Kalina, bede szczera i powiem Ci, ze choc Stefka faktycznie brzmi kozacko, to osobiscie nie chcialabym nosic takiego imienia. To imie, tak jak Kazia, Krzysia, pochodzenie maja....meskie ze tak powiem i corci w przyszlosci moze to przeszkadzac, gdy bedzie chciala byc postrzegana za jak najbardziej kobieca.
Dlatego ja chce nadac takie imie, jakie SAMA chcialabym TERAZ nosic, a nie jakie wydaje mi sie ciekawe, zabawne.
Z Benia jest tak samo, ale reszta Twoich propozycji juz mi sie podoba

Nie gniewaj sie tylko, takie moje zdanie. Podoba mi sie za to bardzo Twoje imie
Pozdrawiam serdecznie no i będę główkować dalej... może Weronika choć często teraz występuje... albo imię, które chodzi mi po głowie od dawna ale obawiam się, że mój małżonek go nie zaakceptuje a mianowicie Sara.
Dziewczyny a co myślicie o imieniu Sara?
Inja, kurcze, Sara wpadla mi do glowy calkiem niedawno, jak rozmawialam z dziewczyna o tym imieniu i zaczelam sie nad nim mocno zastanawiac, bo jest bardzo ladne, krotkie, proste i mimo tego, ze od lat znane, to chyba wciaz nie czesto spotykane.
Nad Livia wciaz mysle, bo wielu moze kojarzyc ja z Olivia i jeszcze obawiam sie, ze powoli moze zaczac robic sie modne. Sama Liv w polaczeniu z nazwiskiem niestety odpada jednak :-(