Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
wiem niuniua27... ale ja zazwyczaj cos robie a potem mysle.... widzisz... teraz dupa ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie kochana, na umowie nie mam zadnej premii to jest wynagrodzenie na 8 godzinny system pracy 3250 brutto. poprostu obcieli bo stwierdzili ze nie mam tyle obowiązkow zeby tyle zarabiac pfff mieli zmienic aneks i dac mi do podpisania ale nic nie dostalam a od 2 miesiecy biore nizsza pensje.
w takim razie czy moglabys mi wyliczyc ile mi musza zaplacic lacznie z tym urlopem i wogole? wogole dziekuje ze mi pmagasz...
nienus dzieki kochana, no tak wtedy na staraczkach 2008 pisalam jak sie ciesze ze bede wkoncu robic to co lubie.. a tu prosze jaki klops....
poprostu obcieli bo stwierdzili ze nie mam tyle obowiązkow zeby tyle zarabiac pfff mieli zmienic aneks i dac mi do podpisania ale nic nie dostalam a od 2 miesiecy biore nizsza pensje.
....
no widzisz kropeczko chyba zaczął sie dla mnie bardzo niekorzystny okres.... nie chce mi sie nawet plakac, nawet nie wiem co ma w tej chwili robic, jeszcze nic nie jadlam a nie mam nawet ochoty kanapki sobie zrobic...
Zazadaj z dzialu kadr RMUA od czasu obnizenia Ci stawki. To bedzie dowod ze ci zabrali kase. Pewnie kadrowa i tak robi PLATNIKA i zus na bank ma to w swoim systemie, ale wez te RMUA dla siebie jako dowod. A masz paski w wyplatą za caly okres zatrudnienia u nich? Jak tak to tez fajnie.
I idz tam PEWNIE i nie pokazuj ze czegos nie wiesz. Teraz juz wiesz wszystko mam nadzieję i walcz !!!
Sprobuj z nimi zalatwic wywalenie tego porozumienia stron i niech dadza ci normalane wypowiedzenie przez pracodawce z 2tyg okresem.
Jak ich postraszysz na pewno sie zgodzą, tym bardziej ze bedą sie bali tego obniżenia ci kasy !!!
Do zusu nie ma sensu jechac.
wiesz troche nie bardzo mi sie to uda, bo ich ksiegowa to szefa ciotka wiec nic mi nie da... zadnych odcinkow tez nie dostawalysmy tam, poprostu wyplate... tylko to rmua co miesiac..
Brawo kochana !!! i tak trzymaj!!!jesu dziewczyny cala az sie trzęsę.... zadzwonilam do szefowej i powiedzialam co i jak ze maja mi zmienic to wypowiedzenie, bo inaczej podam ich do sadu za obnizenie pensji i chyba ja na chwile zamurowalo ale po chwili powiedziala ze dobrze ze jutro bedzie dla mnie wszstko przygotowane....
dzieki dziewczyny za porady i otuche, uwielbiam was:-) olica :********