reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Ponawiam pytanie!

Jaki jest bezpieczny lak na zapalenie pęcherza podczas ewentualnej ciązy.

Ja chyba zwariuję, zatwardzenie i nawet nie odczuwam z tego powodu przykrych dolegliwości, czego nie mogę powiedzieć o pęcherzu, od wczoraj daje mi popalić, tak jakby cały czas chciało mi sie siusiu.
Zurawinka!!!!!!!!!!

reklama
Polecam się na przyszłość :-)

Rozumiem, że nie chciałaś palić za sobą mostów i walczyć z nimi na noże.

Ale fakt jest taki, że nie mogli ci obniżyc wynagrodzenia. Nie mieli prawa !!!

I są ci winni wyrównanie !!!

A co do tego aneksu to hmmm dziwi mnie ich bezmyślność.

Jak przyjdzie inspekcja pracy to im przyfasoli karę za bezprawne obniżenie płacy i zażąda wyrównania Tobie pieniędzy.

Dobrze, że chociaż wywalczyłaś normalne wypowiedzenie, a porozumienie stron poszło do kosza.
dokladnie, nie chcialam palic za soba mostow chodz i tak pewnie sa spalone hehehhe ale ja przynajmniej mam czyste sumienie, :tak: takze teraz siedze sobie na wypowiedzeniu 21.03 i mam nadzieje odpocząc sobie troszki:-) bez ciebie napewno bym sobie nie poradzila,bo zanim bym do ksiegowej mojego M sie udala to by sto lat minelo!! jestes wielka!!! :******
a co do ich bezmyslnosci to niestety oni tak juz beda mieli zawsze, choc ja sie dziwie bo juz mieli tyle wpadek , a dalej sie nic nie nauczyli, ale to tak jest kiedy ci sklepik kupi tatus , ksiegowa jest ciocia, a w urzedach znajomi rodziców......
kobietki
nie uwierzycie
moja obraczka wrocila do mnie
dzis rano sasiad ja znalazl i mi przyniosl do domu , szok !

juz nigdy jej tak lekko nie wyrzuce

ale mi sie milo dzien rozpoczal :)

oh ciesze sie strasznie kochana, wczotaj nic ci nie napisalam ale trzymalam kciuki zeby sie znalazla twoja obrączka:tak: teraz pilnuj jej jak oka w glowie:-D:-Dprzynajmniej przekonalas sie jak bardzo jest ona dla ciebie wazna :):-D

Witam​

Laski mam dzien wolny a ja czuje sie "jakby mnie krowa zjadla i wyplula", przez ostatnie dni mialam energii jakbym nalykala sie czegos a dzisiaj taki ze mnie flak :-( Obudzilam sie o 5 nad ranem :szok: i zaczely nachodzic mnie jakies glupie mysli, pewnie dlatego ze bolal mnie brzych na @ no i duuuuuuuuupa znowu pewnie nie wyszlo. Dzisiaj musze sprawdzic czy moj lekarz dostal moje wyniki, troszku sie cykam.
no kochana nic sie nie denerwuj, napewno wam sie teraz uda:-Dodpoczywaj sobie na wolnym:-D

Dziewczyny - dysleksja, to zmora dzisiejszych czasów, kiedyś było mniej (ja pracuję w poradni) - co drugie dziecko, które do nas przychodzi ma dys lub ADHD, a prawda jest taka, że nasz obecny system nauczania sam produkuje dyslektyków i nadpobudliwych - a jeszcze jak pójdą 6-latki do szkoły to będzie ponad 50% więcej:no:

Za moich czasów to się nie nazywało dysleksja tylko lenistwo a ADHD brakiem pasa.
Leczyło się czytaniem książek albo przepisywaniem 100 razy wyrazów albo szlabanem na piaskownice i całą resztę.

Nie wiem czy to było zdrowe podejście ale w moim przypadku przyniosło skutki.
Bo byłam strasznym leniem a książek nienawidziłam. Najchętniej od samego rana do nocy na podwórku bym siedziała. A dwója dwóję popychała żeby się przesunęła w dzienniku.

dziewczyny
jeszcze a propo tej obraczki...
ja sie tam plotek nie boje i tak pewnie bylam na jezykach ze ze wziełam młodszego 8 lat chłopa ;)
ludzie jak ludzie pogadaja pogadaja i zapomną
chociaz na wszelki wypadek ukulalismy z mezem historie, ze to niby okna mylam i spadla hehe

Nie ma to jak dobry kit:-);-):-)

Płaczki!!!!!
Ja tam nigdy nie płakałam nawet na dramatach ale mam koleżankę, która nawet na Matrixie płakała.

Ale ostatnio jestem bardziej uczuciowa a zarazem nerwowa. Ale to przypuszczam przez te starania. Człowiek wypompowuje się emocjonalnie na maxa.

Ja wcześniej też nie płakałam tak często:baffled: też myślę, że to efekt staranek

byłam 2 tygodnie temu u koleżanki, która urodziła córeczkę w grudniu. To jest jej drugie dziecko (11 lat różnicy), po bardzo długich staraniach, 1 poronieniu i 1 pustym jaju, ale udało się!
Dzwoniłam do niej, że mam ospę i żeby na wszelki wypadek obserwowała dzidzię - nie chciałabym jej wpędzać w jakieś dodatkowe choroby, a miała ją zaszczepić:-(
Rozmawiałyśmy właśnie o starankach - koleżanka mówi, że niby wyglądam ok, ale jak się człowiek przyjrzy bardziej to jestem jakaś zmęczona - ona też tak wyglądała jak się starali i mieli problemy - niby uśmiech, ale taki przyklejony
staranka potrafią emocjonalnie wymęczyć i nerwy nadszarpnąć:-(
ale czego się nie zniesie - dla dzidzi wszystko:tak:

Niunia - pisałaś, że do szydełkowania trzeba mieć cierpliwość więc pewnie te 4 dni po terminie @ też dasz radę znieść - życzę, by @ nie było nie tylko 4 dni, ale 9 miesięcy:tak:

Ty to jesteś kobieta pracująca, jak w 40-latku:-):-D:-)

Dziewczyny - dysleksja, to zmora dzisiejszych czasów, kiedyś było mniej (ja pracuję w poradni) - co drugie dziecko, które do nas przychodzi ma dys lub ADHD, a prawda jest taka, że nasz obecny system nauczania sam produkuje dyslektyków i nadpobudliwych - a jeszcze jak pójdą 6-latki do szkoły to będzie ponad 50% więcej:no:

Kobieta pracująca, gdzie tam. Nie lubię tego ale czasami robię, bo muszę, z nudów...
Jestem troszkę leniwa.

Leczyło się czytaniem książek albo przepisywaniem 100 razy wyrazów.

Może nie dokładnie tak samo ale miałam podobną taktykę w poradni. Dostałam prawdziwy wycisk.

mari - ja się nie znam na badaniach:no:

a chciałam zmienic temat:-)
Dziewczyny, czy Wy płaczecie na różnych filmach lub programach:tak:
Bo ja to mam wrażenie, że mogę chyba na każdym;-)
Mój M się już nawet pzrestał ze mnie nabijać z tego powodu:-p
Nawet na tym amerykańskim programie, co remontują domy dla rodzin, które coś dobrego zrobiły - po prostu ryczę:zawstydzona/y:
ja jestem taka beksa ze masakra jakas:szok::szok: placze na wszystkim!! nawet na reklamach potrafie..... a na tym programie co mowisz Dom Nie Dopoznania to zawsze becze jak dziecko:sorry2::dry:
.

Miałam to oglądać, ni i przegapiłam:rofl2:

Chciałam właśnie oglądać to ze względu na dość nietypowe pytania

.
nie masz czego zalowac bo jak zwykle nasze polskie jest do kitu:baffled: ja ogladalam sobie urywki na youtube z amerykanskiej wersji to tam to byla masakra:szok::szok::szok:a u nas doooopa:no:

Co do Dr Housa - obejrzałam już czwartą serię.
Jest super, wciąga jak ......
Z niecierpliwością czekam na piątą serię. Jest już chyba z 20 odcinków.
tez to ogladalam ale jakos przestalam, ja najlepiej ogladam CHIRURGÓW, DESPERATKI I SKAZANEGO..... na urlopie juz naogladalam sie serii ktorych u nas jeszcze nie ma jak zwykle... pffff

reklama
Do góry