reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ale ja jeszcze nie bylam u gina. Badala mnie polozna. Mieszkam w UK i skierowanie do gina dostalam ostatnio - nie bylo latwo, pomimo tego ze staramy sie juz 6 lat. Dopiero ide na pierwsza wizyte 25.03
tak wlasnie jest w UK, wiem cos troszke o tym bo siostra tam wlasnie jest i opowiada jak to tam ja traktuja podczas ciąży... rzeczywiscie zenada.....

kaprysiu a ty mi powiedz prosze jakim cudem staracie sie 6 lat :szok:tzn chodzi mi psychicznie, przesz ja bym nie wytrzymala tak dlugo..... never.......:no:

reklama
Andzia - a więc co do peelingu kawowego:
dzięki - już skopiowałam ale zrobię jutro lub pojutrze:-)
Czesc

Jestem po badaniu:? Zadzwonilam do mojej przychodni i pani polozna do mnie oddzwonila po kilku godzinach. Wypytala mnie przez tel. o wszystko i kazala wziac paracetamol i lezec!!!! (czyli dokladnie tak samo jak ostatnio). Powiedzialam jej, ze juz drugi raz plamie i ze podejrzewam ciaze ektopowa wiec nalegam na wizyte. Dlugo marudzila, ze przeciez mnie nic nie boli ale kazala przyjechac.
Nie uwierzycie jak wygladalo badanie... Hahaha, pomacala mi brzuch, powiedziala ze wszystko chyba jest ok. Po ostatnim poscie przestalam plamic wiec babka mi kazala sie oszczedzac i w razie bolu mam zglosic sie do szpitala. Super. Zadnego badania (nawet krwi, sikacza), nic !!! Powiedziala, ze ze po skierowanie na badania musze isc do lekarza!!! Wizyte u gina w szpitalu mam 25 wiec nic innego mi nie zostaje jak tylko bezczynnie czekac.
Zenada.....
[/COLOR][/B]
Kaprycha - masz rację - przyjęła Cię na zasadzie "ODCZEP SIĘ W KOŃCU" - chyba, że na wyspach tak traktują wszystkie kobiety w ciąży - ale przestałaś plamić - więc jest coś pozytywnego:tak: trzymam kciuki - bo jak Tobie się uda to i mi musi - oczywiście bezinteresownie też trzymam;-)

Czesc Jestem po badaniu:? Zadzwonilam do mojej przychodni i pani polozna do mnie oddzwonila po kilku godzinach. Wypytala mnie przez tel. o wszystko i kazala wziac paracetamol i lezec!!!! (czyli dokladnie tak samo jak ostatnio). Powiedzialam jej, ze juz drugi raz plamie i ze podejrzewam ciaze ektopowa wiec nalegam na wizyte. Dlugo marudzila, ze przeciez mnie nic nie boli ale kazala przyjechac.
Nie uwierzycie jak wygladalo badanie... Hahaha, pomacala mi brzuch, powiedziala ze wszystko chyba jest ok. Po ostatnim poscie przestalam plamic wiec babka mi kazala sie oszczedzac i w razie bolu mam zglosic sie do szpitala. Super. Zadnego badania (nawet krwi, sikacza), nic !!! Powiedziala, ze ze po skierowanie na badania musze isc do lekarza!!! Wizyte u gina w szpitalu mam 25 wiec nic innego mi nie zostaje jak tylko bezczynnie czekac.

Zenada.....
Europa i kraj wysoko rozwinięty mówicie - aż się nie chce gaać jak się widzi takie rzeczy - jak tak można. My taki stres przechodzimy z powodu tego, że nie mamy dzieci a tam ci udowadniają że jak masz za mało hormonów żeby "wyhdować" fasolkę sama to jesteś nic nie warta. Wiedziałam, że dobrze z małżem robimy że nie weyjeżdzamy do UK mimo że ja anglistka a on informatyk... Tutaj mam gina w bloku obok - i w sumie jak dobrze policzyć to na osiedlu chyba ze 4 gabinety prywatne i jeden czy dwa NFZ...
Ale ja jeszcze nie bylam u gina. Badala mnie polozna. Mieszkam w UK i skierowanie do gina dostalam ostatnio - nie bylo latwo, pomimo tego ze staramy sie juz 6 lat. Dopiero ide na pierwsza wizyte 25.03
A wtedy się może okazć, że jakby Pani wcześniej....:crazy::crazy::crazy::nerd::nerd::nerd:
Idę drinka sobie zrobić bo to moze być jeden z ostatnich:-):-)

w Anglii paracetamol na wszystko.. tylko to potrawia zapisac.. a jak mialam podejrzenie wyrostka to dali mi leki z paracetamolem i kodeina (przeciwkaszlowa).. miałam taki odlot po dwóch, nigdy nawet takiego po alkoholu nie miałam.. po prostu masakra.. dlugo juz mieszkancie w UK?

Dokladnie, jak moja bida miala mega bolacy zab, to tez mu kazali paracetamol :-D W UK mieszkam 6 lat.

tak wlasnie jest w UK, wiem cos troszke o tym bo siostra tam wlasnie jest i opowiada jak to tam ja traktuja podczas ciąży... rzeczywiscie zenada.....

kaprysiu a ty mi powiedz prosze jakim cudem staracie sie 6 lat :szok:tzn chodzi mi psychicznie, przesz ja bym nie wytrzymala tak dlugo..... never.......:no:
To znaczy nie tyle co sie staramy 6 lat ale nie uzywamy juz tak dluga zabezpieczenia. Oczywiscie liczylismy na wpadke ale nigdy nam sie nie trafila :zawstydzona/y: Starac swiadomie, zaczelismy sie z pol roku temu. To znaczy ja wtedy juz zaczelam fixowac i probowac czego sie da.

Nom zgadza sie z ta opieka. Dzis dzwonilam na przyklad, zeby sprawdzic czy przyszly nasze wyniki do przychodni. RObilismy hormonki i nasienie. Babka przez telefon powiedziala, ze nasienie trzeba powtorzyc (bo tam moja nadgorliwa sierota wpisala w formularz, ze nie wszystko wlal do buteleczki - skapnela mu kropla na zewnatrz butelki i nie chcial miec slabszych wynikow :lol: ) a ze moje wyniki sa dobre. Tyle ze ja robilam wszystkie hormony ( lekarz nienormalny zlecil mi zrobienie wszystkiego w 23dc :? ) i chcialam sie dowiedziec jakie byly dokladnie wartosci. Wiec mowie kobicie, ze chcialabym dostac wyniki do reki. Ona mowi, ze a po co mi? No to mowie, ze chce je zobaczyc :p A ona " ale umiesz odczytywac takie wyniki?" no wiec mowie, ze tak. To kobita mi powiedziala, ze w takim razie ona musi sie zapytac lekarza, czy mozna mi MOJE WLASNE wyniki dac i oddzwoni jutro lub pojutrze... A no i ze jak juz zapadnie decyzja,to niestety bede musiala zaplacic za tak kopie, ktora beda musieli wydrukowac.

Europa i kraj wysoko rozwinięty mówicie - aż się nie chce gaać jak się widzi takie rzeczy - jak tak można. My taki stres przechodzimy z powodu tego, że nie mamy dzieci a tam ci udowadniają że jak masz za mało hormonów żeby "wyhdować" fasolkę sama to jesteś nic nie warta. Wiedziałam, że dobrze z małżem robimy że nie weyjeżdzamy do UK mimo że ja anglistka a on informatyk... Tutaj mam gina w bloku obok - i w sumie jak dobrze policzyć to na osiedlu chyba ze 4 gabinety prywatne i jeden czy dwa NFZ...

A wtedy się może okazć, że jakby Pani wcześniej....:crazy::crazy::crazy::nerd::nerd::nerd:
Tak, Anglia od strony sluzby zdrowia jest "sto lat za murzynami". Jedyne co jest ok, to to ze w szpitalu nawet dowodu nie musisz pokazac, nic ich nie interesuje. No i fakt, ze IVF refunduja - to akurat dla mnie ogormny plus.

Wlasnie tego sie obawiam, ze okaze sie ze bedzie za pozno za te cholerne 8 dni :sorry2:
Kaprycha - na przekór wszystkiemu dasz radę - zobaczysz i całe Wyspy niech się wstydzą że tak traktują kobiety...
Kaprycha

Wlasnie....Najwazniesze ze plamienie ustalo. Trzymajcie sie oboje cieplutko

Dzieki moje kobitki ukochane :-D:-):-D

narobiłaś mi też ochoty - ja sobie wleję winka:tak:

Nom zgadza sie z ta opieka. Dzis dzwonilam na przyklad, zeby sprawdzic czy przyszly nasze wyniki do przychodni. RObilismy hormonki i nasienie. Babka przez telefon powiedziala, ze nasienie trzeba powtorzyc (bo tam moja nadgorliwa sierota wpisala w formularz, ze nie wszystko wlal do buteleczki - skapnela mu kropla na zewnatrz butelki i nie chcial miec slabszych wynikow :lol: ) a ze moje wyniki sa dobre. Tyle ze ja robilam wszystkie hormony ( lekarz nienormalny zlecil mi zrobienie wszystkiego w 23dc :? ) i chcialam sie dowiedziec jakie byly dokladnie wartosci. Wiec mowie kobicie, ze chcialabym dostac wyniki do reki. Ona mowi, ze a po co mi? No to mowie, ze chce je zobaczyc :p A ona " ale umiesz odczytywac takie wyniki?" no wiec mowie, ze tak. To kobita mi powiedziala, ze w takim razie ona musi sie zapytac lekarza, czy mozna mi MOJE WLASNE wyniki dac i oddzwoni jutro lub pojutrze... A no i ze jak juz zapadnie decyzja,to niestety bede musiala zaplacic za tak kopie, ktora beda musieli wydrukowac.

potem się okaże, że będziesz musiała płacić za to, że jak zadzwonisz to lekarz pogada z Tobą przez telefon - naprawdę żenada:wściekła/y:
a swoją drogą - my tu w Polsce, tacy zacofani, a teraz się okazuje, że chyba nigdzie nie ma tak wyedukowanych pacjentów:tak:

reklama
Do góry