-bo ta cytomegalia IgG wyszla mi 321,6 AU/ml czyli z norm wynika ze jest dodatnia-pozytywna, norma to ponizej 15, u mnie wynik duzo dodatni...co to znaczy? Wiem ze czesc z was robila to badanie i macie jakies pojecie...bede wdzieczna za informacje.![]()
Dziewczyny dobrze radza, zrob IgM...ja mialam jazdy wlasnie teraz w ciazy :-( i lepiej zrobic przed bo jak sie choruje obowiazkowo przed zajciem wyleczyc...Mi wyszla 107 IgG i gin powiedzial ze albo choruje w pelni albo chorowalam wiec od razu stres bo to b. niebezpieczne dla dzidziusia (poronienia, wodoglowie, wady genetyczne i inne cholery - zadko kiedy dziecko zdrowe sie rodzi a jak z pozoru zdrowe to i tak choruje) .... wiec zrobilam IgM i wyszlo mi 0,46 wiec wynik ujemny...Moze choroba nawrocic bo ona jest tylko w uspieniu ale podobno tak mowi moj gin ze najgorzej pierwszy raz zachorowac w ciazy. Ja juz chorowalam wiec wierze ze to bylo przed ciaza i mam przeciwciala ale i tak zostal jakis strach niewiem ... musze wierzyc ze bedzie dobrze, nie bede jak wariatka latac co chwile na IgM przeciez czy dalej ujemne :-)