reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

;-) ja dziś mam powera bo wieczorem idę na koncert Kasi Kowalskiej z przyjaciółką. K zostaje sam z Maciem. Mam nadzieję że chłopaki dadza sobie radę :-) i że nie będę musiała w połowie wychodzić z koncertu :-D Nie pamiętam kiedy gdzieś sama byłam więc chyba dlatego jestem taka podekscytowana ;-)
No to udanej imprezki:tak:
ostatnio od 2 dni karmię ją koło 24 przez sen i fajnie, bo dłużej mi śpi w nocy - czy już większość Waszych maluchów śpi całe noce bez budzenia się na jedzenie???? bo ja nie wiem, od kiedy odzwyczajać (czasem jak wcześnie sie obudzi daję smoczka i zasypia)
:-)
Lenka nie budzi się w nocy, dziś rano o 6 słyszę że gada, no to wstałam poszłam do niej a ona.... śpi!!!! Dopiero o 8 się obudziła:-)
Z Martyną już lepiej. Cały dzień miała stan podgorączkowy, dałam jej 3 dawki oscillococcilum, ale o 23 M dał jej nurofen mimo, że nie było 38 stopni. Bałam się, że się w nocy rozkręci, a co godzinę wstawać i mierzyć temp to też bez sensu i od rana jest ok. Kaszlnie raz od wielkiego dzwonu. Bartek się trzyma. Kaszlnie raz na jakiś czas więc myślę, że jest ok. Ale co sobie nerwów napsułam, to moje.
Cieszę się, że z Martynką dobrze:tak:
Dzis w planach isc do lekarza medycyny pracy JEJKU OD DZIS MAM URLOP mUSZE ISC NA POCZTE I DO SHELLA wiec troche sie nachodze bo moja praca jest daleko Moze dzis w koncu jakis spacerek z Oli ale to sie jeszcze zobaczy MIELGO DNIA DZIEWCZYNKI
No to owocnego spaceru:tak:

ja dostałam - też nie wierzę w takie łańcuszki.
Ale swoją drogą to już skandal aby coś takiego rozsyłać :wściekła/y:.
.
Ja też miałam i od razu poszedł do kosza.kiedyś czytałam, że te wszystkie łańcuszki to lipa
Dzisiaj mamusia mnie odwiedza wiec chyba będzie miły dzionek;-)
.
No to życzę miłego dzionka z mamą:tak:
mój to też telemaniak jak juz nic na niego niedziała kłade go na łożu i włąńczam bajki i mam chwile na coś:)))
Lenka też lubi tv, ale zauważyłam że jak mecz siatkówki leci to bardzo lubi oglądać, poszła w ślady mamusi:-D

U nas w miare ok, nadal walczymy z gorączką dałam jej syrop w nocy noi rano znów, teraz leży w łóżeczku i ogląda książeczki ale koło południa pewnie znów lek przestanie działać i gorączka wróci, ale nie jest zle...;-)
Pogoda ładna, słońce świeci to choć koło domu z Lenką się przejdę a Karolina będzie w domu, muszę jeszcze powycierać kurze w autach bo wczoraj zdążyłam okurzyć i umyć wycieraczki a potem już Lenka się obudziła, trochę też poprasowałam a na dziś zostały tylko malutkie ciuszki... odkurzyć ,pranie wstawić...ufff.... dobrze ,że mam zmywarkę to teraz nie myję chociaż garów jak M nie ma.
No to lecę do roboty póki Lena śpi...pa

reklama
Dzień doberek! Ja standardowo bliżej południa się witam:-D
Mam z 15 stron do poczytania - jak się uda, to poczytam, ale najpierw witanko:tak:

Sprzątającym mamusiom dużo werwy! Jak mi się marzy czarodziejska różdżka: abra-kadabra i wszystko lśni:rofl2:
Pogoda całkiem ładna, choć mglisto. Statki buczą syrenami od wczoraj, bo nad zatoką mleko. I atmosfera prawie jak w Draculi;-)
Tusina coraz większe postępy w spaniu w łóżeczku robi, a teraz znów skrzeczy na jakąś mało popularną melodię.
Dziś przed nami porządki w papierach i trochę nauki.

Czarna biorąc pod uwagę Twoje niekonwencjonalne sposoby wychowywania ;-);-):-p:-p ja nawet nie pytam jak to robisz że on siedzi na kolanach a Ty przed kompem! Szymon jak tylko zobaczy ze siadam na kanapie od razu drze kopare!

Lece coś poprasować a potem wielkie golenie i wyjazd.:tak:
pa kochane
ja tu naprawde na wyrodna matke wygladam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mały chyba juz sie przyzwyczaił bo inaczej nigdy bym do was nie zasiadła:-p:-p teraz jak go trzymam na kolanach to kłade mu na stole rózne zabawki a on az cały lata i wsio albo do buzi albo zwala na podłoge:rofl2:
No to udanej imprezki:tak:

Lenka nie budzi się w nocy, dziś rano o 6 słyszę że gada, no to wstałam poszłam do niej a ona.... śpi!!!! Dopiero o 8 się obudziła:-)

Cieszę się, że z Martynką dobrze:tak:

No to owocnego spaceru:tak:

Ja też miałam i od razu poszedł do kosza.kiedyś czytałam, że te wszystkie łańcuszki to lipa

No to życzę miłego dzionka z mamą:tak:

Lenka też lubi tv, ale zauważyłam że jak mecz siatkówki leci to bardzo lubi oglądać, poszła w ślady mamusi:-D

U nas w miare ok, nadal walczymy z gorączką dałam jej syrop w nocy noi rano znów, teraz leży w łóżeczku i ogląda książeczki ale koło południa pewnie znów lek przestanie działać i gorączka wróci, ale nie jest zle...;-)
Pogoda ładna, słońce świeci to choć koło domu z Lenką się przejdę a Karolina będzie w domu, muszę jeszcze powycierać kurze w autach bo wczoraj zdążyłam okurzyć i umyć wycieraczki a potem już Lenka się obudziła, trochę też poprasowałam a na dziś zostały tylko malutkie ciuszki... odkurzyć ,pranie wstawić...ufff.... dobrze ,że mam zmywarkę to teraz nie myję chociaż garów jak M nie ma.
dobrze ze juz z malutko lepiej. Moze to jakis wirusek z powietrza.

Evelaina nauka:szok::szok::szok::rofl2: podziwiam Jak laura była malutka konczyłam zaoczna i nauka tylko po nocach wchodziła w gre:-p

Ja małemu teraz wcisnełam mleko zamiast obiadku aby koło 18 dostał owoce bo mlekiem go M nie nakarmi a mamusi niebedzie idzie walczyc na zebranie do spółdzielni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
i ja sie witam
u nas pieknie sloneczko swieci wiec o 1 idziemy na spacerek.
moj maly nauczyl sie nowej rzeczy- plucia na odleglosc:-Dciekawe jak to dzisiaj z obiadkiem bedie.pewnie caly pokoj w zupce bedzie:-Dja juz sie weekendu doczekac nie moge:tak:taki maly urlopik od wszystkiego.
ja sie nadziwic nie moge ze moj maly ten Nutramigen jakos po ludzku pije:tak:narazie jeszcze mu mieszam z bebilonem ale jest dobrze.tylko na skorze dalej to samo oczywiscie.
maly dzisiaj ladnie pospal.zasnal o 20 i obudzil sie dopiero o 7.ostatnio jakos nieciekawie sie robilo bo kolo 4 mial akcje zabawa.
moj tez tv lubi.ale najbardziej swoja lalke:tak:wiesiu mu z niemiec przywiozl takiego mulatka:-Di teraz lize go po glowie od kilku dni:tak:i sciaga mu ubranie:szok::rofl2:

Wpadłam na chwilę między porządkami odsapnąć ... ufff :-D
Lodówka wymyta i uporządkowana.
Pranie ciuszków małego wstawione - jeszcze czeka jedna taka góra.
No cóż jak porządki to na całego - wymieniamy garderobę na większą a te co przywiozłam to trzeba przeprać.

Obiadek zaraz będę robić - dziś potrawka z kurczaka, suróweczka - sałata, ogórek, papryka i zioła, no i ryż bo ziemniaczków nie mam.

Kasiu dobrze, że z dziećmi już lepiej.

Liluniu miłego koncertowania - ja lubię K. Kowalską

Magdziu i ode mnie dla Zosi spóźnione życzenia urodzinowe.

Wiola znów golenie i wio :-D

Evelajna wyobraziłam sobie te buczące statki i zatokę mglistą. Fajny widok musi być.

Czarna jaka wyrodna matka - wiesz co dla Samiego jest najlepsze.
Ja też czasem sadzam małego na kolanach i klikam w komputerze.

Ula dobrze, że z małą lepiej a może gorączka już nie wróci ... chociaż swoją drogą dobrze, że wystąpiła bo to reakcja obronna organizmu.

Marma jeśli pogoda pozwala to idź na spacerek - i ty się dotlenisz i mały.
Pewnie pośpi sobie.

Nadal pada śnieg - nie idę na spacer szkoda mi się przeziębiać a tym bardziej Sebcia.
Dobra lecę bo energia jeszcze na sprzątanie jest.
Odezwę się wieczorkiem.
Pa - cmok, cmok :-D

Ula uściskaj od e-cioci chorą Karolinkę, bidulka :-(

ja tu naprawde na wyrodna matke wygladam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mały chyba juz sie przyzwyczaił bo inaczej nigdy bym do was nie zasiadła:-p:-p teraz jak go trzymam na kolanach to kłade mu na stole rózne zabawki a on az cały lata i wsio albo do buzi albo zwala na podłoge:rofl2:
Czarna dwoje dzieci już odchowałaś, dziewuchy jak lalki a Ty mówisz wyrodna matka? No proszę Cie!
A z tymi zabawkami na stole to nie wpadłam:zawstydzona/y:, myślałam że BB powinno zainteresować też Szymona:-p;-):-p

i ja sie witam
u nas pieknie sloneczko swieci wiec o 1 idziemy na spacerek.
moj maly nauczyl sie nowej rzeczy- plucia na odleglosc:-Dciekawe jak to dzisiaj z obiadkiem bedie.pewnie caly pokoj w zupce bedzie:-Dja juz sie weekendu doczekac nie moge:tak:taki maly urlopik od wszystkiego.
ja sie nadziwic nie moge ze moj maly ten Nutramigen jakos po ludzku pije:tak:narazie jeszcze mu mieszam z bebilonem ale jest dobrze.tylko na skorze dalej to samo oczywiscie.
maly dzisiaj ladnie pospal.zasnal o 20 i obudzil sie dopiero o 7.ostatnio jakos nieciekawie sie robilo bo kolo 4 mial akcje zabawa.
moj tez tv lubi.ale najbardziej swoja lalke:tak:wiesiu mu z niemiec przywiozl takiego mulatka:-Di teraz lize go po glowie od kilku dni:tak:i sciaga mu ubranie:szok::rofl2:
:-D:-D:-D:-D:-D swój swojego pozna ;-);-);-):-p:-p (żarcik)

Wpadłam na chwilę między porządkami odsapnąć ... ufff :-D
Lodówka wymyta i uporządkowana.
Pranie ciuszków małego wstawione - jeszcze czeka jedna taka góra.
No cóż jak porządki to na całego - wymieniamy garderobę na większą a te co przywiozłam to trzeba przeprać.

Obiadek zaraz będę robić - dziś potrawka z kurczaka, suróweczka - sałata, ogórek, papryka i zioła, no i ryż bo ziemniaczków nie mam.

Kasiu dobrze, że z dziećmi już lepiej.

Liluniu miłego koncertowania - ja lubię K. Kowalską

Magdziu i ode mnie dla Zosi spóźnione życzenia urodzinowe.

Wiola znów golenie i wio :-D

Evelajna wyobraziłam sobie te buczące statki i zatokę mglistą. Fajny widok musi być.

Czarna jaka wyrodna matka - wiesz co dla Samiego jest najlepsze.
Ja też czasem sadzam małego na kolanach i klikam w komputerze.

Ula dobrze, że z małą lepiej a może gorączka już nie wróci ... chociaż swoją drogą dobrze, że wystąpiła bo to reakcja obronna organizmu.

Marma jeśli pogoda pozwala to idź na spacerek - i ty się dotlenisz i mały.
Pewnie pośpi sobie.

Nadal pada śnieg - nie idę na spacer szkoda mi się przeziębiać a tym bardziej Sebcia.
Dobra lecę bo energia jeszcze na sprzątanie jest.
Odezwę się wieczorkiem.
Pa - cmok, cmok :-D
Madzia czegoś się nawciągałaś? ;-);-):-p:-p tyle już narobiłaś od rana a Ty mówisz że energia jeszcze jest? ja juz bym leżała jak dętka ;-)

hej dziołchy kochane!:-)Nie mogę cosik się ostatnio garnać,żeby zasiąść do BB.Wczoraj byłam jeszcze nie tenteges,chyba jakiś swiatłowstręt mnie dopadł:-(ale dziś już jest o wiele lepiej,nawet posprzątałam,może teściówka wpadnie zająć się na chwilę małym,bo w lodówce światło u nas,wczoraj na obiad to zjadłam jajecznicę ghihi

czarna No Matka Polka to już zawsze będziesz,ale za to jaka szczęśliwa:-)Superowe zdjęcionko:-)

małaulkagratki dla Lenki za obrociki:-)Mój Mikesz ostatnio też jak wychodzę z pokoju i zobaczy,że mnie nie ma to płacze,a dziś nawet wołał tak długo MAAAAMMMMAAA, a potem PBaba:rofl2:

kakagratki za obrociki:-)spryciuchny małe słodzióchny:-)

wanilka ja nie dostałąm żadnego łańcuszka,ale jak dostaję to szybko lodują w koszu,to są bzdury-naciągary

MamaMaksa oj kobito,ja tak kiedyś też tak zrobiłam jak zasiadłam do BB,do tego uszy mi się zafarbowały,bo skapnęło mi i nawet nie poczułąm ghihi Następnym razem włącz timer,bo BB naprawdę wciąga,to SEKTAAAA!!!:rofl2::rofl2::szok::-D:-D

agamir to dobrze,że z niuniem lepiej,spróbuj nacierać jeszcze maścią majerankową,też pomaga

dorotko powodzenia w załatwianiu sprawu...luknęłam na Oli,jakie ona ma śliczne loczki:-)

wesolutka gratki dla Jagusińskiej za zjedzoną rybkę,może by tak nauczyła Mikusia jeść majfefkę,bo wczoraj pluł znowu na lewo i prawo:wściekła/y:;-)

marmao ludu,skąd ja to znam...Miki ostatnio przed 6 zaczyna nadawać jak wolna europa i boję się,co to badzie jak zmienimy czas na letni:szok:

GRATKI DLA 5-MIESIĘCZNIAKÓW MALYCH CWANIAKÓW!!:-)

Dobra udało sie obiecane filmiki
W kapieli
[video=youtube;jL2iJ5bzdxE]http://www.youtube.com/watch?v=jL2iJ5bzdxE[/video]

A tu widac pod koniec zabki kasowniki
[video=youtube;qgBLSCyA66Q]http://www.youtube.com/watch?v=qgBLSCyA66Q[/video]

i spadam:-p

LILUNIAjak ja Ci zajzdroszczę,ehhhh...Miłego koncertowania:-)Pewnie Kasia K.też się oderwała na koncerty od malucha swojego,z tego co pamietam,to jej maluch tez jest 2008:-)
czarna bo przez kolano cie przelozymy,nie dobra ty,no;-)ja tez czasem pod pacha trzymam Mikesza,bo inaczej to nici z BB,nawet teraz jest ze mna

idziemy jesc zaraz majfefke...

reklama
Do góry