reklama
ola14024
Fanka BB :)
Witam jestem mamą 1,5 rocznego Bartusia i 6 miesiecznego Nathaniela powiem tak Bartuś ten straszy jest na Bebilonie 3 po urodzeniu był troche na cycu:-)od czwartego miesiaca zycia wprowadza sie w diete dzidzi kaszki ja wprowadzilam troche wczesniej;-)mój maly je uwielbia mogłby je jesc dniami i nocaminajbardziej lubi ryzowe nestle z jabłkiem
oprucz tego je obiadki i musy tzn z tych dla dzieci typu Bbovita Gerber czy Hip
nieraz daje mu danonki aalbo danio:-)osttatnio kupi.łam mu te Misowe jogurciki z nestle pychotkaa
:-)zawieraja 25% dziennego zapotrzebowaniania na mleczko:-)mlodszy jest narazie na Bebilonie 2 , i tak samo jak straszy wcina kaszki od 4 miesiaca
chyba ma to po swoim braciszku
pochlaniacz kaszek
ostatnio z obiadkow dalam mu marchewke zajadal az mu sie uszy trzesły oczywsicie starszy je tez owoce w postaci nomalnej banany jabłka kroje mu w male kosteczki w wcina:-)
Pozdrawiam wszytskie mamusie i dzidziusie:-)
oprucz tego je obiadki i musy tzn z tych dla dzieci typu Bbovita Gerber czy Hip
nieraz daje mu danonki aalbo danio:-)osttatnio kupi.łam mu te Misowe jogurciki z nestle pychotkaa
:-)zawieraja 25% dziennego zapotrzebowaniania na mleczko:-)mlodszy jest narazie na Bebilonie 2 , i tak samo jak straszy wcina kaszki od 4 miesiaca
chyba ma to po swoim braciszku
pochlaniacz kaszek
ostatnio z obiadkow dalam mu marchewke zajadal az mu sie uszy trzesły oczywsicie starszy je tez owoce w postaci nomalnej banany jabłka kroje mu w male kosteczki w wcina:-)
Pozdrawiam wszytskie mamusie i dzidziusie:-)magdalenkakol
Fan(ka)
uczula i czesrto wlasnie nie od razu Moja Kinga jest uczulona na banana. Musisz wykluczyc wszystko co zwiazane z bananem.(soki deserki kaszki)A baban uczula????
uczula i czesrto wlasnie nie od razu Moja Kinga jest uczulona na banana. Musisz wykluczyc wszystko co zwiazane z bananem.(soki deserki kaszki)
Podpisuje się pod tym, kaszki, soczki...
marlena nad
:)
Nie wiem czy to alergia, ale my miałysmy takie różowe szkliste policzki i okazało się, że to od wiatru![]()
u nas rozowe policzki byly od wiatru tak samo jak u Maty
joan-na
Dziewczyny, jakby dzieciaczki miały problem z zaparciami (czego nikomu nie życzę
)...mój M miał kupić zwykłe mleko a przez przypadek kupił Bebilon Comfort 2 (dla dzieci z kolkami i zaparciami). Nie miałam innego mleka, zresztą mały dostaje na nim tylko dwa razy dziennie kaszkę...to zrobiłam na tym nowym. Zaznaczam, że nie mieliśmy problemu z kupkami. Dostał wczoraj jedną porcję, a dziś rano zrobił wielgachne miękkie kupsko, ledwo się w pieluchę zmieściło
. Dałam mu jeszcze porcję na śniadanko...nastepna kupa już całkiem żadka
. Od razu zadzwoniłam do M, żeby kupił normalne mleko, bo nie chciałam czekać na dalszy rozwój wypadków
.
Także gdyby dzieciaczki miały zaparcia, może warto spróbować. U nas na 100% działa
.
)...mój M miał kupić zwykłe mleko a przez przypadek kupił Bebilon Comfort 2 (dla dzieci z kolkami i zaparciami). Nie miałam innego mleka, zresztą mały dostaje na nim tylko dwa razy dziennie kaszkę...to zrobiłam na tym nowym. Zaznaczam, że nie mieliśmy problemu z kupkami. Dostał wczoraj jedną porcję, a dziś rano zrobił wielgachne miękkie kupsko, ledwo się w pieluchę zmieściło
. Dałam mu jeszcze porcję na śniadanko...nastepna kupa już całkiem żadka
. Od razu zadzwoniłam do M, żeby kupił normalne mleko, bo nie chciałam czekać na dalszy rozwój wypadków
.Także gdyby dzieciaczki miały zaparcia, może warto spróbować. U nas na 100% działa
.joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Dokładnie JoasiuDziewczyny, jakby dzieciaczki miały problem z zaparciami (czego nikomu nie życzę)...m kupił Bebilon Comfort 2 (dla dzieci z kolkami i zaparciami).Także gdyby dzieciaczki miały zaparcia, może warto spróbować. U nas na 100% działa
.
kumpele właśnie to podają i dzieciaczki nigdy zaparć nie mają 
A właśnie, mam pytanko... Ja podaję Oli nan2, dobrze go toleruje, nie ma zaparć, bólów brzuszka (tfu, tfu...) Dostałam ostatnio pocztą (pewnie przez te papiery wypełniane w szpitalu...) bebilon dobranoc - mleczko specjalnie dla dzieciaczków coby spały całą noc... Czy mogę podawać je Oli na noc, w dzień podając nan?
Jak myślicie? Będę wdzięczna za podpowiedzi 
joan-na
Pewnie takOsobiście używałam tego mleka i nie zauważyłam żeby Nati robiła za rzadkie kupki lub za często. Po prostu tolerowała je jak inne odmiany Bebilonu - bo wypróbowałam kilku. Ale to pewnie indywidualne.
. U nas efekt był od razu i nie chciałam wiedzieć jak to się skończy...mały dostaje już zwykły Bebilon
:-).daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Dostałam ostatnio pocztą (pewnie przez te papiery wypełniane w szpitalu...) bebilon dobranoc - mleczko specjalnie dla dzieciaczków coby spały całą noc... Czy mogę podawać je Oli na noc, w dzień podając nan?Jak myślicie? Będę wdzięczna za podpowiedzi
![]()
My też dostaliśmy, Bartkowi nic nie było- w dzień bebiko pił, a na noc bebilon ;-)
reklama
Dziś pierwszy raz dałam Stasiowi drobno krojony (a nie rozgniatany) obiadek. Męczył się troszkę, ale bardoz mu smakowało.
No i zaczynam podawać serek Bieluch. Niech się chłopak przyzwyczaja do normalnego jedzenia. :-)
No i zaczynam podawać serek Bieluch. Niech się chłopak przyzwyczaja do normalnego jedzenia. :-)
Podziel się: