reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hej!

Zajaczku-jak to sie stalo ze poszlas do ginki ktora nie robi chociaz Ci usg dopochwowego??? A zwykle zrobila??? I co-mialas owulacje czy co pwiedziala dokladniej???
Kropeczko - a bo ja wiedziałam że ona takiego nie ma?? nigdy mi nie robiła żadnego... W sumie zła jestem, choć z drugiej strony jedno wiem na pewno - więcej do niej nie pójdę. Tylko że ,z tego co mi powiedziała, u nas jest dwóch lekarzy którzy to robią...
Na razie wstrzymuję się z bólami, zajmę się kursem, M. wyjeżdża jutro i postanawiam odpocząć trochę psychicznie. Zwłaszcza że wiem że tym razem nie mamy szans na zafasolkowanie przed jego wyjazdem..

w.kropeczko mozliwe, mozliwe, wszak to bylo 30 lat temu! rabanu takiego narobila w szpitalu ze znalazla swoje dziecko na odziale(to jakas cyganka podmienila, ktora tez urodzila dziecko) a baby przy kąpieli nie poznaly się!
dluga historia...brat mojego męza byl duzy i cały śniady i mial czerne wloski, a przyniesli jej kurczątko malutki-i poznala się.Najleprze jest to ze, ta cyganka tlumaczyla się ze chce oddac dziecko komus tam, a to jej się wlasnie spodobalo najbardziej...:no::szok:
Niezły numer:-):-)
Mam nadzieje, ze to wlasnie jakis krwiaczek :zawstydzona/y: Tylko denerwuje mnie ta niepewnosc. Oszczedzam sie ale na uczelnie musze niestety chodzic.

Nom, namieszalam z deko, bo zakrecona jestem ostatnio na maxa. Az mi teraz wstyd :-D

Jak juz nasza W.Korpeczka najukochansza pisala, do 12tc ciaza nie jest traktowana powaznie. To znaczy, jeszcze w 100% nie moge sie wypowiadac, poki nie porozmawiam z ginem. Jeszcze tylko 8 dni, bedziecie musialy znosic moje marudzenia.
Biedne moje dziewczyneczki :-D
Kaprysiu - jasne ze będziemy znosić - każde marudzenie:-)Znosimy swoich facetów to wszystko zniesiemy:-)
[
Zadzwoniłam do mojego kochanego ginka (kochanego bo nigdsy nie odmawia jak zawracam gitarę :) ) i przyjmie mnie jutro w szpitalu na usg
Przynajmniej będę wiedziała na czym stoję: puste jajo, ciąża ektopowa albo normalna zdrowa ciąża -co obstawiam najmniej (tak juz mam)……….
Olica - nie martw się - my się bedziemy martwić za Ciebie:-)

Ostatnia edycja:
Martynka

Lepiej chyba isc za wczesnie, niz za pozno.
A nawet jak zastrzyki da....to przeciez sama sobie je aplikujesz, wiec luz. Kupujesz, i sie w doktora bawisz

Witam. Kaprycha- nie pisalam tego po to zeby w jakikolwiek sposob oceniac Twoje zachowanie, przykro mi jesli zrozumialas to inaczej. Wiem, ze nie jest tu latwo...Masz racje: duzo zalezy od tego gdzie sie mieszka, do jakiego lekarza pojdziesz.Z tego co piszesz nie wyglada to u Was zbyt kolorowo. W miescie w ktorym mieszkamy z Mezem( nie mieszkamy w Londynie- mam do niego jakies 120 km) nie ma zadnej rejonizacji. Lekarza wybierasz sobie jakiego chcesz, mozesz tez w kazdym momencie z niego zrezygnowac i zapisac sie do innego. Moj maz w czasie problemow zdrowotnych tak wlasnie zrobil i nie bylo z tym zadnego klopotu. Z tego co wiem do 12 tygodnia w razie problemow w ciazy mozna zjawic sie na pogotowiu i udzielaja pomocy( tak jest w moim miescie).Jak rowniez mozna sie zglosic do Family Planning Centre, w razie potrzeby sa tez prywatne kliniki.Na pewno nie wyglada to tak jak w Polsce tzn. nie robia badania USG i ginekologicznego na kazde zawolanie. Maja tu po prostu inny system opieki i uwazam, ze nie ma znaczenia czy pacjentka bedzie Polka, Chinka czy Angielka. Tak jak pisala W.Kropeczka wynika to faktu iz selekcja naturalna - ich zdaniem-jest najlepszym lekarstwem na choroby genetyczne i roznego rodzaju uposledzenia wynikajace z zaburzen powstalych wlasnie w tych pierwszych tygodniach sztucznie podtrzymywanej ciazy. Ile w tym racji- nie mi oceniac- bo nie jestem lekarzem.Drugi powod takiego podejscia to fakt iz w Wielkiej Brytanii legalnie i nieodplatnie mozna przeprowadzic aborcje az do 24 tygodnia ciazy. Mysle, ze jest to jeden z powodow dla ktorych, te pierwsze tygodnie nie sa traktowane tak do konca ,, na powaznie'', wg medycyny to dziecko jest mimo wszystko ciagle tylko plodem niezdolnym do przetrwania poza lonem matki.Co przyznaje...jest przykra sprawa.Moze lepiej jednak nie dyskutowac na ten temat... Mimo wszystko mysle, ze nie jest tak zle z ta opieka i mam nadzieje, ze zdania nie zmienie. Jak juz pisalam wczesniej- bylam przerazona opieka stomatologiczna, a okazalo sie ze otrzymalam tu bardzo fachowa pomoc- sprzet zabiegowy i diagnostyczny lepszy bez porownania ze sprzetem w prywatnej dobrej klinice, w ktorej leczylam sie w Polsce.Tobie oczywiscie zycze aby Twoj ginekolog zajal sie Toba jak najlepiej i zeby okazalo sie, ze problemy juz za Toba a przed Toba tylko radosne oczkiewanie na Bobaska :)Pozdrawiam Was serdecznie. Kropeczko - adres kliniki oczywiscie podam!Co zlego to nie Kulaszusza!

niestety ja też nie umiem badać szyjki, dla mnie to cały czas jest tak samo... więc może już nie będę próbować!:baffled:

Ja mam zawsze przed @ wysoko, twardą i zamkniętą a ile się naczytałam, że to na ciążę.. Myślę, że by trafnie określić szyjki w danej fazie cyklu to trzeba ją badać z pół roku minimum.

reklama
Ktosiowa, Martyna- z tego co czytalam to szyjke powinno sie zawsze badac w tej samej pozycji i o tej samej porze dnia. Ja rowniez probowalam ale to raczej nie dla mnie, chyba lepiej za duzo tam nie gmerac po ewentulanym zaplodnieniu ;) Ostatnio tez gdzies natknelam sie na informacje, ze sluzu nie powinno sie badac rano, tylko kilkakrotnie w ciagu dnia, po jakims ruchu.Tego wczesniej nie wiedzialam i sprawdzalam podczas porannej toalety, a to ponoc nie jest absolutnie miarodajne.

Do góry