reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moje np na noworodkach były chyba 5 czy 6 dni i dopiero po tym czasie dostałam Je na sale.Dominik był na noworodkach dobe
No ale moich napewno nie zamienili bo takie postrzelone dzieci musza byc moje:-D;-)

reklama
ANKA
W PL dzieci po urodzeniu biora najpierw na oddział noworodkowy:tak:Tam sa myte,wazone,mierzone,badane.W zaleznposci od stanu dziecka no i matki moze to trwac nawet kilka dni,wiec u nas jest duza szansa na zamiane dzieci:no:

W DE to wszytsko robia w pokoju w ktorym rodzisz:-) NO i roznic w tym ze sama rodzisz w jednym pokoju a nie w 5 na sali:-D:-D
Wspolczuje kobieta ktore musza rodzic w takich warunkach:baffled:
Chcialabym zeby opieka zdrowotna w Pl byla na takim poziomie co w DE

ANKA
W PL dzieci po urodzeniu biora najpierw na oddział noworodkowy:tak:Tam sa myte,wazone,mierzone,badane.W zaleznposci od stanu dziecka no i matki moze to trwac nawet kilka dni,wiec u nas jest duza szansa na zamiane dzieci:no:

mi po urodzeniu małą pokazali na parę sekund i zabrali nawet jej nie obejrzałam dobrze okropność :angry:
więc jak ją zabierali do myscia ważenia etc. to krzyknęłam na mojego M żeby leciał tam i pilnował naszego dziecka
żle wspominam poród drugiej córci pierwszą po urodzeniu mogłam długo tulić potem delikatnie ją zabrali a drugą to niemal po wyjęciu ze mnie od razu porwali:confused:
przez to na początku nie czułam takiej więzi cały czas w szoku dopytywałam się czy to na pewno moje dziecko..

oddaj swój głos na Lenkę:
rosniemyrazem.pl

Moje np na noworodkach były chyba 5 czy 6 dni i dopiero po tym czasie dostałam Je na sale.Dominik był na noworodkach dobe
No ale moich napewno nie zamienili bo takie postrzelone dzieci musza byc moje:-D;-)

Tutaj mialabys je przy sobie Widzialam wlasnie noworodka ktory sie urodzil przed terminem i lezal pod lampami i sie wygrzewal mamusia byla z nim non stop
Postrzelone:-D:-D:-D

To wtedy masz rodzinną kompiel to mój M wchodzi pod prysznic bo wanny nie mamy a nieraz woła zebym do niego przyszła.:-D:-D:-Dale nie zawsze ide bo nie nawidze sie koch.........ać przy zapalonym swietle niewiem jakoś mnie to krępuje:zawstydzona/y:

no coś Ty wiktoria :-p fajnie pod prysznicem :tak::tak::tak::-D:-D:-D

ANKA

Ja jak rodziłam to dziecko jest ważone i mierzone obok i 2 godziny byłam z Oliwką w sali poporodowej.Potem zabierają dziecko a kobieta zawożą na salę.I dopiero po 6h przewożą dziecko.Niby mówią że kobieta musi odpocząć po porodzie,ja spałam jak zabita a potem juz cały czas byłam z Oliwką na sali.leżałam na dwuosobówce o tyle dobrze.

Oliwka już najedzona,ząbki umyte i leży w łóżeczku.

Powaznie jakoś światło mnie rozprasza oczywiscie Mężowi nie przeszkadza ale mi bardzo ale on o tym wie i zawsze gasi:-D:-D:-Doczywiscie jakas tam gra wstepna może być przy zapalonym swiatelku.Niewiem może to przez to że mi sie nie podba moje ciało.:-(

W porownaniu do takiej chociazby Anglii to opieka w PL jest rewelacyjna:tak:Chociaz i tak dalece odbiega od przereklamowanego hasła RODZIC PO LUDZKU:no:

Ale sal porodowych piecioosobowych to juz chyba nie ma ANIU;-):-D

Tutaj mialabys je przy sobie Widzialam wlasnie noworodka ktory sie urodzil przed terminem i lezal pod lampami i sie wygrzewal mamusia byla z nim non stop
Postrzelone:-D:-D:-D
Ja miałam male przy sobie jak wazyly po 1600:tak:Lezaly nie w inkubatorkach ale w specjalnie podgrzewanym łozeczku(w jednym razem bo byly takie malenkie)

W porownaniu do takiej chociazby Anglii to opieka w PL jest rewelacyjna:tak:Chociaz i tak dalece odbiega od przereklamowanego hasła RODZIC PO LUDZKU:no:

Ale sal porodowych piecioosobowych to juz chyba nie ma ANIU;-):-D
dowikla jak to nie ma?????? pewnie że są.jak ja rodziłam to stało łóżko koło łózka -zasłonięte tylko kotarą i tak kobiety rodziły.Mi się akurat poszczęściło że sala była wolna jak mnie przywieźli i mielismy poród rodzinny-w osobnym zamkniętym pokoju.

reklama
Powaznie jakoś światło mnie rozprasza oczywiscie Mężowi nie przeszkadza ale mi bardzo ale on o tym wie i zawsze gasi:-D:-D:-Doczywiscie jakas tam gra wstepna może być przy zapalonym swiatelku.Niewiem może to przez to że mi sie nie podba moje ciało.:-(
dam Ci rade stan rozebrana przed lustrem i patrz tak dlugo na siebie az zobaczysz jaka jestes sexi:tak:
no coś Ty wiktoria :-p fajnie pod prysznicem :tak::tak::tak::-D:-D:-D

Ja jak rodziłam to dziecko jest ważone i mierzone obok i 2 godziny byłam z Oliwką w sali poporodowej.Potem zabierają dziecko a kobieta zawożą na salę.I dopiero po 6h przewożą dziecko.Niby mówią że kobieta musi odpocząć po porodzie,ja spałam jak zabita a potem juz cały czas byłam z Oliwką na sali.leżałam na dwuosobówce o tyle dobrze.

Oliwka już najedzona,ząbki umyte i leży w łóżeczku.

spalas po porodzie:szok: ja w piatek mialam w domu imprezke do polnocy spalam 2h i obudzialam sie ze skurczami o 3:30 pojechalismy do szpitala- moj na bani:szok: o 11:10 urodzilam Laure i byla non stop ze mna do 23 kiedy ja oddalam na noc do pokoju pielegniarek bo balam sie ze ze zmeczenia nie bede slyszala Laury i o 6 rano juz ja mialam u siebie i do dzis non stop razem:tak::-D

Do góry