reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Działa do jasnej cholery.

No ale sama se tego nie zrobiłam - głupia istota.

Marzenixx włamała się na moje konto i mi zrobiła. Skąd ona znała hasło???

dziewczyny
pamietacie kiedys ktos napisal , ze mozna poznac ciaze po smaku sluzu :) słodko na ciaze, kwasno nie
i wiecie co mam nadzieje ze to nie prawda, bo mam kwasno :zawstydzona/y:

Muszę lecieć bo książę się obudził i jedziemy do mojej mamy na obiad.
Tak kocha swojego zięcia, że nawet mu gotuje i piecze ciasta. Ja go tak nawet nie kocham.

Będę popołudniem bo męda ma jakieś sprawy do załatwienia więc komp mój.

Trzymcie się lachony.

Kurcze dziewczyny zmartwiłam się a was nie ma.
Dobra idę ogląda jak Kinga rodzi.

No i urodzila...fajna ta mała:-D

Oh nie chce robic sobie nadzieji. To nie może by @ jeszcze ponad tydzień do niej a nic mnie na @ nie boli.
Oby z twoim kolankiem było wszystko ok, a badanka warto zrobic.

Dzieki kochanie-badanka zrobione, portfel lżejszy o kolejne 200zlotych, wyniki w czwartek...

Kropeczka

dziekuje ci kochana..masz racje musze myslec pozytywnie...ale jak wiem ze tylko nas ratuje in vitro to jakas zawiedziona jestem..sama nie wiem na co?

Babo-kochanie-nie mozesz byż zawiedziona...metoda pioczecia nie jest najwazniejsza, grunt to poczac, a czy naturalnie czy in vitr-co za róznica skoro i tak maluszek będzie noszony pod serduszkiem 9 miesięcy-tak masz do tego podchodzic!!! I z uśmiechem-zobaczysz, ze się wszystko pouklada jak tego chcesz!!! Buziaki!

Cześć Dziewczęta :happy:
Mianowicie, 26lutego miałam @. wcześniej staraliśmy sie o malenstwo, w dzień @ zrobiłam test wyszedl NEGATYWNIE:-( @ trwala ok 2,5 dnia gdzie zawsze mam ok 6dni. 2,6,7.marca znow podjelismy probe. na 13marca mam wyznaczona wizyte u ginekologa. Hmm, mam wrazenie ze mam zwieksza dawke sluzu,jakos -wilgotniej-,glowa mnie boli,w ciagu dnia zakuje mnie podbrzusze,jajnik,w nocy duzo pije i ma niesmak w buzi. Sadze,sama ze chyba za wczesnie na podejzenia,.A wy jakie mialyscie pierwsze objawy, i co sadzicie o moim przypadku. :confused::confused:Pozdrawiam serdecznie,Marta

Marta-skoro miałas @ 26ego lutego to chyba owulacje bedziesz miala jakos teraz...przynajmniej normalnie tak sie to odbywa...jakie długie masz cykle?
Jak na objawy teraz tej ciaży z cyklu od 26 to stanowczo za wczesnie, wrecz niemozliwe, bo dzisiaj bylabys dopiero w 13 d ciazy liczac od @...wiec tak naprawde to dopiero w okolicach owulacji...
No chyba ze ostatnia @ wygladala inaczej i byla tylko takim plamieniem...to moze zaciażylas w tamtym cyklu...?

Witajcie! Zaczęłam nadrabiać zaległości, ale po 20 przeczytanych sttronach odpuściłam:szok:
Dziękuję Wam za wsparcie!
Gratuluję dziewczynom, którym udało się zafasolkować i trzymam kciuki za testujące niebawem.

Kinguś bardzo dziękuję za pamięć! Jakoś czasu mi brakuje na BB. Nie chcę też tak dużo w domu przed komputerm siedzieć, bo cały dzień w pracy to robię. Więc jak wrócę to wolę odpocząć, położyć się troszeczkę żeby moja Kruszynka zdrowo rosła - i mam taką nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Pozdrawiam Was wszystkie!:-D

No tak a ja sie pytam o Ciebie i pytam i tego nie widzisz???:tak::-):tak:
Kochanie-masz racje odpoczywaj od monitorka, ale czasem na chwilke do nas zagladnij i daj znac jak sie masz. Zdrowka i wszystkiego naj!!!

kropeczko

juz widze ile kaski ci pojdzie na te wszystkie badanka, ale cuż zdrowie jest najwazniejsze, i zrob oczywiscie wszystkie badanka przyjazne starankom za jednym kluciem !
trzymam za dobre wyniki i szybki wyjasnienie przyczyny choroby nózki !

Dzieki Elfa...no juz od poczatku jak sie zaczelo wydalam z 1500 zlotych na badania i wizyty...a ile przede mna jeszcze to nie wiem...az sie bojue pomyslec:szok:
Zeby to chociaz cos przynioslo, jakas konkretna diagnoze i pomoglo to przełkne te ceny...ale jak mi nic nie pomoze to sie załamię...:-(

Ale jest drugi objaw że bez clo uda mi się "znieść" jajeczko. Oprócz śluziku pojawił się ból piersi...nawet po clo nie miałam takich objawów...ale może clo pomogło przywrócić równowagę hormonalną...

Gosia trzyma kciuki by oragnizm sam sie wyrownam i udalo sie bez wspomagania!!!:-)

Co powiecie na to:
-od dwoch dni ma taki gestawy sluz :baffled: co chyba powinno byc sucho,
-jutro mam dostac @ a cyckow nie moge dotknac, a normalnie bywalo ze jakies kilka dni przed juz przestawaly bolec,
-tempka wciaz podwyzszona.
:szok: i jak ja mam sobie to wytlumaczyc, psycha siada.

No to czekamy na tescik Olesia! trzymaj sie dzielnie!

Wszystkie moje śpiochy poszły spa a co ja mam robi jak w pracy siedzę, chyba to samo.

Kurczę sama nei wiem co mam sądzi o tym wszystkim, na wkładce miałam małą plameczkę ale nie dokłodnie krew tylko jakby rozrzedzona śluzem i co to ma by niby zagnieżdzanie, żadna z zafasolkowanych tego nie miała a ja niby jakiś wyjątek jestem? Nie mam żadnych objawów na @ a ona i tak ma przyjś za tydzień najszybciej a plamienia moje też tak nie wyglądały były rdzawe. Teraz bede siedzie i myslec jak głupia.

Asiucha a gdzie Ty kochanie pracujesz ze o 22 jestes w robocie???
Jak dla mnie to implantacja i juz i bede sie upierala...i nie gadaj ze nikt tak nie ma-to bardzo czesto sie zdarza! Mysl pozytywnie kochanie!!! Bedzie fasolka i juz!

Nie chcę zaprzepaścić tej nikłej szansy na fasolkę. Chyba jutro z rana znowu męża pomęczę:-). Gina przepisała mi podjęzykową luteinę od 26 dc przez 10 dni, ale ja nie wiem czy będę ją brała. 26.03 idę do innego lekarza na konsultacje. A jakie Wy macie doświadczenia z luteiną? Dobrej nocki.

Misia-meza pomecz jeszcze bo co ci szkodzi...:-Da z luteina to skoro moze pomoc to chyba warto brac od 26dc, ona pomaga zagnieździc sie fasolce i pomaga w utrzymaniu wczesnej ciazy wiec chyba warto...jak uwazasz...:confused:
Mialas juz jakies problemy wczesniej z utrzymaniem ciazy? robilas badanie progesteronu?

wiem ,że było to wałkowane wiele razy , ale wczesniej nie zwracalam za bardzo na to uwagi, ale zdecydowlam sie ze pojde zrobie sobie wsyztskie badania zanim pojde do gina, zeby pojsc do niego juz z badaniami. Prosze pomózcie mi i powiedzcie jakie badania mam zrobic w ktorych dniach cyklu? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzieki dziewczyny :tak:
buziaki

Marzenixx-
Badania:
fsh, lh w 14dc
progesteron, testosteron w 21
i mozesz tez zrobic prolaktyne-w dowolnym dniu, ale musisz byc wyspana

I TAK DO ZASRANEJ SMIERCI!!! :D same się prosimy o to :D

E tam...ma tez chyba to swoje dobre strony, co pesymistki moje kochane???

ważne, że przynajmniej robią coś w kierunku diagnozy, tzn. badania i że wstępnie to nie jest rzs:-) będzie dobrze:tak:

:tak:

No wreszcie oni z Katowic sie wzieli za diagnozowanie i chca poznac co jest przyczyna tego wszystkiego...a nie tylko pompowanie mnie lekami jak pozostali do ktorych chodzilam...:crazy:

@ dalej nie ma
z testowankiem chce wytrzymac do soboty, ale moge nie wytrzymac

jestes dla mnie Mistrzynią Wytrwałosci!!!:-)
Oby wyngarodzono Ci to piękną fasolką!!!

A jak pojde do gin, to bede musiala jej powiedziec, ze jej zle powiedzialam z ta @, bo liczylam od porzadnego krwawienia, a male krwawienie bylo juz od dwoch dni... eh nie lubie tak sciemniac, ale co zrobic? :confused:

Olapop-wazne ze cel szczytny!!! A z klamstwa wybrniesz gladko, powiesz ze liczylas od plamienia a nie wiedzialas ze trzeba od dnia pojawienia sie krwi.

Wpadłam powiedzieć, ze u maleństwa naszej kochanej Katarzynki serduszko bije jak dzwon wczoraj była na usg i wszystko jest w najlepszem porządeczku.:tak::tak::tak::tak:

Teraz niech kruszynka zdrowo rosnie, a mamusia kwitnie nam pieknie.:-)

Kasia przesyła pozdrowionka i buziaki dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Suuuper-a nie mowilam!!! A mdlosci znikly jej po prostu po herbatce z imbirem, mowie wam-dziala!!!

Kasiu79 -buziaki i oficjalne gratulacje!!!!:-):tak::-)

Dziewczeta... powiedzcie mi... pierwszy dzien cyklu liczy sie od pierwszego plamienia czy dopiero od pierwszej powazniejszej krwi??:zawstydzona/y:

Od krwi!!!! zawsze od krwi!!! wszystkie palmienia liczone sa do poprzedniego cyklu!

...
mnie piersi coraz bardziej bolą - chyba masz rację Andzia, że naturalnie może się lepiej udać niż na prochach i jeszcze po wyliczeniach matematycznych passingby to może jakoś sie uda nam wstrzelić i na 5 urodziny naszego syneczka będzie nowy braciszek bądź siostrzyczka

No to zycze kolejnej dzidzi w urodzinki starszego maluszka!!! Ake sie maly ucieszy z takiego prezentu...
powodzenia!

CZeść Babeczki:-)
Jak samopoczucie w tym ponurym dniu??? U mnie @ się prawie skończyła (dość szybko przyznam) I jakiś diabełek mnie kusi żeby zrobić jednak teścior... Chyba porąbana jestem:-D
Miłego dnia

No sikaj, co ci szkodzi...:-);-):-)

Siemacie lachony

.

no prosze jak sie hanka słodko z nami przywitała:-D:rofl2::-D
Haniu-jeszcze tydzien z gorka i sprawa się rypnie...będzie jak w reklamie "widzę 3, 3 widzę":-D

ja sie wyleguje jak narazie....:tak:
wczoraj moja siostra byla na USG, jest w 11 tc i 5 dni , ma przecudowne zdjęcie, jak maluszek sobie na pleckach leży..... poprostu cudowne.... az łezka sie kreci w oku jak sie patrzy na takie cudo......:zawstydzona/y:

Super marzenixx, przynajmniej odpoczniesz i sil na staranka nazbierasz!
Gratulacje dla siostry!!! To musi byc cudownie takie fotki z usg ogladac...magia!!!
Buziaki!

Miałam nie pisać ale wczoraj dowiedziałam się, że przyszła bratowa co jest w ciąży ma :TOKSOPLAZMOZĘ!

Okazało się, że jak brała ode mnie kota to była już w ciąży.

W takim wypadku muszę pozbyć się kotów, zaraz wyliczę jak mam cykle @ i zarejestruje się do lekarza po skierowanie na tokso.

Niuniu-no to faktycznie sie porobilo! I co ona teraz zrobi? ma miec jakies szczepienia czy co??? Jezu jak dobrze ze tą toxo dzisiaj tez kazałam zbadać...

Niuniu-jaki masz ten progesteron-pytalam ostatnio ale chyba przeoczylas posta, i jak badalas chlamydie?

Czy ktos jeszcze badal chlamydie??? Z krwi czy wymazu???

Czesc Kobietki..

Gdybym była facetem to bym powiedziała, ale mi w krzyża zeszło.. powiem szczerze, że wczoraj było niesamowicie... jutro znow do gina.. i zobaczymy.. pewnie jutro też sie poprzytulamy albo pojutrze..

dobrego dnia laseczki...

Nektarynko-ciesze sie bardzo...u mnie posucha to przynajmniej ty używasz:-D:-):-D
Trzymam kciuki za pecherzyki i ten cykl!!! Przydaloby sie jakbys nam sypnela takimi owocowymi fasolkami tutaj i fluidki podeslala na wiosne!

Nektarynko-ciesze sie bardzo...u mnie posucha to przynajmniej ty używasz:-D:-):-D
Trzymam kciuki za pecherzyki i ten cykl!!! Przydaloby sie jakbys nam sypnela takimi owocowymi fasolkami tutaj i fluidki podeslala na wiosne!

:-D:-D:-Dtez bym chciala owocowe fasolki... ale co bedzie to bedzie w kazdym razie luzuje juz przed owulka.. za bardzo sie tym przejmowalam.. czas wrzucic na luz

reklama
Do góry