• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny no własnie...tez nigdy na bóle głowy nie narzekalam, a od wczoraj to jakbym jakis magnez w czole miała...boże jak mnie boli...podobno cisnienie strasznie spadło...
czy wy cos bierzecie na mocne bóle glowy??
nie szkodzi to dziecku?? bo ja jakos jestem anty wszystkim tabl. w Naszym stanie ale wytrzymac czasami nie mogę??

reklama
ps. zrobie wam samczka usmażyłam kotlety z tartych jajek, pierwszy raz pyszne są:biggrin2:
No pięknie... Mnie tu z głodu skręca a tu taaakie pychotki...
A tak dokładnie to jak takie "cuś" z jajek zrobić???

ps. zrobie wam samczka usmażyłam kotlety z tartych jajek, pierwszy raz pyszne są:biggrin2:
No pięknie... Mnie tu z głodu skręca a tu taaakie pychotki...
A tak dokładnie to jak takie "cuś" z jajek zrobić???

podaje na 8 małych klopsików:
6 jajek ugotowac na twardo i potrzeć, 1 jajko surowe, 1 łyzka majonezu, bulka tarta, szczypiorek, sól, pieprz do smaku,
wszystko wymieszać i uformować klopsy
na koniec obtoczyc w bułce:-D
SMACZNEGO:-)

Mniam :tak: Bardzo dobry pomysł na obiad. Trzeba obudzić m i wysłać go do sklepu...Ja nie pójdę (to nic,że sklep mam zaraz naprzeciwko klatki schodowej),same rozumiecie, kobieta w ciąży,a na zewnątrz tyle niebezpieczeństw :-D

Miło słyszeć, że z tym bólem głowy nie jestem sama.

Mnie od rana tak nawala, że szok. Nie chcę brać tabletek, więc wypiłam kawkę i troszkę pomogło. Chyba coś z tym ciśnieniem jest do bani.
Kawa lepsza dla dzidzi niż tabletka. A teraz jeszcze chyba się skuszę na inkę :-) z mała ilością mleczka, (bo wiecie że nabiał w większych ilościach szkodzić może dzieciątku?) A jeśli mleko to NIE UHT. Najgorszy syf. :crazy:

Ja o wielu rzeczach nie wiedząc skazałam mojego pierworodnego na alergię pokarmową, a co za tym idzie na inne rzeczy. Nie wiedziałam o tzw profilaktyce alergii dla kobiet ciężarnych. Teraz wiem, i się wystrzegam wielu rzeczy.

Pozdrawiam

ja miałam tydzień bez pawików... z akcentem na miałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moze to przez winogrona, na które dzis strasznie miałam chęć...

pomysł na obiadek dobry! ja dzis miałam łososia... wyobraźcie sobie kupiłam takie fajne kostki mrożone - sa one od razu z sosem musztardowym - za 18 zł/kg... i jestem mega szczesliwa bo sa pyszne i tanie w porównaniu do cen łososi... a my niestety lososiowa rodzinka, bo małego jak narazie tylko łososie z ryb nie uczulają...

Witajcie dziewczynki, ale dużo do czytania, super. Ja dopiero teraz siadłam. Od rana ciągle w ruchu, najpierw zaprowadzic dzieci do przedszkola i szkoły, zakupy, obiad, przyprowadzic dzieci do domu. Tak się zastanawiam, bo jest to moja pierwsza ciąża, gdybym nie miała dzieci w domu, to czy też czułabym się tak dobrze, czy jest to moja podświadomośc i jakaś taka siła, że muszę się czuc dobrze bo dziecmi muszę się zając, ale widzę same tego plusy.

Ciśnienie na pewno spadło. Mnie akurat głowa nie boli, ale czuję się bardzo senna. Najchętniej bym wyszła z pracy i poszła do domu spać. Musiałam okna pootwierać bo mi aż słabo sie robi. Za to narażam współpracowników na choróbsko :blink:. No ale cóż wszyscy boją się że ich myszy zjedzą :-) (nawiązując do przesądów) więc mi nie zabraniają :-).

reklama
Dziewczyny zanim wstałam tyle stron zdążyłyście nasmarować!!! Ja wstaję koło siódmej żeby Błażeja do szkoły wyszykować, ale potem wracam do jeszcze cieplutkiego łóżeczka i wstyd się przyznać ale śpię do...10-11. Potem śniadanko i oczywiście BB.
W czwartek mam USG, strasznie się boję mam takie okropne myśli, że dzieje się coś złego bo mam te notoryczne bóle głowy. Powoli normalnie wariuję!!!

właśnie co z tymi bólami głowy- mnie też okropnie męczą od 2 dni- ratuję się kawką, żeby nie brac tabletki, ale to niewiele pomaga...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry