reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Patrycja ja juz tez miałam randkę z odkurzaczem:-p:-p:-p jeszcze mnie łazienka czeka i gary w zlewie:baffled:

Wesolutka ojj to zycze aby Jagunia przysneła w dzien na tak długo by i mamusia mogła baterie naładować.

Marma mój to też telemaniak jak juz nic na niego niedziała kłade go na łożu i włąńczam bajki i mam chwile na coś:)))

Mały padł na drzemke wiec idu sprzatnąc

reklama
Hej jestem i ja ale nie dam rady odpisać, ale dziś dzień.......... Karolina cały dzień na nurofenie i co kilka godzin gorączka wracała teraz na noc mam przygotowany pyralginum w czopkach bo się boję, musiało ją niezle wczoraj przewiać a Lenka dziś za nic w świecie nie chciała być ani na chwilkę sama, jak ja wychodziłam to ona w płacz:no: oj mam nadzieję że jutro będzie lepiej....
ale raz jak wyszłam to zostawiłam ją na podłodze na pleckach a jak wróciłam to wrzeszczała ale na brzuszku:tak::-) to był jej debiut!!!!!!! potem jeszcze w łazience fikała i nawet w wannie próbowała:-D
Dobranoc mamuśki a ja idę sprawdzić co u Karolci...
Zdrówka dla Karolci.
musze jeszcze wam coś na dobranoc opowiedzieć
jako ze w niedziele mamy chrzciny maksa to mamusia się powoli szykuje, i tak dziś jak mały poszedł spać nałożyłam sobie farbe na włosy i oczywiście siadłam sobie żeby was poczytać. Siedze sobie spokojniutko ąz tu mąż sie pyta czy ja z tą farbą tak na stałe zostaje. Ja sie patrze a tu szok 1,5godziny minęło odkąd ją nałożyłam.:-)Jak leciałam do łazienki to już w myślach sie zastanawiałam jaką peruke sobie kupie na te chrzciny.:-) Ale uff wszystko ok włosy na swoim miejscu i koler też odpowiedni. No to tyle spadam spać. Dobranoc
Dobrze, że włosy zostały na swoim miejscu :-D
A tu wam pokaże Matke Polke:-D:-D:-D:-D tylko mnie nie oceniajcie bo wyglądam jak wywłoka po całym dniu:-p
Ślicznie, nie ma jak u mamy w ramionach .
Umnie Yt chodzi normalnie...widac mnie czerwcowe już nie atakują...a swoja drogą dajmy im juz spokój;-)
Ślicznie, nie ma jak u mamy w ramionach .

Witam się i ja!
Może wreszcie uda mi się być na bieżąco. Z Martyną już lepiej. Cały dzień miała stan podgorączkowy, dałam jej 3 dawki oscillococcilum, ale o 23 M dał jej nurofen mimo, że nie było 38 stopni. Bałam się, że się w nocy rozkręci, a co godzinę wstawać i mierzyć temp to też bez sensu i od rana jest ok. Kaszlnie raz od wielkiego dzwonu. Bartek się trzyma. Kaszlnie raz na jakiś czas więc myślę, że jest ok. Ale co sobie nerwów napsułam, to moje. M zadzwonił do mamy i ona teraz dzwoni stroskana. Trudno, trzeba ponosić odpowiedzialność. Nie lubię jej mówić jak coś się dzieje z dzieciakami, bo ona taka panikara jest, ale że wszystko pod kontrolą, to niech się pomartwi.

Buziaki dla jubilatów!!!

Tulaski dla Karolinki, bo to ona chyba teraz najgorzej się czuje :-(

Reszty nie nadrobię :-(, ale z tego co widzę, to chyba wiosna tuż tuż, bo większość Mamuś rozkojarzona ;-).

A noc u mnie taka sobie. Dwie pobudki do Bartka. Osikał się po pachy, że pościel trzeba zmienić. Pogoda do bani. Podobno gdzieś w Polsce dachy zrywało :szok:
Byle do piątku!!!!

miałam nadrobić wieczorem, ale nie dałam rady... i teraz już lecę, bo pęka mi głowa, a że Marika spi do 9.00 to muszę coś zrobic jeszcze zanim wstanie

ostatnio od 2 dni karmię ją koło 24 przez sen i fajnie, bo dłużej mi śpi w nocy - czy już większość Waszych maluchów śpi całe noce bez budzenia się na jedzenie???? bo ja nie wiem, od kiedy odzwyczajać (czasem jak wcześnie sie obudzi daję smoczka i zasypia)

a mi znowu głowa pęka :-:)-:)-( dlatego nie dam rady już siedzieć przy kompie, kawę walnęłam (a nigdy nie piłam, a ostatnio tylko ona mnie ratuje)

miłego czwartku!!!:-)

Witam się i ja!
Może wreszcie uda mi się być na bieżąco. Z Martyną już lepiej. Cały dzień miała stan podgorączkowy, dałam jej 3 dawki oscillococcilum, ale o 23 M dał jej nurofen mimo, że nie było 38 stopni. Bałam się, że się w nocy rozkręci, a co godzinę wstawać i mierzyć temp to też bez sensu i od rana jest ok. Kaszlnie raz od wielkiego dzwonu. Bartek się trzyma. Kaszlnie raz na jakiś czas więc myślę, że jest ok. Ale co sobie nerwów napsułam, to moje. M zadzwonił do mamy i ona teraz dzwoni stroskana. Trudno, trzeba ponosić odpowiedzialność. Nie lubię jej mówić jak coś się dzieje z dzieciakami, bo ona taka panikara jest, ale że wszystko pod kontrolą, to niech się pomartwi.

Buziaki dla jubilatów!!!

Reszty nie nadrobię :-(, ale z tego co widzę, to chyba wiosna tuż tuż, bo większość Mamuś rozkojarzona ;-).

A noc u mnie taka sobie. Dwie pobudki do Bartka. Osikał się po pachy, że pościel trzeba zmienić. Pogoda do bani. Podobno gdzieś w Polsce dachy zrywało :szok:
Byle do piątku!!!!
Cieszę się że z Martynką lepiej Zdrówka życzę.
miałam nadrobić wieczorem, ale nie dałam rady... i teraz już lecę, bo pęka mi głowa, a że Marika spi do 9.00 to muszę coś zrobic jeszcze zanim wstanie

ostatnio od 2 dni karmię ją koło 24 przez sen i fajnie, bo dłużej mi śpi w nocy - czy już większość Waszych maluchów śpi całe noce bez budzenia się na jedzenie???? bo ja nie wiem, od kiedy odzwyczajać (czasem jak wcześnie sie obudzi daję smoczka i zasypia)

a mi znowu głowa pęka :-:)-:)-( dlatego nie dam rady już siedzieć przy kompie, kawę walnęłam (a nigdy nie piłam, a ostatnio tylko ona mnie ratuje)

Mój Maciej jeszcze je w nocy. Daję mu cyca różnie , czasem chce raz a dziś chciał 3 razy.To zależy.
U nas nocka ok mimo tego że Mały jadł aż 3 razy w nocy ale od wczoraj zasypia sam w łóżeczku , sam bez cyca :-) odpukajcie w niemalowane żeby nie zapeszyć ;-) ja dziś mam powera bo wieczorem idę na koncert Kasi Kowalskiej z przyjaciółką. K zostaje sam z Maciem. Mam nadzieję że chłopaki dadza sobie radę :-) i że nie będę musiała w połowie wychodzić z koncertu :-D Nie pamiętam kiedy gdzieś sama byłam więc chyba dlatego jestem taka podekscytowana ;-)
Miłego dzionka.

katelepszego samopoczucia
kasia czasami lepiej teściowej nie mówić;)
lilunia miłego wypadu

Ja czekam na lampe, mam nadzieje ze dzisiaj przyjdzie bo siadła nam kilka dni temu, a ze to była zdobyczna prowizorka to czas najwyzszy zmienic.

Witam się i ja!

Buziaki dla jubilatów!!!

Byle do piątku!!!!
Dobrze ze u maluchów nic sie nie rozkreciło:tak::tak::tak: my mielismy taka sytuacje na chcinach moja mamusia z usmiechem oznajmia ze jest chora a miała małego na rekach. Dostała szybko opr i wyzwanie by do nastepnego dnia wyzdrowiec bo inaczej spedzi chrzest w pokoju obok:-p. A co takiego jest w piątek:-p:-p:-p:-p A mamy juz ten odkurzacz naprawde fajniutki:tak::tak::tak: DZIĘKI!!!
Cieszę się że z Martynką lepiej Zdrówka życzę.

Mój Maciej jeszcze je w nocy. Daję mu cyca różnie , czasem chce raz a dziś chciał 3 razy.To zależy.
U nas nocka ok mimo tego że Mały jadł aż 3 razy w nocy ale od wczoraj zasypia sam w łóżeczku , sam bez cyca :-) odpukajcie w niemalowane żeby nie zapeszyć ;-) ja dziś mam powera bo wieczorem idę na koncert Kasi Kowalskiej z przyjaciółką. K zostaje sam z Maciem. Mam nadzieję że chłopaki dadza sobie radę :-) i że nie będę musiała w połowie wychodzić z koncertu :-D Nie pamiętam kiedy gdzieś sama byłam więc chyba dlatego jestem taka podekscytowana ;-)
Miłego dzionka.
wow zazdroszcze tego oderwania choc osobiscie za ta wokalistka nie przepadam:rofl2:

moj jest na butli ale zazwyczaj jak zje kolo 21 to je miedzy 5 a 6 dopiero choc czasami tez kolo 2 jak bardzo chce;-)

Patrycja a jaka lampe zamawialiscie?

Mały meczy swój ogródek Laura zachwycona koszyczkiem do jajek na wielkanoc (wczoraj jej kupiłam) wiec mamusia ma 5 min na kawke:-p
choc mały juz kwili:-D

Magdasf kurde miałam wczesniej pisać
Z okazji ukończenia 5 lat twojego słonka dużo uśmiechu dla niej beztroskiej zabawy, samych słonecznych dni i duzo zdrówkaaaaa.

Wiem wiem ze to byo 3 dni temu ale całkiem mi to wyleciało przez te problemy z netem:-:)-:)zawstydzona/y:

Kurde tak myśle że mogłybyśmy stworzyć sobie takie kalendarium imprez;-) (ur, im, rocznice) w końcu prawie jak jedna rodzina jesteśmy:rofl2:

Czarna to tak jak mój K. Też za nia nie przepada :-) Mi się podoba bardzo jej ostatnia płytka i pierwsze. Te środkowe były średnie. No ale na koncert warto pójść dla samego oderwania się ;-)

reklama
Lilunia miłego koncertowania, choć sama rónież nie przepadam za Kowalską ona taka smętna i posępna, i to się niestety udziela, ale niektóre kawałki ma naprawdę fajne.

Mi sie też, tak często zdarza.

U nas nocka superowa. Hanka spała od 20stej do 6,30. Zrobiłam jej 150 ml mleka bo pomyślałam ze głodna będzie a ona raptem 120 wypiła:baffled:, jakbym jej zrobiła kache to i 150 by poszło . No i co tą małpicą zrobic??
Dzisiaj mamusia mnie odwiedza wiec chyba będzie miły dzionek;-)
I Wam takiego życzę. Pozdrowionka.
Kurde to u nas na odwrót mały zasypia ok 20 a o 5 budzi się z krzykiem taki głodny, dziś w 5 min wypił 210 mleka z kaszką :szok: a taki był niejadek, oby mu to nie wróciło.

Hej mamuśki :-)

U nas przepiękne słońce może w końcu uda się wyjść na jakiś krótki spacer... Wczoraj nie byliśmy bo strasznie wiało a Potworniasty dalej na antybiotyku. Ostatnio odkryliśmy że nasze dziecię uwielbia Teletubisie i Dobranocny Ogród jak nie daje mi żyć to mu to włączam i mam chwilkę spokoju. Wasze maluchy to też telemaniaki ?:-)

Potworniasty zalicza poranną drzemkę. Ostatnio wstaje nam o 6 a czasami przed. Śmieję się z niego że mu się włączył czas letni :-) Przynajmniej tatuś nie będzie się spóźniał do pracy hehehehehe :-)

No a ja mam dziś jakiś zanik mózgowy. Normalnie poczytałam Was i wszystko zapomniałam :baffled:

Zmykam się myć i ubierać zanim Potworniasty wstanie bo chcę się dziś wcześniej ruszyć z domku. No i muszę tą moją nieszczęsną chałupkę ogarnąć. A co ja mam dziś zrobić z obiadem..... Jakieś pomysły ?
Dagmara jak nie chce mi się robić obiadu, (a często nie chce :zawstydzona/y:),to mam zapas zapiekanek w zamrażalniku i ciach na obiad.

hahaha nałóg zaczyna i ciebie łapac A tak na powaznie dobrze ze włosy na miejscu:-p

to miałam włosy zwiazane;-) co do kapieli to mały chodzi spac koło 22 a kapany jest koło 20

Widze ze zycie tu od rana kwitnie:-p
Mały własnie wszamał sniadanko i tradycyjnie siedzi u mamuni:-p
A ja znów sie mecze z tym filmem na YT chciałam wam pokazac zabki maluszka bo tak fajnie widac:tak::tak::tak: ale nie wiem kiedy sie zgra film:-:)-:)-(
u nas dzis znosnie wiec moze i spacerek bedzie.

GRATKI DLA 5 MIESIECZNYCH PAŹDZIOSZKÓW
Czarna biorąc pod uwagę Twoje niekonwencjonalne sposoby wychowywania ;-);-):-p:-p ja nawet nie pytam jak to robisz że on siedzi na kolanach a Ty przed kompem! Szymon jak tylko zobaczy ze siadam na kanapie od razu drze kopare!

Lece coś poprasować a potem wielkie golenie i wyjazd.:tak:
pa kochane

Do góry