reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

No nie wierze że wy takie cierpliwe jestescie i czekacie zawsze aż się @ spóźnia:confused:

A ta beta HCG powinna już coś wykryc ewentualnie? Na czczo się ja robi?
no ja jeszcze sie nie staram (chociaz mam dziwne przeczucia w tym cyklu) wiec sie wymadrzam! :-D bete mozesz robic nawet o 14ej!!! skoro wyszedl ci bladzioch to beta wyjdzie na bank! :tak::sorry2:

reklama
Rozszarpiecie mnie ale zrobiłam.

Jak tylko zobaczyłam post Gośki, że bete nie trzeba na czczo (Gośka odpisuj szybciej bo u mnie labo do 9.40 a ty o 9.20 mi odpisujesz) to jak by mnie ktoś z procy wystrzelił.
Nic nie myślałam. Na pidziame jeansy i bluza, czapeczka, polar i do auta. Byłam o 9.30 i zdążyłam przed kurierem.
Nie wiem jak mój się pytał ale beta mnie kosztowała 28zł więc tyle mogę przeboleć, najwyżej chleb z masłem do końca tygodnia.
Mam zadzwonić w poniedziałek po 10.00 czy już są wyniki.

Niech się dzieje wola boska.

nie będę się już nakrecać. zrobię test za jakies dwa-trzy dni i jak wyjdzie cos bardziej zobowiązującego to wtedy zrobię betę. Ja już świra mam... Już sama siebie zaczynam podejrzewac o konfabulacje... Może tam nawet nie ma tego cienia tylko mam zwidy.....

No będą jaja jak w weekend dostane @.
To wtedy wszystkie monopolowe świata strzeżcie się.
Zaleje się w trupa.
przepraszam, ale się troche tu gubię i jeszcze was wszystkich nie znam, tzn. nie mogę zapamiętać: co, która itd :crazy:
Robiłas test wcześniej? Z tego co widze po suwaczku to do @ masz 6 dni ( tak jak ja)

przepraszam, ale się troche tu gubię i jeszcze was wszystkich nie znam, tzn. nie mogę zapamiętać: co, która itd :crazy:
Robiłas test wcześniej? Z tego co widze po suwaczku to do @ masz 6 dni ( tak jak ja)

Nie patrz na mój suwaczek. Dla jaj jest tylko bo teraz nie wiadomo co ja mam odliczać.
Powinnam dostać @ 4 dni temu, patrząc na długość ostatniego cyklu. Mam niestety nieregularnie wię tak naprawdę nie wiem czy już powinnam była dostać czy nie.
Testy wychodzą negatywnie a @ nie ma. Więc poleciałam na betę.

Witam z rana! Laptop otwarty, kawa zrobiona, można powiedzieć, że zaczęłam kolejny dzień w pracy!:-D:-D:-D Przed pracą zrobiłam ten progesteron i prolaktynę, choć wstać mi się nie chciało w ogóle. Ale już mam z głowy! I znalazłam duży plus państwowej przychodni- oba badania 34 zł!:tak: Aż miło. I pielęgniarka kumata, bo tak pobrała krew że nic nie czułam. I nie zemdlałam a zazwyczaj mdleję:szok: To dlatego, że nie widać u mnie żył i pielęgniarki muszą mi grzebać igłą w środku, żeby je znaleźć. Brrrrr.....

Ja prócz testów postanowiłam na miarę swoich możliwości dać na luz. Będzie dużo okazji - masę nauki, z Moim będziemy robić 4 Kąty, potem mam exam na prawko, no wcześniej Święta;)
I bardzo dobrze kochana, zajmij się czymś a na pewno będzie ok i fasolka się pojawi:tak: Prawko na pewno zajmie ci sporo czasu, ale warto je zrobić. Kiedy egzamin? O ile dobrze kojarzę to tylko praktyka ci została?

nie pisałam bo mam kupe roboty... doktor Zając Tomasz klinika new med warszawa ul gwiaździsta... duzy plus dla niego dzwonił dzisiaj do mnie zapytać o zdrowie:-)

Pozazdrościć takiego lekarza! Jak to możliwe,że są tacy jak piszesz i tacy którzy uważają ,że przed 12 ty. ciąży nie powinno się ratować? :confused:

Nie patrz na mój suwaczek. Dla jaj jest tylko bo teraz nie wiadomo co ja mam odliczać.
Powinnam dostać @ 4 dni temu, patrząc na długość ostatniego cyklu. Mam niestety nieregularnie wię tak naprawdę nie wiem czy już powinnam była dostać czy nie.
Testy wychodzą negatywnie a @ nie ma. Więc poleciałam na betę.
Aha, ja tez mam nieregularne ale srednio sobie przyjęłam 30 dni ale bywało tez 26 a nawet 35. Także w sumie tez niewiem kiedy powinnam dostac. Szczególnie że jak się tak nakręciłam to czuję że od stresu bez względu czy jestem w ciąży czy nie napewno mi się będzie spóźniać w tym cyklu (na bank!)
A jesli tobie się spóźnia to bądź dobrej myśli. Na moją bratową testy nie działają, przynajmniej tak mi mówiła. Robiła testy 5 razy i za każdym razem jedna kreska. Az się w końcu wybrała do gina i się okazalo że jest w 7 tyg ciąży. Była po poronieniu to myślała że coś się poprzestawiało a tu taka niespodzianka. Drugi cykl po poronieniu!!! Moja chrzesnica ma juz prawie 8 m-cy.
Także myślę że betka ci wyjdzie :-)

reklama
Hej Karolka,
trochę niebardzo jestem w temacie z tym pęcherzykiem, o którym mówisz...:-(

A co do podjadania w nocy-to nie ma mowy !!!
Nie pozwolę sobie na to-nie chcę przytyć 20 kg i wyglądać jak trzydrzwiowa szafa.

Póki co- nawet mi się nie chce podjadać w nocy, a w dzień też jakoś niespecjalnie.
W nocy śpię jak zabita, tylko na sikanie 2 razy w nocy się budzę :-)

Jem śniadanie o 8 00 w pracy.
Potem drugie śniadanie o 11 00
I obiad po 16 00
A na kolację jogurt i owoc :-)

I bardzo dobrze! Nie słuchajcie rad ,że w ciąży trzeba jeść za dwoje! Ja żarłam a nie jadłam i muszę ci powiedzieć że wyglądałam jak szafa trzydrzwiowa, bo przytyłam równo 20 kg. Czasem pozwólcie sobie na małe szaleństwo, ale z umiarem!:-D A! I podstawa to dobra waga elektroniczna! Wszyscy będą wam mówić, że super wygladacie, a tylko waga wam prawdę powie:-D

Do góry