reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczyny!!!!

Skopcie mi dupsko, jest marzec a w maju mam termin oddania magisterki. Napisalam bardzo malo, nie moge sie skoncentrowac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sama mam sie ochote strzelic w pysk:angry:

:-(

kochna moj M pisal prace magistesrka 2 tygodnie moze nawet nie..

ja zwoja zaczelam w kwietniu tylko to byl program i do niego specyfikacja (opis) masakra.. pisalismy program w 5 osob kazdy mial swoja czesc.. a ze ja z kolezanka mialysmy tak jakby razem tzn podzielilysmy to na pol to ja pisalam program a ona specyfikacje.. i przeszlo..

reklama
:) w temacie późnych - idę do gin, badanie poszło, drożność i płodność, wszystko gra. Nieśmiało pytam czy mam wstrzymać się z próbami zajścia do czasu uzyskania wyników badań (toxo, chlamydia) na co gin do mnie:
- Pani szacowna, w Pani przypadku wiek jest groźniejszy od chalmydii

:-( - OMG, wyszłam po ciuchutku.

cholera by wzieła takich lekarzy:angry:. Nic tylko straszą, jakby to miało w czymś pomóc, cofnąć czas, odmłodzić pacjętkę. O co w tym chodzi, co to ma na celu?
W dzisiejszych czasach są już takie możliwości medyczne, że lekarze powinni na tym się opierać, a nie straszyć i tak zdesperowane kobiety:wściekła/y:

Niestety w lubuskim:dry:
Co do obrączki to jesteś niezła!

Oj do tego to trzeba mieć cierpliwość.

Spokój mi tutaj proszę;-)

Miałam to oglądać, ni i przegapiłam:rofl2:

Kobieto aleś ty niecierpliwa!

Chciałam właśnie oglądać to ze względu na dość nietypowe pytania.

Koleżanka z liceum zrobiła sobie tatuaż pod pępkiem. Musiało to zai....e wyglądać w ciąży:-D

A propo testowania ja mam @ na poniedziałek:confused:

Wątpię by ktoś chciał na takie zad....e przyjeżdżać:-D
Ogród - troszkę tego jest ale i tak wszystkiego nie wykorzystujemy.

Polecam swoje, w dodatku czarne:-D
[/left]
[/center]

Ja jak @ nie przyjdzie to poczekam ze cztery dni. Nie chce się nakręcać bo kilka razy @ zrobiła mnie w konia!:crazy:

Dobrze gotuję, sama wymyślam przepisy na ciasta gdzie z 80% pomysłów jest dobra, potrafię skręcać meble, poniektóre prace remontowe w domu np tapetowanie, malowanie..., czasami pomogę M coś przy aucie.
Pasjonuje się fotografią.

Sąsiad chyba umie trzymać buzie na kłódkę:confused:

Eve, może cię przebiję:
dysgrafia,
dysortografia,
dysleksja,
wszystko nabyte najprawdopodobniej po wypadku samochodowym w wieku siedmiu lat przez jakiegoś pijak małoletniego!
Musiałam zrobić papiery przed maturą bo bym nie zdała nawet zawodowego egzaminu. Chodziłam do poradni przez dwa lata kilka godzin w tygodniu nawet w wakacje przez miesiąc.
Przy czym przed wypadkiem byłam asem bo umiałam czytać i pisać już jak miałam cztery lata. Nawet miałam iść do szkoły wcześniej ale dyrekcja ponoć dała du-y.

Co do lasek i aut - właśnie dlaczego nie puszczą facetów z niezłym torsem przy autach typowo kobiecych, to już by było coś:-D

Truskawki można rozsadzać wiosną późnym latem i jesienią, te co wiosna ponoć najlepiej się przyjmują, a jesienią najwięcej może wymarznąć. Drzewkom też należy się pielęgnacja, zwłaszcza jak biorą je jakieś choroby albo brzydko sie rozkrzewiają., Wygrabienie trawy najlepiej pazurkami i spulchnienie ziemi kwiatom, wokół krzewów. Co do warzyw to najlepiej sugerować sie tym co na opakowaniu piszą, ja tak zawsze robie.

U każdej kobiety może to być inaczej.

Jaki jest bezpieczny lak na zapalenie pęcherza podczas ewentualnej ciązy.

Ja chyba zwariuję, zatwardzenie i nawet nie odczuwam z tego powodu przykrych dolegliwości, czego nie mogę powiedzieć o pęcherzu, od wczoraj daje mi popalić, tak jakby cały czas chciało mi sie siusiu.

sok z żurawiny w dużych ilościach, cytryna, wszystko co ma duże ilości witaminy c, i zakwasza mocz. Tabletki z żurawiną ( nie pamiętam nazwy) i nalęży pić dużo wody.

:baffled:Ale produkujecie, macie wenę dziewczynko no, no!

Dziewczyny, czy Wy płaczecie na różnych filmach lub programach:tak:
Bo ja to mam wrażenie, że mogę chyba na każdym;-)
Mój M się już nawet pzrestał ze mnie nabijać z tego powodu:-p
Nawet na tym amerykańskim programie, co remontują domy dla rodzin, które coś dobrego zrobiły - po prostu ryczę:zawstydzona/y:

Ja to kiedyś byłam taka wrażliwa ale teraz dużo mniej za to mój M - masakra ostatnio płakał na filmie "Moje wielkie greckie wesele" czy jakoś tak i na jakimś serialu kryminalnym, no szok :baffled: wogóle jakiś wrażliwy się stał.

No to nie jestem sama:-)
jak do tej pory - najbardziej wzruszająca scena z filmu - z Dr House (chyba 2 tygodnie temu lub 3)- jak robił operację dziecku w łonie matki - i to dzieciątko chwyciło go swoją malutką rączką za palec - nawet House się wzruszył;-)

Oooooooo ta scena mnie wzruszyła, przyznaje się.

Ponawiam pytanie!

Jaki jest bezpieczny lak na zapalenie pęcherza podczas ewentualnej ciązy.

Żurawina! Najlepiej taka z paczki jak rodzynki ale zdrowy jest też sok, są też dżemy lub batoniki z żurawiną ale najlepsza jak najmniej przetworzona.

Czesc dziewczyny,jestem na forum pierwszy raz i mam do was pytanko,wiem ze kazdy o to pyta i niektore z nas pisza ciagle to samo ale jednak zadam to pytanie.Otoz razem z mezem staramy sie o dzidziusia juz od akiegos czasu,wczesniej bralam tabletki przez okres 7 lat i odstawilam jakis czas temu a dokladniej cztery miesiace temu,zaczelismy sie starac ale nic z tego nie wyszlo,wiec doszlismy do wniosku ze jeszcze troche poczekamy i zaczelam znow brac tbletki - microgynon i bralam jakis miesiac i po przedyskutowaniu z mezem postanowilam znow odstawic,wiec nie biore juz jakies trzy miesiace i nic... :no:

Myślę że 4 miesiące to nie jest długo, dziewczyny mają racje organizm po takim czasie brania tabsów musi się oczyścić i wyregulować, może idź na monitoring i sprawdź kiedy ma owu no i wogóle porób sobie badanka na cyto, toxo itp

Maluszek ma 1,6 cm widać "począteki" rączek i nóżek i serduszko bije 170 uderzeń/minutę. Dziś wieczorem wkleje zdjęcie:-)

Gratuluję zdrowego Maluszka!

Witam was dziewczyny i proszę o radę. Staramy sie z mężem o dzidzie juz jakiś czas ale moje pytanie dotyczy testu ciązowego czy możliwe żeby nie wykazał ciązy dokładnie 12 dni po przytulankach sprawdzałam Bobo Testem.bo ja już stracciłam nadzieję i czepiam sie wszystkiego może to jednak za wcześnie choć nie wydaje misie:-(

Może odczekaj parę dni i zdób test po z 4 dni po spodziewanym terminie @
Nie ma się co nakręcać.

Witajcie !!!!

Właśnie wrócilismy z badania nasienia na ul Kościuszki we Wrocławiu.

Nie polecam. Wszystko ma miejsce w mieszkaniu przerobionym na gabinet lekarski, "pokój dawcy" i labolatorium.

No widziz ile to facet musi się wycierpieć!
Kochana nasza kadrowa BB może wiesz ile dostaje sięwypłaty za te dni kiedy jestem na zwolnieniu L4 czy to się liczy od pensji całej czy to jest jakiś procent od dniówki? Mam tego zwolnienia 5 dni od poniedziałku do piątku ale nie pracuje codziennie i nie brałam do niedizeli bo i tak miałam mieć weekend wolny, nie wiem czy dobrze zrobiłam.

Wiecie co bo tak wogole to janie rozumiem czemu na takie badanie facet ma isc sam anie z zona??? po co mu inne baby ogladac jak moze wejsc do pokoju z malzonka i zaltwia to co trzeba razem...a nie takie cyrki, filmy itd...to bardziej uwlaczajace niz jakby sie zalatwiala tak jak zrobila hanka-to mi sie podoba...jednak nie kazdy ma takie mozliwosci, blisko laboratorium itd...

Też tego nie kumam, mojego M woógle nie kręcą filmy a już tym bardziej pisemka i zdjęcia gołych babek, mówi że jakiś mu się to śmieszne wydaje i nawet innych kolesi nie mógł zrozumieć jak sobie w..... k..... przy jakimś Playboyu, myślęże na takie badania żona lub dziewczyna powinna iść obowiązkowo!

A u nas na forum jakis czarny tydzien :((( czwarta dziewczyna wrocila z usg i serduszko nie bije, te trzy jeszcze jakos wytrzymalam ale Karola skonczyla wlasnie 3mc sorry ze tu Wam pisze ale to niesprawiedliwe, tak walcza kobity od tyg do tyg i potem taki cios :((((( musialam sie wyzalic, sama czuje sie teraz "zagrozona" i co z tego ze II trymestr...Pewnie zaraz dostane kopy w dupe za to co pisze ale nie wiem siedzie zdolowana i pelna obaw

Kroptusia naprwdęe kopa powinnaś dostać, to przykre że tak się dzieje i współczuje innym dziewczyną ale nie możesz tak żle myśleć o swojej ciąży wiesz że to szkodzi. Szybko głowa do góry, wiesz zę dzieciątko jest zdrowe i tak pozostanie. Nie wolno się dołować!!! :angry:

Dobra spadam do łóżka choć wiem że mój kaszel mnie zamęczy i i tak nie pośpie.

Cześć dziewczynki

ale wy dużo piszecie, nie nadążam czytać.:-) Napiszcie mi proszę jakie miałyście badania i jak długo wasz gin Was leczył przed stymulacją. Moja gina chce podać mi estrogen od następnego cyklu a mi sie wydaje że powinnam mieć przez jakis czas monitoring żeby sprawdzić czy faktycznie mam za małe pęcherzyki i problemy z owulką. ( dodam że robiła mi monitoring tylko w tym cyklu, przecież mogłąm mieć bezowulacyjny)W tym cyklu raczej nici z owulki, strasznie mnie to dołuje. Pościmy z mężem żeby żołnierzyki były mocniejsze. Szczerze mówiąc to chciałabym przyspieszyć zafasolkowanie, ale boje się że tymi hormonami sobie zaszkodzę jeśli okaże się że były niepotrzebne.

Witajcie :-):-) Wstawać moje śpioszki :-D

wyciagnełam erotyczną gre którą dostalam na panieńskie a w ktora ani razu jakos nie mielismy okazji zagrac z małżem moim:tak: poczytam o co tam chodzi i jak moj M wroci
Ale będzie miał niespodziankę ;-);-)

Napiszcie mi proszę jakie miałyście badania i jak długo wasz gin Was leczył przed stymulacją. Moja gina chce podać mi estrogen od następnego cyklu a mi sie wydaje że powinnam mieć przez jakis czas monitoring żeby sprawdzić czy faktycznie mam za małe pęcherzyki i problemy z owulką. ( dodam że robiła mi monitoring tylko w tym cyklu, przecież mogłąm mieć bezowulacyjny)
Ja po 3 nieudanych próbach poszłam i powiedziałam, że chcę zajść w ciążę już po pierwszym monitoringu okazało się, że nie mam owulacji czyli sama mogłam się starać i starać.

Butterfly powtarzałaś teścik?

Tikanis, Lilu buziaczki

Miłego dnia Wam życzę. Dziś wieczorem będziemy mieć gości, fajnie :-D

Witam kobietki!
:-);-) miód też był w jednym z ciast..
tez tak czytałam ze na 12 cylk 1-2 sa bezowulacyjne i co najlepsze ostatnio u mnie sie zdazyl iii wzrost tempki byl.. akurat wtedy kiedy niby owulka miala byc to nie mierzylam, nie mialam jak.. ale potem juz byla wyzsza tempka i przed okresem spadla.. a teraz to masakra.. 36,6 36,4 i w kolko..
przepis dam.. tylko zrobie fotke bo to z ksiazki..
cappucino po postu niebo w gępie.. rozpływa sie w ustach.. dobra nie bede az tak okrutna..
przepisy mam z ksiazki 103 ciasta siostry Anastazji.. rewelka

Nektarynko - dzięki za przepis - wypróbuję w tygodniu, bo jeszcze z tą ospą nie będę ryzykować:tak:

co do tempki - ja już drugi cykl miałam dziwne skoki, dodatkowo robiłam testy i wskazywały owu ale po tym co pisała martyna, to może być test owu pozytywny bez owu. Ja też chyba z nerwów zawsze w okresie owulki zachoruję - miesiąc temu przeziębienie, teraz ospa. Oczywiście za miesiąc, jak odłożymy staranka, żeby się organizm zregenerował po tym paskudztwie, to będzie piękny cykl na pewno:wściekła/y:
Umieściłam zdjęcie mojej kruszynki w albumie, przepraszam za kiepską jakość ale dziś już nie mam siły kombinować jutro poprawię;-)

Kinguś - jakość jakością, ale zdjęcie jest:-)
zjadlam dwa prince polo, teraz mnie aż mdli po tym:baffled::baffled: wiec popijam sobie redsika:-):-):-)
i skoro jestem bezrobotna:-D wyciagnełam erotyczną gre którą dostalam na panieńskie a w ktora ani razu jakos nie mielismy okazji zagrac z małżem moim:tak: poczytam o co tam chodzi i jak moj M wroci ( wyjechal niestety sluzbowo) to wezme sie za niego porządnie i może wyklje sie wkońcu jakis groszek wkoncu jak fasolka nie chce:-D

Widzę, że masz nowe "wspomagacze" do zafasolkowania, a raczej zagroszkowania - życzę, by się udało:-)
No dziewczynki żegnam się bo zaraz mój przylezie z roboty.
Na kilka dni odpuszczam BB i zajmę się chyba tym robieniem na drutach. Nie mogę przestać myśleć o tym wszystkim a to nie dobrze.
W głowię się człowiekowi miesza, zaczynam mieć objawy zaciążenia a to nawet fizycznie niemożliwe. Czyli zaczynam popadać w paranoje. Mam nadzieję, że zaciążyłam ale jak się za bardzo przyzwyczaję do tej myśli a nic nie wyjdzie to smak rozgoryczenia będzie nie do zniesienia.
Trzymam za testujące kciuki, przed owulacyjne niech działają na maxa, dla zaciążonych dużo zdrówka a dla całej reszty laseczek buziaki.

Hania - trzymam kciuki - wracaj do nas z dobrymi wiadomościami, a gdyby coś złego Ci przez głowę przeleciało w tym czasie to pamiętaj, że :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cholera by wzieła takich lekarzy:angry:. Nic tylko straszą, jakby to miało w czymś pomóc, cofnąć czas, odmłodzić pacjętkę. O co w tym chodzi, co to ma na celu?
W dzisiejszych czasach są już takie możliwości medyczne, że lekarze powinni na tym się opierać, a nie straszyć i tak zdesperowane kobiety:wściekła/y:

Misiarw - tym bardziej, jeżeli uważają, że wiek już jest "poważny", to powinni przecież wszystkie badania profilaktycznie robić:baffled:
Cześć dziewczynki
ale wy dużo piszecie, nie nadążam czytać.:-) Napiszcie mi proszę jakie miałyście badania i jak długo wasz gin Was leczył przed stymulacją.

Misia - sorry, że pytam, ale nie pamiętam:zawstydzona/y: - czy ginka po jednym monitoringu uważa, że trzeba stymulować, czy po pierwszej stymulacji chce dać te hormony?

HEJ LASECZKI
Sorki, ze sie wczoraj nie udzielalam ale "odjechalam" w polowie dnia do lozeczka. Rozlozylo mnie na calego musialam sobie wziac wolne z pracy(chorobowe), wiec kolejny dzien w domku i w poniedzialek do pracy, macie jakies domowe sposoby na kaszek. Mam w domu syrop ale trzeba konsultowac z lekarzem w razie ciazy, nie wiem czy jestem ale tak na wszelki wypadek nie chce go brac.
Pozdrawiam.

reklama
Dzień dobry Kobitki:)
Przyszłam pełna chęci i zapału do odwiedzin BB a mi się komp spierdaczył. Dibrze że koleżanki jest obok:D
U mnie za oknem zima się zrobiła i nic mi się kurde nie chce.
Miłego dnia życzę

Do góry