reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona Naszych fasolek

Oj ja też często żałowałam, że moi rodzice nie nadali mi czegoś bardziej oryginalnego, a do tego nie mam nawet drugiego imienia, żeby się nim posługiwać...:-(

Tusieńka widzę, że każdy cierpiał z innego powodu;-):-D ja, jak napisałam wcześniej z powodu tego, że byłam jedyną Ingą na horyzoncie "normalnie" nazywających się dziewczyn, jak to wtedy określałam;-)i też miałam tylko jedno imię więc wybiegu nie było, pozostawało klamstwo ale tak daleko się nie posuwałam:-D

Madziumba fajnie, ze znalazłaś

Sunniva dzięki

reklama
Kalina, bede szczera i powiem Ci, ze choc Stefka faktycznie brzmi kozacko, to osobiscie nie chcialabym nosic takiego imienia. To imie, tak jak Kazia, Krzysia, pochodzenie maja....meskie ze tak powiem i corci w przyszlosci moze to przeszkadzac, gdy bedzie chciala byc postrzegana za jak najbardziej kobieca.
Dlatego ja chce nadac takie imie, jakie SAMA chcialabym TERAZ nosic, a nie jakie wydaje mi sie ciekawe, zabawne.
Z Benia jest tak samo, ale reszta Twoich propozycji juz mi sie podoba :tak:
Nie gniewaj sie tylko, takie moje zdanie. Podoba mi sie za to bardzo Twoje imie :-p

Pozdrawiam serdecznie no i będę główkować dalej... może Weronika choć często teraz występuje... albo imię, które chodzi mi po głowie od dawna ale obawiam się, że mój małżonek go nie zaakceptuje a mianowicie Sara.

Dziewczyny a co myślicie o imieniu Sara?

Inja, kurcze, Sara wpadla mi do glowy calkiem niedawno, jak rozmawialam z dziewczyna o tym imieniu i zaczelam sie nad nim mocno zastanawiac, bo jest bardzo ladne, krotkie, proste i mimo tego, ze od lat znane, to chyba wciaz nie czesto spotykane.
Nad Livia wciaz mysle, bo wielu moze kojarzyc ja z Olivia i jeszcze obawiam sie, ze powoli moze zaczac robic sie modne. Sama Liv w polaczeniu z nazwiskiem niestety odpada jednak :-(

Ostatnia edycja:
Madziumba to dlaczego Ty chcesz nadać córce imię Marta, skoro "cierpiałaś" z powodu nadmiaru Magd:confused:

Tusieńko teraz to imię nie jest tak popularne, podobno. Ja osobiście znam dwie Marty :-D! Ponadto umówiliśmy się z moim A, że dla chłopca ja wybiorę imię a dla dziewczynki on:-D. I dlatego teraz on decyduje ;-). A tak poważnie to teściowie marzyli o Martuni!

Dziewczyny a co myślicie o dwóch imionach? Pytam bo nasze dzieci będą miały dwa ( drugie po rodzicach: Marta Magdalena), tak jak ja i mój mężuś:-)

Tusieńko teraz to imię nie jest tak popularne, podobno. Ja osobiście znam dwie Marty :-D! Ponadto umówiliśmy się z moim A, że dla chłopca ja wybiorę imię a dla dziewczynki on:-D. I dlatego teraz on decyduje ;-). A tak poważnie to teściowie marzyli o Martuni!

Dziewczyny a co myślicie o dwóch imionach? Pytam bo nasze dzieci będą miały dwa ( drugie po rodzicach: Marta Magdalena), tak jak ja i mój mężuś:-)

Ja wlasnie mysle nad drugim ;-)

Madziumba ja obowiązkowo nadaję dwa imiona z powodu, o którym już wyżej pisałam, czyli żeby miały wybór, jakby im się jedno nie spodobało. Tylko podejrzewam, że jak przyjdzie im załatwiać sprawy urzędowe i wypełniać druczki, to będą chciały dzieciaczki starą matkę udusić za to, że nie dość, że będą mieć po dwa imiona i to dość długie, to jeszcze dziewięcioliterowe nazwisko:szok: ale to już nie będzie mój problem;-):-p:-D

Tylko podejrzewam, że jak przyjdzie im załatwiać sprawy urzędowe i wypełniać druczki, to będą chciały dzieciaczki starą matkę udusić za to, że nie dość, że będą mieć po dwa imiona i to dość długie, to jeszcze dziewięcioliterowe nazwisko:szok: ale to już nie będzie mój problem;-):-p:-D

Ech Tusienka chyba nie bezie tak zle dopuki nie beda musialy przeliterowac komus za granica nazwiska BRZÉCZYSZCZYKIEWICZ:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ech Tusienka chyba nie bezie tak zle dopuki nie beda musialy przeliterowac komus za granica nazwiska BRZÉCZYSZCZYKIEWICZ:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

moj tato nie dosc, ze nazwisko ma nie do wymowienia dla Niemcow, to jeszcze jak uslysza imie, to im w urzedach dlugopisy z rak wypadaja :-D W pracy zrobili z niego (Zdzislaw) - Chico :-D:-D:-D:-Dod Zdzichu pewnie, bo tak sie chyba przedstawial :-D

Widze dziewczeta, ze glowkujecie nad imionami, jeszcze troche czasu jest, wiec jakies fajne imie napewno sie znajdzie. A mnie sie dla dziewczynki bardzo podoba imie Alina:tak: Tak naprawde to nie wiem dlaczego....;-) Choc pewnie jakbysmy mieli miec corke nazwalabym ja Lilia:tak:, poniewaz zakochalam sie w tym imieniu "od pierwszego uslyszenia":tak::-)

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamusie i ich brzuszki :-) u mnie mały kłopot... pierwszą córkę jak urodziłam to od razu czułam że to będzie dziewczynka, a mnie cały czas podobała się Julia i jest Juleczka :-) 19 lutego idę do lekarza na połówkowe USG a tu nie ma koncepcji jakby temu dziecięciu dac na imię... a też ma być dziewczynka. Dziewczyny, może pomożecie w doborze imienia fajnego i wesołego? pozdrawiam serdecznie

Do góry