reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

A ja się zaczynam stresować jak to zawsze przed @ bo raz zaboli podbrzusze, przestaje, za kilka godzin lub następnego dnia znów zaboli, przestanie. Czytałam sporo o bólach jajników od owulacji - albo wczesna ciąża, albo na @, albo jakieś problemy zdrowotne, które u siebie wykluczam. Marzec to u mnie czas nauki, mam nadzieję, że się nią tak zajmę, że myśli o dziecku jakoś zejdą na dalszy plan o ile to możliwe!
Zmykam na obiad:)

reklama
Siema dziewczeta :-D

Ale jest piekna pogoda u nas - wiosna pelna geba :-D Ja zdecydowalas sie na zrobienie tescika. Niestety moje obawy sie sprawdzily. Druga kreska jest ale nie sciemniala w ogole:crazy: To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-:)zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....

Buzka, milego dnia :sorry2:

Bierzesz luteine albo duphaston???

Siema dziewczeta :-D

Ale jest piekna pogoda u nas - wiosna pelna geba :-D Ja zdecydowalas sie na zrobienie tescika. Niestety moje obawy sie sprawdzily. Druga kreska jest ale nie sciemniala w ogole:crazy: To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-:)zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....

Buzka, milego dnia :sorry2:

Ja wciąż trzymam kciuki...

kobitki poradzicie mi cos.. ja juz nie mam sily i nie wiem kiedy co jest.. czekam na ta owulacje i sie doczekać nie moge.. jutro ide do gina na monitoring czy w końcu pękł pęcherzyk czy nie.. dzis 19 dc.. a ja dalej nie mam przyrostu tempki.. oto WYKRES, juz sama nie wiem co mam myslec czy jestem przed owu czy po..

w kazdym razie mąż zafundował mi wczoraj podwójną przyjemność... olaboga.. do teraz czuje sie wniebowzięta..

kobitki poradzicie mi cos.. ja juz nie mam sily i nie wiem kiedy co jest.. czekam na ta owulacje i sie doczekać nie moge.. jutro ide do gina na monitoring czy w końcu pękł pęcherzyk czy nie.. dzis 19 dc.. a ja dalej nie mam przyrostu tempki.. oto WYKRES, juz sama nie wiem co mam myslec czy jestem przed owu czy po..

w kazdym razie mąż zafundował mi wczoraj podwójną przyjemność... olaboga.. do teraz czuje sie wniebowzięta..

Kochana tempką aż tak się nie sugeruj. Najważniejsza przyjemność z seksiku. Poza tym skoro będziesz miała monitoring to się wszystkiego dowiesz - super sprawa. U mnie jak kolejne cykle dalej owocne nie będą to też zacznę chodzić chyba na monitoringi.

Moim zdaniem albo już pękł dziś albo pęknie na dniach i będzie skok za chwilę.
Jak ty skopiowałaś tu ten wykres z 28 dni?

Ja swojego nie umiem.

Ostatnia edycja:
KTOSIOWA -wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin!!! Miłosci, radości i szczęścia a przede wszystkim malutkiej, ślicznej fasolki!!!
(mam nadzieje, ze nie pomyliłam dat...bo nikt nic nie pisze:confused:)

dziewczyny czy biała wydzielina(jak mleczko) to jakis znak moze byc? jutro powinnam dostać @ i oczywiscie mam nadzieje że nie dostane.. :)
;-)

Kinga85-milo że się odezwalas kochanie! Czytalam gdzieś o tym, ze na początku ciąży pojawia się często taki wlaśnie bialy gęsty śluz....Oby u Ciebie ten objaw był jednym z ciażowych!!! Trzymam kciuki by @ sie nie zjawila!!!

Dziewczynki a ja niedawno wróciłam od gin. Jestem w ciąży:-D:-D:-D Pęcherzyk ma 3,5 mm. na kolejną wizytę umówiona jestem 4.4 i mam nadzieję, że serduszko będzie już pięknie biło.

Butterfly-CUDOWNIE!!!!!!!! SERDECZNIE I OFICJALNIE CI KOCHANY MOTYLKU GRATULUJE TYCH MAŁYCH MOTYLKÓW W BRZUSZKU!!!! Zdrówka, spokoju i optymizmuy zyczę na kolejne miesiace!!!! A serduszko-:-)jestem pewna że będzie walilo mocno jak młotem!!!

Napiszcie proszę cos więcej o badaniu progesteronu. Mogę sama takie badanie zrobić? Ile tak około kosztuje? Przepraszam za marudzenie, ale ja nie mam o tym żadnego pojęcia! !:-D

Loree-kochanie progesteron bada sie okolo 7 dni po owulacji (kolo 21 dnia cyklu)-wtedy jego poziom powinien być najwyzszy. czasem warto sprawdzic w kilku dniach zeby zoauwazyc jego zmiany w cyklu-ja tak wlasnie badalam-3 razy. Ale na początek zbadaj w 21 dniu cyklu-to jest badanie z krwi-pobierają na czczo i po kilku dniach masz wyniki-kosztuje u mnie w granicach 20-25 złotych. Mozesz tez zbadac prolaktynę w tym samym dniu, koszt podobny. Mozesz bez skierowania isc do laboratoriumi bez problemu takie badania wykonasz prywatnie.

A co do twojego plamienia przed @...ja tez tak mam i dostalam od lekarza na to duphaston (na uzupelnienie progesteronu) i wydaje mi sie ze u Ciebie moze byc ten sam problem-albo masz za maly progesteron )tz.niewydolnosc drugiej fazy-lutealnej cyklu) albo podniesiona prolaktyna- Moja rada taka: idz do laboratorium rano, na czczo i zrób te dwa hormony-progesteron i prolaktyne w 21-22 dniu cyklu (czyli okolo około tydzien po owulacji) i wtedy sie wszystko wyjasni. Powodzenia!

A ja z tego wszystkiego już sama nie wiem gdzie mnie boli, ale lewa strona okropnie dokucza....

No nic idę się myć i do łóżka odpoczywać....

Olica-kochanie-wiem, ze masz teraz gorący czas w pracy ale staraj sie miec do tego megadystans!!! Dla sebie i fasolki!!! I odpoczywaj ile wlezie kiedy tylko masz czas imozliwosc!!!
Dobrze ze pojechalas do lekarza i masz duphaston...to na pewno nie zaszkodzi a pomoze fasolce i uspokoi twoje nerwy.
Sciskam mocno !!!

wkoncu mam doktorka z ktorym uda mi sie dojsc do konca............jeszcze mam taka nadzieje mimo podeszłego wieku...

Dzen4-kochanie-pewnie ze sie uda!!! Nie jeste przeciez tak podeszlym wieku o jakim piszesz-głuptasie!!!
Mas racje z tym, ze lekarz to podstawa!!!
Powodzenia-trzymamy kciuki!

W.kropeczko - dziekuje, ze o mnie pamietalas ;-):-)Acha ROMKA nie ma aktualnie neta, wiec niestety nie moze nas odwiedzic:-(

Mezatko-wreszcie sie kochanie odezwałas do nas!!!! Kochnaie-trzymam kciuki za nieprzybycie @ i mocno Ci dopinguję!!! Bądx z nami na biezaco, wpadaj chocby na chwilke na forum-bo brakuje nam Ciebie słonko!!! I nie smuc sie i nie łam...najgorsze to wpasc w dolek i sie pograżac -musisz byc dobrej myśli i patrzec pozytywnie i optymistycznie-wtedy fasolka sama zechce szybko zagoscic w Twoim brzuszku!!!
Sciskam Cie mocno!

PS Usciski dla Romci!!! Mam nadzieje, ze szybko dorwie n eta i wroci na forum!

Odliczam dni do maja..mam nadzieje ze za pierwszym razem uda nam sie...:-)

Babo-kochanie pewnie ze sie uda!!! Maj bedzie Twój-zobaczysz!!!! Sciskam mocno!

Wiec: albo to zaśniad groniasty albo blizniaki :)
Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)

Buziaki

Passingby-no wymyślilaś zaś z jakąs chorobą, pewnie ze to nie to - tylko zdrowe sliczne bliźniaki!!! Widej optymizmu dziewczyny!!! no prosze Was!!!!
Będzie dobrze-jestem pewna ze to ciaza i całkiem dobrze się mają maluszki!

:crazy: To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-:)zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....

Kaprysia-skopie Ci dupsko za takie gadanie!!! No tak, jeszcze tego teraz potrzeba zebys sie dolowala i takie rzeczy wymyslala...no wariacie jeden-NIE WOLNO!!!!! Bedzie wszystko dobrze, masz dalej II na tescie ciażowym i ciesz sie z tego, a my trzymamy kciuki zeby ci juz takie mysli zle po glowie nie chodzily! Buzki!!!

KTOSIOWA -wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin!!! Miłosci, radości i szczęścia a przede wszystkim malutkiej, ślicznej fasolki!!!
(mam nadzieje, ze nie pomyliłam dat...bo nikt nic nie pisze:confused:)

Dziękuję:-):-) Tu nic nikt nie pisze (prócz Paru Lasek), ale przecież mnie jeszcze nie znacie a nie będę się chwaliła na lewo i prawo, że mam urki:D
Dam Wam mój profil na NK:

Logowanie do nasza-klasa.pl

reklama
..

Nektarynko-jak dla mnie-najlepszy czas na przytulanki masz teraz i nie patrz na wykres jak na wyrocznie, bo z temperatura roznie to bywa...warto podgladac ale nie jest to najbardziej miarodajny czynnik. Najlepszy monitoring-super ze masz usg robione i bedziesz wiedziala na cyzm stoisz!
A co do przytulanek-nie zaluj sobie!!! Najlepsze fasolki wychodza ze spontanicznych przytulanek! pamietaj!!!

Witam Kochane już jako pełna 30-tka;-)
Biegnę nadrabiac zaległości:tak:

Czesc Andzia-Starucho Ty jedna!!! I jak pobalowalaś ostro na urodzinkach??? Byly swieczki zyczenia do spelnienia??? mam andzieje, ze wszystkie spełnią się co do joty!!! Buziaki!

Dziękuję:-):-) Tu nic nikt nie pisze (prócz Paru Lasek), ale przecież mnie jeszcze nie znacie a nie będę się chwaliła na lewo i prawo, że mam urki:D
Dam Wam mój profil na NK:

Logowanie do nasza-klasa.pl

Zaraz Cie wytropie:-) No to dobrze ze nie popelnilam gafy-wiec raz jeszcze-STO LAT STO LAT>>>> DLA KTOSIOWEJ!!!!
No i probowałąs ale ty dalas link do głownej strony a nie namiary na siebie kochana:-)))))

Do góry