reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr

Witam​

NEGATYWNY

Jestem beznadziejna nawet nie potrafię zajść przy 3 pęcherzykach​

Idę ryczeć​
no dziewczyny nie łamać mi sie tutaj! nie ma @ nie ma powodu do ryku!!!!przytulam bardzo... jeszcze jest nadzieja i to spora, niektorym kobitom i tydzien po @ dopiero wychodzi test wiec glowa do gory!! buziaki :****

reklama
Witam was wszystkie! Straszna dziś pogoda, znów śnieg sypie i nie mam sił na nic. Dziś chyba spędzę dzień z kawą w jednej ręce i komputerem w drugiej. Mam pytanie do dziewczyn ,które mają doświadczenie w mierzeniu temperatury- wszędzie piszecie, że trzeba co dzień i zawsze o tej samej porze. Jak wy to robicie? Bo ja czasem jestem w pracy, czasem z dzieckiem w domu i właściwie nie mam jednej godziny wstawania. Mam sobie budzik nastawiać czy co???:szok::szok::szok: Jak będę mierzyć co dzień po wstaniu, ale będą to różne godziny to będą to wiarygodne pomiary? Laik jestem straszny, bo w pierwszą ciążę zaszłam bez tej całej otoczki:-)

Musi byc codziennie o tej samej porze! Ja sobie nastawiam budzik na 7 rano, jak zadzwoni to wlaczam sleepa i pach termometr w.... budzik znowu dzwoni po 9 min i wtedy wyciagam termometr i albo ide spac albo wstaje :tak: Jak musze wstac wczesniej, to ustawiam budzik na 10 min przed pora wstania i mierze :tak: Tylko, ze za kazde 30 min wczesniej trzeba dodac 0.05 stopnia, a za kazde 30 min pozniej trzeba odjac 0.05 stopnia
:tak:

Haniu znalazlam cosik takiego moze to ci cos pomoze! :sorry2:
Parametry nasienia prawidłowego wg WHO.
Objętość

Wartości prawidłowe: powyżej 2ml
Wartości nieprawidłowe:
Aspermia - 0-0,5 ml
Hipospermia - 0,5-2,0 ml
Normospermia - 4ml ± 2 ml
Hiperspermia - >6,0 ml
Czas upłynnienia
Wartości prawidłowe: do 30 min
pH
Wartości prawidłowe: 7,2 – 8,0
W chwili emisji wzrasta z czasem do 8,2-8,5
Liczba plemników / ml
Wartości prawidłowe: 20-250 mln/ml
Wartości nieprawidłowe:
Azoospermia - brak plemników
Oligozoospermia ekstremalna -pojedyńcze plemniki
Oligozoospermia bardzo ciężka - 1-5 mln/ml
Oligozoospermia ciężka - 5-10 mln/ml
Oligozoospermia lekka - 10-20 mln/ml
Polizoospermia - powyżej 250 mln/ml
Liczba plemników / ejakulat
Wartości prawidłowe: > 40 mln

Popieprzyłam wszystko, nie na to popatrzyłam co trzeba. Zaraz sprawdzę z tym twoim wykazem.

Jakim kurna odejściu??? Ani się waż!!!! To jest najlepsze forum na BB w dużej mierze dzięki Tobie Kochana - na tego jednego trojaczka najwyżej poczekam;-)

Ja cię na mego giermka mianowałam a ty jeszcze narzekasz, powinnaś docenić!!!!!

Witam was wszystkie! Straszna dziś pogoda, znów śnieg sypie i nie mam sił na nic. Dziś chyba spędzę dzień z kawą w jednej ręce i komputerem w drugiej. Mam pytanie do dziewczyn ,które mają doświadczenie w mierzeniu temperatury- wszędzie piszecie, że trzeba co dzień i zawsze o tej samej porze. Jak wy to robicie? Bo ja czasem jestem w pracy, czasem z dzieckiem w domu i właściwie nie mam jednej godziny wstawania. Mam sobie budzik nastawiać czy co???:szok::szok::szok: Jak będę mierzyć co dzień po wstaniu, ale będą to różne godziny to będą to wiarygodne pomiary? Laik jestem straszny, bo w pierwszą ciążę zaszłam bez tej całej otoczki:-)
golnie robi to sie tak ze wyznaczasz sobie godzine o ktorej najczesciej sie budzisz!!!! NIE WSTAJESZ Z ŁOŻKA!!!! ;-) czasami trzeba z budzikiem bo mierzyc trzeba zaraz po przebudzeniu min po 4 godzinach snu! najlepiej termometrem eletronicznym z dwoma miejscami po przecinku tzn pwulacyjnym bo pomiar trwa wtedy 60s rteciowy trzymac trzeba dluzej! a no i miejsce pomiaru tez ma znaczenie najlepiej gdy jesy to pochwa! caly cykl trzeba mierzyc w tym samym miejscu!!! :tak:
godzina pomiary ma znaczenie bo pomiar trzeba zrobic najpozniej do godziny 8ej rano!!!!

Loree

U mnie jest tak, ze w ciagu tygodnia zawsze wstaje o tej samej porze. Pamietaj - mowiac o tej samej porze wachnienia +-30 minut sa ok. W trakcie weekendu na poczatku nastawialam sobie budzik zeby mierzyc tempke.

Poniewaz mierze ja juz od ladnych paru miesiecy, moj organizm sie przyzwyczail do budzenia o tej porze....Mierze tempke i zasypiam:)

Wazna jest ta stala pora. Sa duze wachania wie trzeba tego w miare pilnowac.

Moja indywidualna opinia jest taka, ze sie sporo nauczylam i dowiedzialam o swoim organizmie mierzac tempke. I jesli jestes zdyscyplinowana, to tempka zalatwi Ci testy owu, odpowie na pytanie czy dobrze dziala cialko zolte po owu, wczesniej jestes w stanie przewidziec czy @ nadchodzi czy nie itd....

Jak masz jakies pytania - to dawaj:)

Musi byc codziennie o tej samej porze! Ja sobie nastawiam budzik na 7 rano, jak zadzwoni to wlaczam sleepa i pach termometr w.... budzik znowu dzwoni po 9 min i wtedy wyciagam termometr i albo ide spac albo wstaje :tak: Jak musze wstac wczesniej, to ustawiam budzik na 10 min przed pora wstania i mierze :tak: Tylko, ze za kazde 30 min wczesniej trzeba dodac 0.05 stopnia, a za kazde 30 min pozniej trzeba odjac 0.05 stopnia
:tak:

I to się nazywa poważne podejście do sprawy!:-D:-D:-D Muszę brać z was przykład!

Wszystkie wartości ma prawidłowe, nadal zostaje ogierem rozpłodowym.

Właśnie wyszedł do roboty. Biedny nie wiedział jak się ma zachować, nie wiedział co ma powiedzieć aż mi się go szkoda zrobiło. Najbardziej to on się napalił, wszędzie widział objawy ciążowe mimo, że ich nie było.
Jemu trudniej to zrozumieć. Powiedziała, że ma pęcherzyki ja miałem się spuścić i koniec. Dla niego to prosty proces który powinien zadziałać. Bidny.

Ja cię na mego giermka mianowałam a ty jeszcze narzekasz, powinnaś docenić!!!!!
Eeenoooo to jestem zaszczycona:-):-) Doceniam - tylko myslałam że nas chcesz całkiem zostawić. Tylko muszę znaleźć odpowiedni wzór do naśladowania - myslę że mógłby to być giermek Jacquouill z filmu "goście goście" - tylko muszę sobie wychodować odpowiedni poziom próchnicy:rofl2::rofl2:

reklama
golnie robi to sie tak ze wyznaczasz sobie godzine o ktorej najczesciej sie budzisz!!!! NIE WSTAJESZ Z ŁOŻKA!!!! ;-) czasami trzeba z budzikiem bo mierzyc trzeba zaraz po przebudzeniu min po 4 godzinach snu! najlepiej termometrem eletronicznym z dwoma miejscami po przecinku tzn pwulacyjnym bo pomiar trwa wtedy 60s rteciowy trzymac trzeba dluzej! a no i miejsce pomiaru tez ma znaczenie najlepiej gdy jesy to pochwa! caly cykl trzeba mierzyc w tym samym miejscu!!! :tak:
godzina pomiary ma znaczenie bo pomiar trzeba zrobic najpozniej do godziny 8ej rano!!!!
A mi wczoraj powiedziała że termometrem rtęciowym pod językiem..... I jak ja jeden tydzień wstaję po 6 a drugi koło 7 to niby nie ma problemu....
Wytłumaczcie mi więc o co kaman.

Do góry