Może chcesz odebrać osobiście w wawie??
A z przyjemnoscia odbiore osobiscie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Może chcesz odebrać osobiście w wawie??

hmmm, kuzynka kotra mieszka w niemczech mowi, ze tam nie polecaja wych osłonek, bo nie ma cyrkulacji powietrza w łozeczku, pozatym dziecko moze sie do tego przyblizyc i udusic na snie, nie wiem na jakiej zasadzie, ale nawet w Niemczech przypisuja te ochraniczace do zwiekszonego ryzyka smierci łozeczkowej. Ale tam w ogole jest poglad zeby dziecko nie lezalo na poduszce i kołdrze do 6 miesiaca zycia ze tylko w rozku poiwnno spac, ze matereca takie preiwene typu z babmusa itd .A ja mam bardzo głupie pytanie ale jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o opiekę nad takimi maluchami, więc czuję się przynajmniej częściowo usprawiedliwiona ;-)
Chodzi mi o osłonkę do łóżeczka - czemu ona ma służyć? Zeby dzieko np. przewracając się w łóżeczku nie poobijało się o szczebelki? Czy jak na początku Mała będzie spała w kołysce to też powinnam taki ochraniacz zamontować? Pytam, bo wydaje mi się, że taki ochraniacz bardzo ogranicza przepływ powietrza w łóżeczku/kołysce i z tego powodu nie zakładałabym go np w upalne dni jeżeli to nie jest konieczne...
będę mądra po "książce" ;-) - w języku niemowląt tracy hoog odradza w ogóle te osłonki, że niby dziecko mogłoby wpełznąć jakoś pod nie i się udusić
w sumie nie wiem czy to technicznie możliwe - my z mężem mamy zaplanowanie chodzenie po sklepach jakoś od przyszłego tygodnia to wtedy będę się przyglądać jak to jest rozwiązane
a służyć to ma chyba właśnie temu żeby dziecko się nie poobijało...
ja bede trzymac w tetrze, lub w pielsuzkach wilorazowych, teraz sa tzw suche majtki gdzie klada sie tylko tetre, i sie ja wymienia a te mattki sa clay czas na dziecku , tzn wiecie dziecko sie zleje, sciaga sie majtki wyklada czyta pieluche zaklada i pielucha sie nie slizga, nie przemieszcza .czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pieluszkami wielorazowymi? tymi "nowoczesnymi", bo z tetrą to wszystkie chyba mamy doświadczenie od drugiej strony;-)
ostatnio znalazłam jakieś na sieci i trochę mnie to kusi - ale boję się, że kupię kilka i po tygodniu przesiądę się na pampersy![]()
tetre stosuje sie w lato a flanele w ziemie, oraz gdy dziecko robi "wiecej" do pieluchy. pozatym flanele stouje sie jelsi dziecko ma podejrzenie problemy z biodrami ! wtedy zaklada sie zywkla pieluche tertowa czy papmera i dodatkowo flanele bo jest grubszaJak już w temacie pieluch...
Doświadczone mamuśki powiedzcie mi czy pielucha flanelowa jest lepsza od tetrówki czy jak mam na to patrzeć??
] ....tetre stosuje sie w lato a flanele w ziemie, oraz gdy dziecko robi "wiecej" do pieluchy. pozatym flanele stouje sie jelsi dziecko ma podejrzenie problemy z biodrami ! wtedy zaklada sie zywkla pieluche tertowa czy papmera i dodatkowo flanele bo jest grubsza

Kasiu Wielkie dzięki za informacje![]()