reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Witam :-)

Mam prosbe,potrzebuje namiary na dobra pediatre ktora ma wizyty domowe! Jak kogos polecacie to dajcie namiary ,bo mi starsza corcia sie rozchorowala a nie chce leciec do przychodni gdzie jeszcze wiecej wirusow,zreszta jutro sobota....

reklama
Hej dziewczynki :-)

Witajcie!
Sto lat chyba nie zaglądałm na to forum! Wątek znalazłam przez przypadek, zaglądam, a tu kilka znajomych (z reala) twarzy!!! :-) Witajcie Lala i nenius! Przy okazji serdecznie nenius gratuluję brzuszka! ;-)

No ale po kolei. Jestem Ilona. Mieszkam w Grodzisku Mazowieckim. Mam 14-to miesięcznego synka Kubusia.

No proszę, ale zaskoczenie :-):-D

Witam wszystkie nowe osoby i przepraszam za nieobecność :( ale non stop chorowałyśmy...albo Daria albo ja. Teraz też ledwo chodzę ale to najprawdopodobniej na skutek przeforsowania :zawstydzona/y:

No dobra, to która mi teraz poleci szpital w aspekcie porodu??? Bo mam już taki mętlik w głowie, że hej :baffled:

Hej dziewczynki :-)

No proszę, ale zaskoczenie :-):-D

Witam wszystkie nowe osoby i przepraszam za nieobecność :( ale non stop chorowałyśmy...albo Daria albo ja. Teraz też ledwo chodzę ale to najprawdopodobniej na skutek przeforsowania :zawstydzona/y:

No dobra, to która mi teraz poleci szpital w aspekcie porodu??? Bo mam już taki mętlik w głowie, że hej :baffled:
no ja rodziłam w Pruszkowie i z samego porodu byłam zadowolona. Bardzo dobre warunki. A jeszcze sobie fundnęłam salę o podwyższonym standardzie (400zł za cały pobyt), sale porodowe jednoosobowe, ładnie, czysto. Tylko nie mają patologii noworodka i generalnie pielęgniary od noworodków nie były chętne do pomocy. Tzn słyszałam różne opinie na ten temat i wyciągnęłam własny wniosek - do tych sal płatnych wcale nie zaglądają a w zwykłych chętnie pomagają .
A poród rodzinny jest bezpłatny. Nie mają anestezjologa na oddziale więc teoretycznie nie można wziąć znieczulenia zewnątrzoponowego ale położna mówiła, że można się prywatnie umówić z anestezjologiem z chirurgii.
A Daria gdzie się urodziła?

ALE TU CISZA.
Iwonka i jak córcia?
A w koncu maja antybiotyki,Klaudii wdalo sie zapalenie oskrzeli,chcieli nas na oddzial polozyc ale jakos wyszlismy z tego i jest ok.Dzis bylismy na kontroli i powinno jua za kilka dni byc calkiem dobrze.:tak:

Witam nowe kolezanki :tak::-)

Ja rodzilam dwa razy w szpitalu Praskim,bez znieczulenia,wiec nie wiem jak to tam wyglada...Ogolnie wszystko jest ok,tylko nie ma jakis tam osobnych super sal do porodu rodzinnego z wannami i innymi udogodnieniami.... a juz po,sa dwa pokoje pojedyncze odplatne w wersji LUX godne polecenia,wystroj jak w domu i lazienka na wyposazeniu:-)Pozostale pokoje dwu osobowe . Bardzo dobra opieka po porodowa nad matka i dzieckiem,Ucza matki jak sie przystawa do cyca itd(no ale to juz wiesz) sa bardzo dobrzy neontolodzy .Jedzenie nawet calkiem zjadliwe:sorry2:Ogolnie polecam.

Ja rodziłAm w Pruszkowie i w przeciwieństwie do kilolka nie byłam zadowolona . Przez 13 godzin miałam bóle z krzyża , pomimo prób nie mogłam urodzić , a oni zwlekali z cesarką , aż dziecko zaczeło sie dusić - dopiero wtedy zrobili mi cesarke - Naszczęście u nas wsystko skończyło sie dobrze ,synek jest zdrowy [pani neurolog nam powiedziała że mieliśmy wielkie szczęście że pomimo takiego niedotlenienia nic dziecku nie jest ]Więc wydaje mi sie że jeśli poród przebiega dobrze to jest tam ok . ale jeśli tylko zaczyna sie cos dziać to często nie radzą sobie . Słyszeliście jak skrzywdzili kacperka:
Re: Aktualn.doświadcz.po porodzie w Pruszkowie do - Pruszków - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

No pewnie racja, jak jest wszystko ok. to jest dobrze. Powiem Wam jednak, że o każdym szpitalu wydaje mi się coś się negatywnego znajdzie. Ja nie namawiam jakoś szczególnie na Pruszków, mówię tylko, że z porodu byłam zadowolona. Zwłaszcza po tym jak się nasłuchałam opowieści moich koleżanek. A wcale nie miałam jakiegoś lekkiego i ekspresowego porodu. Z drugiej strony jednak nie napisałam wcześniej, ze ja miałam opłaconą położną. Po tym co się naczytałam w necie i nasłuchałam od znajomych nigdzie wtedy nie poszłabym bez opłacenia położnej.

Witam Was.
Ja też rodziłam w Pruszkowie z racji, że mieszkam tutaj.
Ale z opieki poporodowej nie jestem zadowolona - nie interesują się wogóle pielęgniarki.
O wszystko trzeba pytać.
To prawda anestezjologa raczej nie mają i ciężko o znieczulenie.
Ja prosiłam ale położna powiedziała do mnie tak:
"Pani doktor poszła się kąpać i będzie dopiero za godzinę - chyba nie ma pani żalu".
Mnie zatkało :szok:
Dopiero jak przyszła druga położna na swoją zmianę to poczułam się jak w domku - kobieta złoto :-)

reklama
Witam Was.
Ja też rodziłam w Pruszkowie z racji, że mieszkam tutaj.
Ale z opieki poporodowej nie jestem zadowolona - nie interesują się wogóle pielęgniarki.
O wszystko trzeba pytać.
To prawda anestezjologa raczej nie mają i ciężko o znieczulenie.
Ja prosiłam ale położna powiedziała do mnie tak:
"Pani doktor poszła się kąpać i będzie dopiero za godzinę - chyba nie ma pani żalu".
Mnie zatkało :szok:
Dopiero jak przyszła druga położna na swoją zmianę to poczułam się jak w domku - kobieta złoto :-)
hahaha dobre :-) swoją drogą czyścioszka, godzinę się kąpać! chyba, ze do domu poszła ;-)
Czyli jednak co człowiek to opinia. Z resztą też ja np nie mam porównania jak na razie.

Do góry