K
Ktosiowa
Gość
Zastanawiam się nad zrobieniem badania na progesteron bo a nuż kiedyś zaciążę a te plamienia czasem wyprowadzają z równowagi. Jestem Kobitą co lubi twardy grunt pod nogami. Nie chcę by coś było nie tak.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kochana ja tez kiedys mialam torbiel.. przepisal mi gin tabletki pod jezyk i mialam brac przez 7 dni ale nie pamietam co to bylo i w jakich dawkach, wiem ze dostalam po dwoch dniach @.. (tylko dawno to bylo.. jesli sie na @ u Ciebie nie zapowiado to moze dlatego nie dal Ci zadnych tabletek wywołujących bo jesli byłabys w ciaży to mogłabyć fasolince zaszkodzić.. a za 2 tygodnie to bezpieczny termin bo wtedy na usg mozna juz zobaczyc bo o ile dobrze rozumiem bylby to 5tc.. takze ostroznosci nigdy nie za wiele..Wróciłam od lekarza.
Mam torbiel na jajniku.
Dyktuję:
jajnik prawy o wym.33 na 21mm o nieco zatartych granicach,
jajnik lewy o wym 47 na 37 mm z zmianą nyoechogenną o średnicy 28,6 mm-torbiel.
Podobno jajko nie pękło i zrobił się torbiel.Na @ też się nie zapowiada podobno widać to na usg że się nie złuszcza nic i dopiero za jakieś dwa tyg będzie @ na wywolanie nic mi nie dał kazał czekać.
Wiem że Julitka miała to samo
A i jeszcze kazał mi test zrobić za 2tyg. Nie wiecie po co? Co z tego jajka coś może być jescze?
Boję sie czy zafasolkuję przez ten torbiel.
Qurwa na bank mam torbiel - znalazlam na necie identyczną sytuacje do mojej.
Ja mam podobny problem. Od pół roku bezskutecznie staramy się z mężem o dzidziusia. Później po temperaturze stwierdził ze mam cykle bezowulacyjne i przypisał Clostybegyt. Miałam go brać od 5 dnia następnego cyklu. Po wizycie u tego lekarza czekałam na okres. Dwa dni przed spodziewaną miesiączką pojawiły się brązowe upławy a w dniu spodziewanej miesiączki okres miałam bardzo skąpy. Mój okres zawsze był regularny co 28dni i trwał 3 dni. Zaczęłam brać clostybedyt i bardzo często się z mężem kochaliśmy. Jakiś tydzień przed spodziewaną miesiączką zaczęłam mieć mdłości i wogóle jakoś dziwnie się czułam. jak zwykle przed okresem zaczął mnie pobolewać brzuch. Bolał mnie codziennie aż do dnia kiedy miała pojawić się miesiączka (17.01) ale jej niebyło. Zamiast niej pojawiły się obfite białe upławy o konsystencji serka które mam do dzisiaj. Pobolewają mnie też jajniki, jakby ktoś wkładał w nie szpilki - szczególnie prawy. Robiłam dwa testy ciążowe jeden 17.01 drugi 7 dni po spodziewanym okresie. Oba wyszły negatywnie. Jutro idę do lekarza od leczenia niepłodności ale bardzo się boję. Co to może być? czy mogę być jednak w ciąży?
Byłam u Ginekologa i wykrył u mnie bardzo dużą torbiel. Dał tabletki na wywołanie okresu. Podobno ta torbiel ma się wchłonąć sama podczas miesiączki. Mój "stary" ginekolog żadnej torbieli nie widział, twierdził że moja cytologia jest ok, a mój nowy stwierdził że chodzę z tą torbielą jakieś 2 miesiące. czekam na okres. w 15 dniu cyklu mam się ponownie zgłosić do lekarza tym razem z mężem i będziemy robić wszelkie badania na płodność.
Widzę że sie przygotowujesz do tej wstrętnej @... czyżby to już pewne??Gosiu nie, ja nie testowałam, czekam aż @ się rozchula... Ja tam wątpię w jakiś plamienia w ciąży.. choć cyce tak mnie boląą.. nie pamiętam kiedy ostatnio tak mnie bolały, ale kiedyś musi być pierwszy raz. Taka zamiana - jak zawsze bolał mnie brzuszek na @ tak teraz cycoszki![]()
Widzę że sie przygotowujesz do tej wstrętnej @... czyżby to już pewne??![]()
Hanka bez badania to se każdy może gdybać.. Nie myśl o najgorszym. Czasem ze stresu okres się spóźnia. A jak masz torbiela to szybko wyleczysz, grunt to iść do lekarza.
Hanka? Czy ty po medycynie jestes???Nie????To co sobie diagnozy stawiasz?? A moze Szamanka??