:-)

:-) WIECZOR moje drogie.
Dzien pelen wrazen, bylam na badaniach hormonalnych i poraz pierwszy w zyciu prawie "odjechalam" przy pobraniu krwi, bardzo dziwne i nieprzyjemne uczucie. Na wyniki musze czekac do piatku CIERPLIWOSCI, bedzie trudno.
Kupilismy bilety na wakacje na Majorke, bedzie pieknie!!!!

A od dwoch dni strasznie mnie mdli rano, wieczorem nie ma regoly i bardzo dziwnie kluje/ciagnie w lonie. Jeszcze pare dni i zobaczymy ;-)
Olesia-wow, Majorka! Ale ci fajnie!!! kiedy lecicie??? mam andzijee, ze nie zapomnialas o tym ze masz zabrac malego pasazera na gape?;-)...ja z Balearow bylam tylko na Ibizie, ale tez bardzo mi sie podobala...
Daj znac w piatek jak sie maja wyniki-trzymam kciuki by bylo ok!
I tak masz myslec! Grunt to pozytywne nastawienie i wiara w swoje mozliwosci! Najwazniejsze ze masz diagnoze i leki...wiem ze to meczace jak trzeba je brac do konca zycia, ale wazne ze sa i pomagaja...trzymam za Ciebie!
A teraz moje najnowsze rewelacje:-(
nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam nadzieję, że w tym cyklu się jednak nie udało

- juz jestem po starankach i owu w piątek, a właśnie dziś się dowiedziałam, że prawdopodobnie mam ospę -...
Kochanie-najwazniejsze to nie drap i nie pokazuj sie tam gdzie jest zimno, bo przeziebienie ospy moze miec zle skutki. Smaruj sie bialem mazidlem i szybko wracaj do zdrowka.
Jej...mam nadzieje, ze w tej ciazy jednak nie jestes...ale sie porobilo...
Kropczko dobrze że twoja nózka juz prawie moze skakać, klaskac i owijac się wokół mężusia, teraz malutkie kropeczki mogą myslec o przyjsciu na świat.
A tak powaznie to BARDZO sie cieszę, ze rokawania sa dobre, pewnie ci ulzyło i tak ma być, my tu o dzidziuśkach mamy myslec a choróbska wstretnw wykopiemy na zawsze.
Pysiula-kochanie-no wlasnie od ubieglego poniedzialku dalej noga daje mi sie we znaki, puchnie i odpucha, rwie i boli...Mialam tylko 2 dni spokoju, kiedy bylo wzglednie...
No ale wczoraj lekarka uspokoila mnie ze to raczej nie RZS...teraz tylko musze znalezc odpiwedz co to w takim razie jest?
A wogole to
jestem smuuutna bo wlasnie dzisiaj piszac do katarzynki uswiadomilam sobie, ze ja mam miec rezonans w czerwcu-a nie powinno lub nawet nie wolnio go robic jak jest sie w ciazy...i co??? chyba musze odlozyc wszystko do lipca...chyba sie zalamiena dobre...jakos wczesniej to do mnie nie docieralo...Boze Pysiu-ja chyba nigdy nie wystaruje...
:-
no:
Slyszalyscie moze cos i rezonansie a ciazy??? czy to duze ryzyko?
normalnie dziewczyny a dzisiaj to w ogóle jestem skołowana zrobilam dzisiaj test firmy amil bo tamte wyrzuciłam

zrobiłam przed chwila test i znowu na nim 2 kreska pokazala sie szybciej bo po 3 min ale znowu taki cien cien ,ale jest

a rano temperatura mi spadła do 36,8 więc nie wiem co teraz myslec .Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję
Buziaki
Zobacz załącznik 118798
W rzeczywistosci troszke ciemniejsza ta kreska co o tym myslicie
Martuska 12310-JA CI POMALU GRATULUJE!!!!!!!!!!! Wydaje mi sie ze jak masz II to nie ma watpliwosci!!! A z akilka dni napewno kreska sciemnieje-ponow tescik za 2 dni a zobaczysz...albo idz na betke-wtedy odpowiedz bedzie od razu i jednoznaczna! I ciesz sie kochanie-!!!:-)

:-)
Cześć Kropeczka,
Moja gina powiedziała mi dzisiaj że w moich jajnikach jest sporo pęcherzyków, ale że są małe jakbym była w 5dc, a jest już dzień 12. Poza tym mówiła to z taka miną, że aż mi się zimno zrobiło. Umówiłam się z nią na kolejną wizytę za tydzień, mam nadzieję że okaże się że mam późno owulację i że prochy nie będą potrzebne. Dowiedziałam się też że przed owu nie powinno się brać luteiny, zapytałam się lekarki czy na pewno mam brać luteinę 16-25 dc, a ona że tak, na moje pytanie czy jeżeli okaże się że będę miała owu w 18dc nie zaszkodze sobie tymi tabletkami, powiedziała że nie, ja już nie wiem co mam o tym myśleć. Czy mam brać luteinę przed owu?
MISIA- ja bym poszla za tydzien na usg i potem skonsultowala to z jeszcze jednym lekarzem i dopiero wyciagnela wnioski. Czasem diagnozy sa tak rozne i jest ich tyle ilu lekarzy... Jesli masz male pecherzyki tzn. jest ich duzo i nie rosna to moze to byc PCO-a to powinno sioe potwierdzic badaniami hormonow i jeszcze usg u drugiego gina...na wszelki wypadek i mpoim zdaniem teraz to ty bardziej powinnas dostac cosik na ich wzrost czyli chyba bardziej niz luteine to Clo......bo luteina to bardziej na ich pekniecie i ewentualne podtrzymanie ciazy... Nie wiem jak z ta luteina u Ciebie-ja mam pecherzyki ok, rosna, pekaja, ale nie udało mi sie 2 razy i mialam ciaze chemiczna-dlatego tez dostalam duphaston (luteina) od 16 do 25 dc...
Ale niech jeszcze bardziej doswiadczone dziewczyny sie wypowiedza...
Pozadrwiam i nie smuc sie, zadna diagnoza nie jest ostateczna, a u ciebie to jak na razie takie wczesne przyp[uszczenia i byc moze za tydzien okaze sie ze wszystko jest tak jak powinno tylko w pozniejszym terminie-tego ci zycze!
Równo za tydzień mam USG i pierwszą wizyte u lekarza...już się nie moge doczekać, strasznie się jednocześnie boje czy wszystko jest ok, czy zobacze serduszko i ile tych seruszek zobaczę:-):-):-):-)
?
Ojojoj...Tylko bez takich mi tu, ze sie boje...masz sie cieszyc i zyc nadzieja i marzyc jak bedzie cudownie, a nie bac sie!!!! ...
A moze sie uda podejrzec kilka serduszek? Chcialabys blixniaki Kasiu???
U mnie w rodzinie moja babacia byla z blizniąt od strony mamy...wiec ja jakies tam male sznase mam na blizniaki... no i ja bym bardzo chciala taki dwupak - takie prywatne double trouble:-)
hej dziewczyny ;-)
ja dalej nie mam @, test wyszedl negatywny...
i zwolnili mnie dzis z pracy:-( także u mnie tydzien niezle sie zaczął....
Marzenixxx.jej nie moge uwierzyc

tak mi strasznie przykro z powodu pracy! Jak ludzie moga tak postapic, normalnie mi sie to w glowie nie miesci! Ja nie mam pojecia w tych kwestiach prawnych co ci napisac, ale wiem ze sa tu na forum kadrowe wiec napewno zaraz zaraz ci cos doradza...
Bardzo mocno przytulam...wiem ze w kryzysie nie jest latwo o prace, ale moze skoro tak sie stalo to nie byla to najlepsza robota dla ciebie i teraz uda sie znalezc cos fajniejszego, z normalnymi i lojalnymi ludxmi... nie smuc sie-zawsze jest ta druga strona medalu-ta lepsza! bedzie dobrze, tylko musisz odpowiednio wybrnac z tej sytuacji, zeby bylo bez szkody dla Ciebie.
Kochanie a co do testu-jeszcze nic straconego, moze byl wadliwy....
A ja domyślałam się, ze będzie chciała mnie zwolnić, ze względu na osobę którą wzięła na staż (rodzina), no i widziałam, jak ciągnie ten sklepik, więc nie mogłam mieć nadziei na pracę, ale to ja musiałam w końcu o to zapytać bo szefostwo nie raczyło mnie poinformować wcześniej, chociaż już decyzja była podjęta i jeszcze musiałam wykłócać sie o dni urlopu, bo w biurze nie znali dobrze przepisów, także nie było łatwo.
...no wlasnie-tak to bywa...normalnie nie rozumiem tego, w zaden sposob nie rozumiem takich ludzi...dlaczego w jednym biurze, firmie, jakkowliek-nie moze byc zgrania wsrod ludzi i wspolnego inetersu tylko jakies podkladania swini i niedomowienia...co za kraj, co za ludzie...normalnie mi sie cisnienie wznioslo na 200 chyba!

Witajcie dziewczyny. Codziennie śledze forum ale dosć żadko dodaje cos od siebie. Jesem w 27 dniu cyklu. Moje cykle wachają sie od 26 do 31 dni. W niedziele robiłam test wyszedł negatywny dzisiaj rano powtórzyłam ale wynik jest taki sam. W tamtym tygodniu brzuch bolał mnie jak na okres a od wczoraj wogóle przestał . Od 3 dni piersi zaczeły mnie pobolewac z każdym dniem coraz mocniej. Sama już nie wiem moze podpowiecie mi coś bo słowo daje powoli zaczynam głupieć od tego
Witaj Maja! Kochanie w niedziele moglas miec wynik negatywny, dzis rowniez...bo robisz testy za wczensie! test sikany zeby byl wiarygodny musi byc zrobiony najwczesniej w dniu spodziewanej, nawet jak na nim pisze, ze wykrywa 4dniowa ciaze to tylko chwyt reklamowy!!!...a jak masz wahajace sie cykle powinnas najlepiej przyjac do testowania dzien 1 y po 31 ym (czyli tak naprawde 32 dc), no a najwczesniej 31 dc - jako ten do sikniecia testu.
Widze ze niecierpliwiec jestes straszny...jak masz mozliwosc to idz na badanie beta z krwi-ono pokazuje ciaze juz 10 dni po zaplodnieniu, wiec jutro mozesz szybko wszystko wyjasnic...bez stresu!!! Powodzenia i trzymam kciuki by sie udalo!