kalina_malina
Fanka BB :)
Ja też myślę, że to świetny pomysł.
Poza tym bardzo podoba mi się imię Jagoda tylko przy naszym nazwisku się nie sprawdziNa nazwisko mamy Jaguś
![]()
Inja, to jak najbardziej Jagoda, Jaga albo Jagna

Kalina chyba nic nie podpowiem, fajne te Twoje typy ale jak dla mnie chyba nazbyt orginalne:-( a może to ja mam uraz z dzieciństwa. Mam imię dość rzadko spotykane - Inga - to znaczy teraz częściej ale do 3 klasy LO byłam jedyną Ingą którą znałam. I w podstawówce były same Moniki, Anety, Renaty... i trochę mi było ciężko.
Teraz jestem z niego dumna - no nie od teraz a od momentu kiedy w LO chłopak w którym się podkochiwałam powiedział, że jest piękne
Więc Kalinka może Inga...;-)(zdrabnia się Inia, Ingusia, Isia...)
Ja lubię oryginalne imiona, ale nie chciałabym, aby było pretensjonalne. Inna sprawa, że nie każde imię pasuje do naszego nazwiska - mamy takie trochę z obca brzmiące, coś jak Villas.
Inga to imię, które bardzo mi się podoba, ale jest dość popularne. A Moja Frysia ma wśród koleżanek głównie Ingi, Kingi i Igi i aż mi się trochę kręci, która jest która

Z tych krótkich imion na I podoba mi się również Ida, niestety też coraz częściej je słyszę :-( A moja znajoma ma 2 córeczki - Idę i Adę, pięknie, co?
Kalinko moja św. pamięci Babunia miała na imię Stefania, więc ja mam wielki sentyment do tego imienia. A zdrobnienie Benia jest chyba bardziej od imienia Bernadeta, niż Berenika. Powiem Ci, że znam dwie Benie-Bernadety i jedną Berenikę, która przedstawia się jako BerkaTakże w razie jakby padło na Berenikę, to masz kolejną opcję zdrobnienia;-) A Klementynka fajne i bardzo pasuje do Frysi, tylko faktycznie z pomysłem na inne zdrobnienie to już kiepściutko
![]()
Tusienko, my chyba mamy podobny gust :-)