reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
Patrycja no no batoniki na bok bo znów w spodnie nie wejdziesz :-p
Mój jeszcze rządzi na podłodze:baffled::baffled::baffled::baffled: własnie skopał grajacy ogródek tzn poprzestawiał go nogami i rączkami i zamiast lezec pod nim lezy gdzies z boku:-D:-D:-D:-D

Miałam nadrobić dzień i poczytać, ale nie ma szans...

W przelocie zobaczyłam zdjęcie Czarnej z dzieciaczkami.
Czarna niesamowite jest to zdjęcie... Aż się łezka kręci:-) Ale tak pozytywnie:tak:
Dobranoc!

Hej jestem i ja ale nie dam rady odpisać, ale dziś dzień.......... Karolina cały dzień na nurofenie i co kilka godzin gorączka wracała teraz na noc mam przygotowany pyralginum w czopkach bo się boję, musiało ją niezle wczoraj przewiać a Lenka dziś za nic w świecie nie chciała być ani na chwilkę sama, jak ja wychodziłam to ona w płacz:no: oj mam nadzieję że jutro będzie lepiej....
ale raz jak wyszłam to zostawiłam ją na podłodze na pleckach a jak wróciłam to wrzeszczała ale na brzuszku:tak::-) to był jej debiut!!!!!!! potem jeszcze w łazience fikała i nawet w wannie próbowała:-D
Dobranoc mamuśki a ja idę sprawdzić co u Karolci...

No i od czego tu zacząć, jak mnie 12 stron nie było :-D

pojechałam dziś do Płocka z samochodem na serwis, a potem wpadłam do galerii z zamiarem upolowania czegoś wiosennego, no i du...a, kupiłam Szymkowi komplecik, dzinsowe trampki, a sobie lichą bluzkę na otarcie łez. Jutro mam wyprawę do gina i znowu nie będę na bieżaco.

Przeprowadzamy się, dziś cały dzień korespoduję sms-ami z nowym właścicielem, ale dopiero od 1 maja, mam nadzieję że oswoję się z tym do tego czasu:tak:
Parada fajna, ja tam z tyłu stałam z Lenką ale Karolinka przy samych barierkach musiała wszystko widzeć,ale baaardzo jej się podobało, długo bo prawie 1.5 godz na samym przodzie idzie wieelki św. Patryk a potem po kolei, mnie się najbardziej podobała irlandzka orkiestra na takim czymś jak kobzy grają- super i ubrani fajnie
a mnie Bozia wzrostu też jakoś poskąpiła:-D

Dobrze, że to nie jest bardzo poważna przypadłość:tak:
Gratulacje dla Kacperka za to że grzeczny:tak:

Nie tylko Oliwka tak się wydziera, nasza jak się wkurzy to też niezle daje głos:-D

A ja nie mam do kogo się przytulić:-(

A jutro będzie mega kac:-D:-D

Moje dzieciaczki już słodko śpią, ja chyba też idę już na górę bo jakoś zmęczona jestem dziś...Dużo byłyśmy na dworze nawet wieczorkiem musiałam rundkę po osiedlu zrobić bo Karolinka się zapomniała i już się ściemniało a jej w domu jeszcze nie było, Lenka grzeznie leżała w wózku chyba zdziwiona była że ciemno jakoś:-D
Jutro czeka mnie pranie i sprzątanie całej góry bo tyyyle kurzu wszędzie....

Dobrej nocki wszystkim.......................................
Ulka a co Ty będziesz sprzątać, jak się niebawem ewakuujesz stamtąd!

Rodzice juz pojechali i znowu zostalismy ze stasiem sami:-( Mlody bawi sie na macie a ja mam chwile, zarazpostaram sie was poczytac.

Czarna masz racje przeznaczenie zdecyduje, z tym mieszkaniem nie wiem jak bedzie, tak ze mna jest " chcialabym a boje sie";-) mama byla juz u architekta zapytacsie co trzeba z przebudowa itd. jacek juz nawet tez jest chetny za to u mnie obudzily sie watpliwosci...co ma byc to bedzie i tego sie trzymam, jak nie sprzedamy teraz to trzeba bedzie przeczekac ten okres az ceny troszke wzrosna, bo napewno nie chce na mieszkanku stracic, a ten potencjalny kupiec proponuje niezla cene.

Dorota a moze tego wszystkiego za duzo, czopek, plantex jabluszko, moze nie o to codzi a w brzuszku po tym wszystko buzuje.
Magda jak widzisz los decyduje za Ciebie, po części oczywiście, może tyle wątpliwości, bo nie spodziewałaś się , że tak gładko pójdzie?

Anna domek kupujecie tam czy w Pl? Cudnie że macie taką pogodę :tak:
Mama Maksa fajnie macie z tymi nockami :tak:, może mi wreszcie uda znależć się jakiś sposób na Igę
Asia to też masz hałasy z powodu balkonu, tylko fajnie bo u ciebie jeden, u nas z całego bloku się niesie. Powodzenia z mieszkankiem, mama ok :tak:
magdziu współczuję sąsiadki, bezmyślna baba, u mnie w bloku też dużo starszych osób i wszystko na gaz, tylko kuchnię zrobiliśmy sobie elektr. i czasem mam czarne że ktoś coś zapomni wyłączyć. Mam nadzieję że z cukrem się unormuje
wanilia ja też próbnie wyliczyłam pit tym darmowym programem i mam nadzieję że ok bo ładna sumka na +, ale że dwa poprzednie lata mieliśmy podatek z zagranicy a tego się bałam to robiła księgowa i teraz promocyjnie nas policzy ;-) to przynajmniej wiem że będzie ok. Poza tym nie jestem pewna jak z tym odliczeniem za dziecko, skoro urodziły się maluchy z paźdz. to za cały rok czy nie? No i parę lat temu mieliśmy jazdę ze skarbówką, pięć lat bez kilku dni po sprzedaży mieszkania upomnieli się o kasę z powodu jakiegoś błędu + koszmarne odsetki, masakra
Kaka taka tarka szkalna to fajna sprawa
dorotka lekarz na pewno szybciej dopatrzy się przyczyny płaczu
czarna ja też zaczynam kompletować garderobę na wiosnę, na razie kupiłam sobie ponczo bo od kilku lat miałam ochotę

my wczoraj uciekliśmy z domu od tych hałasów i jak na złość Iga miała dzień niechęci do gondoli wię c musiałam ją trochę ponosić bo był ryk, tylko że w tej wichurze, teraz tylko obserwować czy żadne choróbsko się nie rozwinie
rano u nas było piękne słońce, teraz chmury nadciągają i dalej wiatr ale tata pójdzie na spacerek a ja... podłogi myć :baffled:
no i coś słodkiego muszę zjeść bo aż się trzęsę na myśl o ciachu
Mirabelka za cały rok :tak:

Niby powinnam wkleic na inny watek ale nie wszystkie tam zagladaja a ja chce się pochwalić;-)
YouTube - MOV00003
Wow, Kaka pięknie! mój to leży jak kłoda i nie wie o co kaman (jak mówi czarna :-p)

Hehe nie mądrzysz się :tak:zacznijmy od tego że ona nie je wędlin wogóle!! ona nie je chleba bo nie lubi!! je chleb ryżowy wiecie takie wafle:tak: jajko gotowane, smazone ale bez białka;-) zupke, ziemniaczki na parze gotowane, kotlet schabowy, mielone, płatki z mlekiem (mysle musli jej wprowadzic) mleko litrami pije!!no i to chyba cale menu mojej córeczki
W pierwszej chwili myślałam ze o Weronisi piszesz :-D:rofl2:

Dorotka jak sie powtórzy idz z nia do lekarza

hahaha ja sama nie wiem co to:-D:-D:-D

Tak to jest. Jak człowiek marzy i planuje to jest gotowy na wszystko a jak przychodzi co do czego to STRACH:-p:-p:-p:-p bedzie dobrze:tak:

biedactwo moze po wczorajszej defiliadzie:-:)-(

bomba!!!!!!!!! mój odkąd mu zeby wyszły i ida nastepne za nic niechce podniesc sie na brzuchu tylko wyje i trzyma rece w buzi. Juz nawet mysle czy nie isc z nim na jakies rehabilitacje bo mi sie to nie podoba:-:)-:)-:)-(A co tu mówic o przewrotach:-:)-:)-:)-( w dom u mówie na niego niedorozwój

no pieknie pieknie. Niech M bedzie zazdrosny zawsze to jakas pikenteria w zwiazku:-p:-p:-p:-p

Boskie fotki

A u nas znów była awaria z netem. Juz drugi raz ktos podpalił instalacje w piewnicy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
My bylismy na małym spacerku choc wiatrzysko straszne.Ale szlismy do bawialni i mała sie wychasała w piłeczkach:-p:-p:-p teraz spi a Sami tradycyjnie u mamusi na kolankach:-D:-D:-D ale zaraz go pierdykne na brzuch niech sie meczy:-p:-p:-p:-p
No jakbym o moim czytała :crazy:

Czrna ja sie tez zaczynam obawiac ze z moim malym cos nie tak jest.Wasze dzieci dawno juz sie ruszaja a moj sie z laska ledwo na boczki przekreca....na brzuchu nie cierpi lezec, wiec klade go kilka razy dziennie jak ma dobry humor zeby troche sie posilowal, po czym jest wielki ryk i nie moge go uspokoic.nie mowiac juz o tym zeby sie na brzuchu jakimis zabawkami zainteresowal....normalnie mam wrazenie ze zero postepow:-(moze dlatego ze taki kloc z niego?:baffled::-(ale co zrobie jak tyle wpiernicza...:-(pediatra mowi ze jest ok ze ruchliwy jest, ale mi sie to jakos nie podoba.wiem ze nie ma co dzieci porownywac ale zaczynam sie martwic.
maly zasnal jakis czas temu bo dzisiaj znowu balkon rozwalali.tym razem skonczyli.zjadl pol sloiczka zupki jarzynowej, popil herbatka i spi.i jedno karmienie mlekiem nam dzisiaj odpadlo hurraaaaa!:-)upapral sie przy tym niemilosiernie ale nawet jadl.a wlasciwie ssal:-pon nie kuma chyba jeszcze o co z lyzeczka chodzi.
w ten weekend jedziemy z W po moje rzeczy do Warszawy.jakies ubrania i ksiazki bo w czerwcu mam 4 zalegle egzaminy:-(nie wiem jak ja sie uczyc bede jak w ciagu dnia mam moze z godzinke calkowitego spokoju.a tak to maly pitoli non stop.chyba ze sie cieplo zrobi to na spacerkach:tak:juz sie wyjazdu doczekac nie moge.maly chyba z mama zostanie a my bedziemy miec wreszcie wieczor wolny:tak:
mieszkania ciagle szukam i dalej zdecydowana nie jestem.jeszcze to pewnie potrwa zanim znajde cos sensownego.wazne zeby maly mial swoj pokoj bo nie wyobrazam sobie za jakis czas jak pdrosnie spac z nim w 1 pokoju....bo a noz z W sie uda;-)i wtedy smiesznie by bylo jakby w nocy krzyczal zejdz z mamusi!:-D
Dorotka dobrze ze Oli juz spokojniejsza.
Właśnie dlatego rozpoczeliśmy rehabilitacje, ale ostatnio padni pediatra która go zobaczyła powiedziała, że każde dziecko rozwija się inaczej i nie ma się co martwić, bo ona żadnych nieprawidłowości nie widzi a rehab. w naszym przypadku przyniosła więcej szkody niż pożytku, bo tylko mały złapał wirusa ( w poradni rehab,) a neurolog zawsze coś wynajdzie.

Czarna nerwy w konserwy i na eksport :-p;-)

Minisiu oby nocka szybko zleciała.

No i coraz więcej powiewiu wiosny na październikowych wąteczkach :-D

Dobra zmykam spać już.
Dobranoc.
Magdziunia powiedz to jeszcze raz a kaput (żartcik);-);-):-p:-p, mam koleżankę, która zawsze mi to powtarzała jak byłam strasznie wściekła, normalnie płachta na byka :-D:-D
Czarna, Sami się nie przewraca na brzuch, za to biega pięknie ;-):-pa zdjęcie ze śpiącymi maluchami boskie. Mój ostatnio w ogóle nie zasypia na rączkach, chyba że na "chodzonego"
Trina śliczne foteczki, a Ty jak 19-tka wyglądasz :tak::-)
Dorotka ciekawe co Oli było, ale w razie nawrotu to jak dziewczyny mówiły leć do dr.
Pati ty to chyba na diete miałaś iść???
Minisia szczoty niczego sobie :-), ale faktycznie skojarzenie jedno. Jeszcze się co niektórzy zdziwią jak kiedyś prezesem zostaniesz :-). Ledwo zaczęłaś a już masz fory, więc co dalej będzie!

Lece spać, bo już mi litery skaczą :baffled:

Aaaa dostałyście na NK łańcuszek, że zmarł założyciel NK i żeby wysłać maila do 10 osób bo inaczej konto zablokują na ileśtam??????
PIer..... nie wysyłam, nienawidzę łacuszków, ale lampkę
[*] człowiekowi zapalę.

reklama
Hej jestem i ja ale nie dam rady odpisać, ale dziś dzień.......... Karolina cały dzień na nurofenie i co kilka godzin gorączka wracała teraz na noc mam przygotowany pyralginum w czopkach bo się boję, musiało ją niezle wczoraj przewiać a Lenka dziś za nic w świecie nie chciała być ani na chwilkę sama, jak ja wychodziłam to ona w płacz:no: oj mam nadzieję że jutro będzie lepiej....
ale raz jak wyszłam to zostawiłam ją na podłodze na pleckach a jak wróciłam to wrzeszczała ale na brzuszku:tak::-) to był jej debiut!!!!!!! potem jeszcze w łazience fikała i nawet w wannie próbowała:-D
Dobranoc mamuśki a ja idę sprawdzić co u Karolci...

Biedna Karolinka ale ja złapało:-:)-:)-:)-( Jej zdróweczka a tobie dużo siły

Wanilia uffff (choc wiem ze nie powinnam) ale widze ze nie tylko moj taki flegmatyk i jest nas wiecej. Ale i na naszych przyjdzie czas i jeszcze beda takie obroty robic ze ho ho:-D:-D:-D ja ostatnio bluzki na allegro ogladałam i cos mi w oko wpadło ale znajac mojego M pewnie by mnie wysmiał:crazy::crazy::crazy:

Do góry