reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witajcie dziewczynki mam pytanko jakiś czas temu robiłam badanie TSH wyszło oki ale tak sie zastanawiam nad T4 i T3 tylko nie wiem czy jest sens je robić skoro TSH jest idealne?
Myślałam tez na FSH, LH bo prolaktynę mam bardzo wysokĄ a podobno te badania sie wiążż ze soba....:eek::eek::eek:

Chce poprostu, zeby lekarz miał ogólny obraz I COŚ KONKRETNO MI POWIEDZIAŁ , może doradzice mi Co jeszcze mogłabym zrobić na własną rekę?
Dodam, że ide do niego 1 raz.

Witam nowe dziewczyny na forum:happy:

Proszę dziewczyny byście zajrzały na listę staraczek na str 150 i sprawdziły czy jesteście. Miewam przerwy na forum więc nie zawsze uda mi się wyłapać każdą nową dziewczynę na tym wątku.

No cóż @ zawsze przychodzi nieproszona w końcu naszym celem jest się jej pozbyć na ładne miesiące:happy:

Co do temperatury:
akurat tak wyszło, że jak zaczęłam mierzyć regularnie to były tylko cykle 24 dniowe, ostatnio był tylko dłuższy,
otóż wywnioskowałam, że:
- norma u mnie to temperatura około 36.7 do 36.9
- owulacja następuje u mnie tak około 11dpo do 14dpo lub inaczej 10dc do 14dc
- tak po przypuszczalnej owulacji temp do @ utrzymywała się około 36.9
- teraz był cykl 28 dni i jak była owulacja to książkowo 14dc (zamiennie 14dpo)
- tylko w tym cyklu temp skoczyła powyżej 37 (37.2 do 37.5 mierzonej rano otej samej porze)
- w innych cyklach trzy razy skok tak do 37.1 i następnego dnia spadek już do 27 lub 36.9

Jutro idę na hormony a później jeszcze po przypuszczalnej owulacji w II fazie cyklu na progesteron (jak dobrze pamiętam) okaże się dlaczego tak jest.
Mam pewne przypuszczenie, że fasolka nie ma się gdzie zagnieździć bo jest za mało wyściółki w macicy czyli też mały chyba progesteron, myślę też tak gdyż mam mało śluzu. Za krótki cykl. Pewno dostane coś na lepszą produkcję tego hormonu.

Także dziewczyny, po mojej dłuższej obserwacji naprawdę nie sugerujcie się temperaturą mierzoną pierwszy czy drugi cykl. Dopiero po jakimś czasie i dokładnej analizie można cokolwiek powiedzieć.

Witajcie dziewczynki mam pytanko jakiś czas temu robiłam badanie TSH wyszło oki ale tak sie zastanawiam nad T4 i T3 tylko nie wiem czy jest sens je robić skoro TSH jest idealne?
Myślałam tez na FSH, LH bo prolaktynę mam bardzo wysokĄ a podobno te badania sie wiążż ze soba....:eek::eek::eek:

Chce poprostu, zeby lekarz miał ogólny obraz I COŚ KONKRETNO MI POWIEDZIAŁ , może doradzice mi Co jeszcze mogłabym zrobić na własną rekę?

Tak pysiu ja byłam w sumie u trzech lekarzy przed jutrzejszymi badaniami i każdy przy prolaktynie kazał też zrobić FSH i LH

:-D nie, nie wierzę. za niska temperatura. biologii się nie oszuka;-)

jesli sie @ spoznia to pozniej bede miala problem z ustaleniem owu...eh.

no nic, czekam..

Katarzynko1979 a może @ nie nadjedzie i będzie fasolinka???

Ja również chciałam się dziś przywitać.
Po popełnieniu ciężkiego grzechu z rana ( kawka i ciastko na śniadanie) siedzę sobie w pracy i tak sobie rozmyślam ile fasolinek się wkrótce pojawi na naszym portalu???
Ja nadal nie mam @, podbrzusze pobolewa, biust też.........czyżbym wymodliła mały cud?
Nawet nie śmiem marzyć, że tak.
Nieważne.
Dziewczyny życzę Wam miłego dnia.
Życzę zdrówka i trzymam kciuki :-)

Niunia27 - będzie dobrze - daj znać co wykazały badania

Ostatnia edycja:
:-D nie, nie wierzę. za niska temperatura. biologii się nie oszuka;-)

jesli sie @ spoznia to pozniej bede miala problem z ustaleniem owu...eh.
no nic, czekam..

co do "za niskiej" temp to nie badz taka pewna ;-) ja juz sie naoglądałam na 28dni.pl wykresikow z ciązą przy 36,8!!! :tak: pytanie jaka masz poczatkową temp. tzn najnizsza!

Jakos musialam sie przyzwyczaic, gdyby nie ta praca nie mialabym wcale, bo wielki kryzys nadszedl w irlandii:szok:
ojoj no faktycznie ... mam nadzieje zeniedlugo sie tam cosik zmieni i ty bedziesz mogla albo zmienic pracke zeby sie tak nie meczyc albo na mecierzynski pojdziesz :-D:-D:-D

co fo T4 i T3 to bym odposcila skoro TSH masz dobre a co do FSH i LH jak najbardziej no i mozesz tez progesteron w drugiej fazie cyklu ok 21 dc
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni
tu masz wszystko opisane :tak:
Ja również chciałam się dziś przywitać.
Po popełnieniu ciężkiego grzechu z rana ( kawka i ciastko na śniadanie) siedzę sobie w pracy i tak sobie rozmyślam ile fasolinek się wkrótce pojawi na naszym portalu???
Ja nadal nie mam @, podbrzusze pobolewa, biust też.........czyżbym wymodliła mały cud?
Nawet nie śmiem marzyć, że tak.
Nieważne.
Dziewczyny życzę Wam miłego dnia.
Życzę zdrówka i trzymam kciuki :-)
:-D popełniłysmy ten sam grzech z rana :-D a marzyc zawsze mozna a nawet trzeba :tak: a jak narazie to wiesz wsio możliwe a objawy calkiem sluszne :-D

reklama
Pysia - różnie lekarze mówią ale najczęściej odpowiedź to była około 3dc lub tak do 6 dnia cyklu(ale to chyba przy długich cyklach) przy krótkim i tak około 26 dni będzie to 3dc.

A ja umieram z bólów @.

Do góry