reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
wiem....musze myslec pozytywnie!
Wiesz mojemu M androlog( znany pan profesor) powiedział, że nie można stawiać diagnozy po jednym badaniu. Zawsze powinno się powtórzyć badanie po 2 miesiącach. Daj swojemu salfazin, selen i l-karnitynę i powtórzcie badania. Zero obcisłych majtek, nie wolno za długo siedzieć i zrezygnować z gorących kąpieli i oczywiście ograniczyć używki.

hei dziewczynki!
Mam okropnego dola,placze i nie moge sie uspokoic:-(
Dostalam odpowiedz od gina bo dostarczylismy sperme mojego i wyszla bardzo zla,on jeszcze nie wie,jak ja mu to powiem?bede pewnie plakac:-(
Mamy skierownie do kliniki ktora sie tym zajmuje,troche daleko od nas i czeka sie na wizyte 4 miesiace:-(
ICSC---teraz bede myslec czy sie uda...zwarjuje..dlatego probujemy 8 miesiecy i nic!!!

Wiem jak sie czuesz,przeszlam przez to samo,ale nie plakalam chociaz lzy cisnely sie do oczu,tylko dlatego,ze nie chcialam aby sprawilo to przykrosc mojemu M. bylo mi zle ale mimo wszystko straralam sie go pocieszac,bo wiesz dla faceta dowiedziec sie ze ma kiepskie nasienie to porazka!!
na pewno lekarz doradzi Wam inseminacje lub invitro,pamietaj jednak,ze jest cale mnustwo przypadkow w ktorych to udalo sie parom gdzie nasienie mezczyzny bylo tragiczne,wazne jest tez to w jakim wieku jestescie,jezeli zalezy Wam na czasie lekarz moze namawiac na zabieg...

hei dziewczynki!
Dostalam odpowiedz od gina bo dostarczylismy sperme mojego i wyszla bardzo zla,on jeszcze nie wie,jak ja mu to powiem?bede pewnie plakac:-(
Mamy skierownie do kliniki ktora sie tym zajmuje,troche daleko od nas i czeka sie na wizyte 4 miesiace:-(
ICSC---teraz bede myslec czy sie uda...zwarjuje..dlatego probujemy 8 miesiecy i nic!!!

jakie są te wyniki? czy mogłabys pokazac parametry?
moj m tez ma slabe nasienie.. staramy sie 7 - 8 m-cy bezskutecznie

wiecie co dzis sie dowiedzialam ze moja kolezanka jest w ciazy , starala sie ok. 5 m-cy miala lekkie pco, jest szczeliwa , ja tez sie ciesze, ale z drugiej strony zadroszcze jest 8 lat młodsza ode mnie, taki doół kiedy mnie sie uda ;(

hei dziewczynki!

Po pierwsze wypłacz się kobieto porządnie. Rozładuje ci to chociaż napięcie.
Przykro mi bardzo, wiem co czujesz. U mnie odwrotna historia bo mój płodny a ja do dupy ale cel mamy ten sam.
Postaraj się jakoś (choć wiem, że to będzie trudne) w miarę spokojnie mu to powiedzieć. Daj mu czas żeby sobie na spokojnie to przetrawił i nie zasypuj go lawiną pytań.
Daj znać jak poszło.

hehe to taka mala oficjalna zdrada ;-) szkoda tylko ze nie mamy wplywu na to czy jest On przystojny heh
no tak,kazesz nam myslec pozytywnie czyli sama tez musisz dawac przyklad takiego myslania!!
przywoluje Cie do porzadku hehe!
jak wrocisz to koniecznie daj znac co powiedzial! gowa do gory!

Mój gin ma około 55 lat i wygląda jak koszykarz połączony z dziadkiem mrozem.
Mój M jest wielki ale jak go zobaczył to nie mógł wyjść z podziwu, że takie olbrzymy żyją na tym świecie.

Optymizmu to ja mam wiele, tylko rzeczywistość mnie cały czas sprowadza na ziemię. Mam nadzieję, że w tym cyklu będę miała pierwszą owulację od niepamiętnych czasów. A jak nie to się wk....rwię.

Jak ja wyjdę od gina to będzie ciemna noc ale wpadnę i zdam relacje.

Wiesz mojemu M androlog( znany pan profesor) powiedział, że nie można stawiać diagnozy po jednym badaniu. Zawsze powinno się powtórzyć badanie po 2 miesiącach. Daj swojemu salfazin, selen i l-karnitynę i powtórzcie badania. Zero obcisłych majtek, nie wolno za długo siedzieć i zrezygnować z gorących kąpieli i oczywiście ograniczyć używki.

Lekarz powiedzial ze bardzo zle,nie okreslil ile,pytal sie o jego zdrowie,on sie dobrze odzywia,nie pali,pije w normie,zadko jest chory,
Je witaminy,no faktycznie kapie sie w wannie,ale bardzo zadko,tak to prysznic bierze.

Wiem jak sie czuesz,przeszlam przez to samo,ale nie plakalam chociaz lzy cisnely sie do oczu,tylko dlatego,ze nie chcialam aby sprawilo to przykrosc mojemu M. bylo mi zle ale mimo wszystko straralam sie go pocieszac,bo wiesz dla faceta dowiedziec sie ze ma kiepskie nasienie to porazka!!
na pewno lekarz doradzi Wam inseminacje lub invitro,pamietaj jednak,ze jest cale mnustwo przypadkow w ktorych to udalo sie parom gdzie nasienie mezczyzny bylo tragiczne,wazne jest tez to w jakim wieku jestescie,jezeli zalezy Wam na czasie lekarz moze namawiac na zabieg...

Jak przyjdzie to zacisne zeby i nie bede plakac,porozmawiamy razem.
Lakarz skierowal nas do kliniki wiec pozostaje tylko czekanie.Ja 32 a on 38..
Mam nadzieje ze nam sie uda..bede sie modlic!!!

jakie są te wyniki? czy mogłabys pokazac parametry?
moj m tez ma slabe nasienie.. staramy sie 7 - 8 m-cy bezskutecznie

nie mam wynikow,rozmawialam z lekarzem,powiedzial ze bardzo zle,polecil klinike...juz dlugo sie staramy wiec nie bede czekac..musimy dzialac...
Powiedzial ze mozemy za jakis czas znow zbadac ale on watpi ze sie porawi:-(

Jak przyjdzie to zacisne zeby i nie bede plakac,porozmawiamy razem.
Lakarz skierowal nas do kliniki wiec pozostaje tylko czekanie.Ja 32 a on 38..
Mam nadzieje ze nam sie uda..bede sie modlic!!!

Pewnie Kochna! zacisnij zeby i powiedz Mu,ze to jeszcze nie jest koniec swiata i ze wspolnie i tak osiagniecie zamierzony cel,ze to kwestia czasu..zobaczysz,ze inaczej sie poczuje...a pomysl jakby sie czul Twoj Maz,lub moj gdybysmy co wieczor szlochaly w poduszke...czulby sie sto kroc gorzej!pamietaj ze nadzieja umiera ostatnia! ja caly czas wierze,ze byc moze i nam sie uda naturalnie...i Ty rownierz zacznij tak myslec!buziaki!

reklama
Do góry