reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

I rozumiem, ze wczesniej badan zadnych nie robilas?
I maż sie jeszcze tez nie badal?
W takim razie powinnas zrobic na poczatek podstawowe hormonki, tak jak pisalam Marzenixx:
w 14dc FSH, LH
w 21 dc-progetseron, testosteron i w dowolnym czasie prolaktyne, ale musisz byc wyspana do niej i badania sa z krwi na czczo.
Przydaloby sie tez zrobic cytologie, jesli ostatnio nie badalas....i to sa te podstawowe "na dzien dobry" bo oprocz nich szczegolowo mozna zrobic jeszcze mnóstwo...ale na poczatek te!
Malutka - jesteś Wielka:-)
Z tego co wymieniłaś robiłam tylko cytologię. Wynik wzorowy:)
Wszystko spisałam i idę to tej mendy żeby mi porobiła te badania. Albo pójdę do kogoś innego bo ta moja chyba się zna jak świnia na gwiazdach:)
Męża na co mam wysłać??:-)

reklama
Zajączek81 Ja bym jeszcze dołozyła badanie na przeciwciała rożyczki toksoplazmozę, cytomegalię :happy:

A mezusiowi proponuyje witaminki.

I oczywiście łykaj folik

Ostatnia edycja:
I rozumiem, ze wczesniej badan zadnych nie robilas?
I maż sie jeszcze tez nie badal?
W takim razie powinnas zrobic na poczatek podstawowe hormonki, tak jak pisalam Marzenixx:
w 14dc FSH, LH
w 21 dc-progetseron, testosteron i w dowolnym czasie prolaktyne, ale musisz byc wyspana do niej i badania sa z krwi na czczo.
Przydaloby sie tez zrobic cytologie, jesli ostatnio nie badalas....i to sa te podstawowe "na dzien dobry" bo oprocz nich szczegolowo mozna zrobic jeszcze mnóstwo...ale na poczatek te!

Zajączek81 Ja bym jeszcze dołozyła badanie na przeciwciała rożyczki toksoplazmozę, cytomegalię :happy:

A mezusiowi proponuyje witaminki.

I oczywiście łykaj folik

dzieki dziewczyny , a jeszcze mi powiedzcie co to za badanie to FSH i LH? i jak sie wykonuje te badania? wszystko to pobranie krwi??

a te badanie co pysia mowi to jak je sie wykonuje???

dzieki dziewczyny , a jeszcze mi powiedzcie co to za badanie to FSH i LH? i jak sie wykonuje te badania? wszystko to pobranie krwi??

a te badanie co pysia mowi to jak je sie wykonuje???

Tak te są z krwi:sorry2:, upuszczą ci z wiadro :-D
Żartuję;-), ale radzę zrobić, bo zbliza sie wiosna a rózyczka to choroba wiosenna.

Właśnie zajrzałam na wątek październikowy żeby zobaczyć co u Jarzębinki i przy okazji spotkałam tam Catedrę.
Dziewczyna ma przeboje z ginem, że hoho.
Ma zagrożoną ciążę, 4 grupę cytologii i gin usg jej chce zrobić dopiero w kwietniu !:szok:

:szok::szok:
Właśnie zajrzałam na wątek październikowy żeby zobaczyć co u Jarzębinki i przy okazji spotkałam tam Catedrę.
Dziewczyna ma przeboje z ginem, że hoho.
Ma zagrożoną ciążę, 4 grupę cytologii i gin usg jej chce zrobić dopiero w kwietniu !:szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

A ja u ciebie mamusiu sprawuje się maleństwo? Jak się czujesz, jakies ciążowe dolegliwości się uaktywniły?

:szok::szok:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

A ja u ciebie mamusiu sprawuje się maleństwo? Jak się czujesz, jakies ciążowe dolegliwości się uaktywniły?

Kochanie jutro zrobię drugi test dla upewnienia, bo w niedzielę zrobiłam tylko jeden, ale naprawdę czuję się już inaczej, więc nie podejrzewam, że okrres przyjdzie :-)

Przede wszystkim co jakiś czas ciągnie podbrzusze jak na okres.
Piersi mam nabrzmiałe i przed okresem są twarde, a teraz są napompowane jakby jak balon i trochę twarde.

Na szczęście nudności żadnych nie mam i oby jak najdłuzej ich nie było, za to apetycik jest :-)

Aaaaa najgorsze to sikanie. Zawsze mało piję i mało sikałam, a teraz sikam za trzech :-)

No i nie będę się powtarzać, ale same zobaczycie po euforii przychodzi strach i on chyba będzie trwał 9 miesięcy....

W lewej nerce mam małego 2 cm kamyczka i teraz się zaczęłam martwić czy mi on nie będzie kolidował z brzuchem.....

Ostatnia edycja:
reklama
Wrocilam!! Weekend byl wyjatkowo szybki, pracowity ale tez zdazylam pogadac troche z rodzinka, spedzic czas z Siostra, jej dzieciakami, Mama. Wrocilismy w srodku nocy a od rana jestem w pracy wiec troche snieta jestem, ale i tak bylo warto :))Remont lazienki prawie skonczony wiec postanowilismy isc za ciosem i jedziemy dalej z przedpokojem i kuchnia. Jeszcze nigdy w takim tempie nie robilam zakupow. Na zakup materialow do szafy w zabudowie, farb do scian, kafli do kuchni, podlog do calego mieszkania,wszystkich drzwi, oswietlen i 100 innych ******* mialam kilka godzin. Teraz mam czas do maja na wymyslenie mebli do kuchni, AGD i tego co zrobic z pokojami. Niby przyjemne takie urzadzanie swojego kata, ale w takim tempie jest jednoczesnie strasznie meczace. No dobra... tyle o mnie. a teraz pytanko: KTO JEST MI W STANIE STRESCIC OSTATNIE 80 STRON, bo tyle wlasnie naskrobalyscie od czwartku!! :)))))

Do góry