reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Didi - zapomniałabym, nie dostałam listy kontaktów, sprawdź proszę bo w zeszłym tygodniu chyba wysyłalam mojego mejla, a jeszcze wcześniej wraz z info na listę kwietniowych dzieciaczków wysłałąm też mój nr komórki,

już teraz wiem, że będe miałą utrudniony kontakt z Wami bo nie będę rodzić w Poznaniu, tylko w Gorzowie i po wyjściu ze szpitala będę mieszkać troszkę u mamy,a tam nie ma internetu...:-(

reklama
Aż się boję odejść od kompa ale mam ochotę na kakao, cappuccino i paprykarz szczeciński... jak ja to pogodzę to nie wiem - do tego mały mi skopał pęcherz... ciekawe czy nadrobię was po powrocie?

prąd naprawiony! - i to JAgo naprawiłam, zdalnie z roboty, wykonując milion telefonów, rękoma naszego opóźnionego w rozwoju elektryka:wściekła/y:, który omal nie naraził nas na przyjazd pogotowia energetycznego na nasz koszt:wściekła/y: - a m. w tym czasie szalenie zajęty: jadł obiad i nie słyszał telefonu:angry::angry::angry::angry:

żądam ryby z surówką z kiszonej kapusty!:dry:

a wlasnie dziewczyny mam wsumie pytanie odnosnie tych calych ksiazeczek i ubezpieczenia.. nie orientujecie sie jak to jest z ubezpieczeniem meza.. chodzi mi o to, ze on zaklad pracy ma 5 min drogi od naszego domu i zawsze moze po drodze podbic ksiazeczke, a moj zaklad jest ponad 30 km za krakowem, nio a znajac mojego farta ja wysle ksazeczke (o ile sie znajdzie) i wtedy cala akcja sie zacznie.. nio i chodzi mi o to, czy jego ubezpieczenie mnie obejmuje wrazie czego:confused:
.

niestety ubezpieczenie ciebie nie obejmuje jesli mąż osobiscie nie zlozy odpowiedniego druku w zusie, wiem bo własnie sama to wczoraj załatwiałam.

u nas dzisiaj cudowna pogoda, wietrze całe mieszkanko. Niestety przy takim słoneczku to dopiero widac cały ten pył remontowy, tak wiec staram sie nie patrzyc na zadne meble tylko w okno albo w laptopa.
Z powodu tego remontu to mam nieczynna łazienke i musze schodzic sie kompac do teściów, dobrze ze mieszkają w tej samej klatce pietro wyżej, to moge latac w piżamie i ręczniku na głowie ;D
Trzymajcie kciuki dziewczyny oby nic nie stanęło na przeszkodzie i remoncik sie sprawnie toczył. Obecnie najbardziej sie boje ze płytki nie przyjdą w terminie ;//
Kurde ale to musi byc cudownie po takim remoncie usiąc w takim czystym wyremontowanym mieszkanku. Juz sie nie moge doczekać. Do pomocy w sprzątaniu zatrudnie siostre i mame, sama nie dam rady całe mieszkanie po tym doczyscic. a mojemu męzowi juz sie skonczył urlop i idzie do pracy od przyszłego tygodnia, wiec na niego za bardzo liczyc nie moge.

A ja dzisiaj na obiadek gulasz z warzywami, makaronik i ogóreczki.

koga
nie daj, najlepiej dzisiaj juz za nic sie nie lap

okruszek
dzieki za info, oby dziewczynki to przetrwały, trzymam za nie mocno kciuki, nasze pierwsze kwietniowe dzieciaczki, musi im sie udac.

auliya nadrobisz w razie co zrobimy skrot wydarzeń hihi :-)

a ja pichce obiad...a tu ktos o frytkach pisał...a tak w ogóle to może zrobimy zakaz pisania o jedzeniu po 22? bo mi sie wtedy wszytkiego tak bardzo chce hahahhaaa:-D

Koga - gratulacje! jak wprowadziłam się do mojego obecnego mieszkanka pan który je wykańczał powiedział że nie umnie założyć gniazdka do kablówki, więc zrobiłam to sama przy pomocy szwagra który dawał mi wskazówki przez telefon i tv działa do dziś.

nasza dyskusja o odpisach aktów ur. sprawiła, ze właśnie rozeznałam kwestię zamówienia takiego odpisu dla mojego M. - znalazłam formularz na stronie tego UG, opłata skarbowa za skrócony odpis 22 zł, zapłacę przelewem, wydruk potwierdzenia przeleu dołączam do wniosku i jutro na pocztę, zapomniałam tylko wyjaśnić czy przyślą go nam do domu czy do USC , ale to nieistotne

no i się okazało, że zapasy w kuchni zweryfikowały moje zachcianki... po otworzeniu lodówki wpadła mi w oko sałata która ze śmietanką była super dodatkiem do kanapeczek z sałatka z makreli (okazało się że to nie była puszka paprykarza jak mi się wczoraj wydawało) no i mleczne napoje musiały poczekać bo bym chyba rozstroju żołądka dostała...

A jak by ktoś miał wątpliwości do dokumentów potwierdzających ubezpieczenie (w szczególności zgłoszenia jako członków rodziny) to chętnie odpowiem bo trochę w tym siedzę... jak coś to proszę o wiadomości na pw.

reklama
Ja dziś bez szaleństw w menu do kompa jabłuszka chrupię a zupka właśnie się gotuje. Mam pytanko jetem w 31tg i mój szkodnik w brzuchu kopie potężnie ale nie o to chodzi tylko o jego pozycję bo ułożył się tak jakoś dziwnie główka pod prawym żebrem a nóżki przy lewym biodrze i tkwi tak już dosyć długo. To normalne?

Do góry