reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć Babeczki. Też macie tają zaje*stą wiosnę jak u mnie:-):-):-):-)
Aż człowiekowi się lepiej robi:)
HANIU, OLAPOP- jakbym mogła to bym Wam jej trochę przysłała...chyba że macie swoją. Wiosna idzie, ale bocianów jeszcze za dużo chyba nie ma dlatego nam się na razie nie udało:-(

A wiesz co ja robie zeby mi nie wyciekalo? Biore jeden-dwa listki papieru toaletowego, zwijam w rulonik i wkladam sobie miedzy posladki tak, zeby dotykal podpaski i szedl rowno wzdluz pupy:tak: Kiedys pare razy zabrudzilam lozko, ale wtedy tgo nie stosowalam, a teraz juz nie mam problemow :tak:
Też tak robię:)
Qurwa dostałam dzisiaj @
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za pier..dolony pech
Poniedziałkowymi wynikami mogę sobie dupsko podetrzeć
Qurwa nie wytrzymam - opatentowany sposób na wywołanie @
No to mamy rekord 32 dniowy cykl - i jak ja mam teraz obliczyć kiedy mniej więcej owu jak tu rozpierducha na maxa
Qurwa no nie wytrzymam
Szlak by to trafił
Pierd..olona mać
Hanka - strasznie mi k* mać przykro. Przypomnij sobie co pisała passinby - to był twój pierszy cykl z jajeczkami - i one stare były....Normalnie tak liczyłam na tego trojaczka;-)
Wiem jak się czujesz - przykro mi bardzo...

reklama
Dziewczyny, juz wiem co to znaczy, ze szyjka jest miekka, rozpulchniona... Nie pytajcie jak to sprawdzilam :szok::szok::-D

Zaraz zobacze coś ty mi tu wymodziła.
Suwak se musze poprawić. Szlak by to wszystko.

Kochana, takie zycie... nikt nie mowil, ze bedzie latwo, milo i przyjemnie... Mam tylko nadzieje, ze Twoj samiec rozplodowy wezmie sobie to wszystko do serca i poczuje sie do zapladniania Ciebie takze w tym cyklu :tak: A Ty zalatw sobie monitoring i jak juz bedziesz PO owu idz zobaczyc czy masz cialko zolte.

Cześć Babeczki. Też macie tają zaje*stą wiosnę jak u mnie:-):-):-):-)
Aż człowiekowi się lepiej robi:)
HANIU, OLAPOP- jakbym mogła to bym Wam jej trochę przysłała...chyba że macie swoją. Wiosna idzie, ale bocianów jeszcze za dużo chyba nie ma dlatego nam się na razie nie udało:-(

Ja mam swoja - od rana slonce... Nie wiem jak z temperatura, bo mam okna na wschod, wiec termometr wskazuje 30 :-D Ale chyba nie za bardzo moge ufac temu pomiarowi :szok::-D:-D
Chcialam dzisiaj pojechac do galerii handlowej i kupic sobie stanik (znam juz moj prawidlowy rozmiar wyliczony wg. strony, ktora sie tu pojawila przedwczoraj ;-)), ale taki mnie len ogarnal, ze chyba nic z tego ;-) Tak wlasciwie to dopiero co sie umylam, bo od bladego switu nadrabialam zaleglosci na forum i przenosilam moje pomiary tempki do fertilityfriend (bardzo mi sie podoba, o wiele lepsze od poprzedniej strony, na ktorej zapisywalam) - potem sobie to odpowiednio obrobilam i wydrukowalam wykresik i tabelke, spielam zszywaczem i postanowilam archiwizowac :sorry2: A teraz pora zabrac sie za prace mgr dopoki M nie ma w domu - ciagle siedze nad ta sama całką co przedwczoraj i ani rusz nie moge sobie z nią poradzic, powoli mnie cholera bierze :szok:

Od kilku dni napierdziela mnie dziaslo - osemki mi sie juz od lat wyzynaja, ale czasem mi dziaslo tak peka, ze nie moge odsunac kawalka dziasla na bok i jak zamykam buzie lub jem, to mi gorne dziaslo wbija to dolne, pekniete, w osemke ktora pod nim jest - bol piekielny, niechybnie przez to schudne albo dostane niestrawnosci, bo nie moge porzadnie gryzc...
:szok:

Ostatnia edycja:
Hanka - strasznie mi k* mać przykro. Przypomnij sobie co pisała passinby - to był twój pierszy cykl z jajeczkami - i one stare były....Normalnie tak liczyłam na tego trojaczka;-)
Wiem jak się czujesz - przykro mi bardzo...

Dzięki master joda. A to w ogóle możliwe żeby jaja były stare????
Ja to jestem stara więc może jaja też.
U mnie wiosna coś się czai.

Kochana, takie zycie... nikt nie mowil, ze bedzie latwo, milo i przyjemnie... Mam tylko nadzieje, ze Twoj samiec rozplodowy wezmie sobie to wszystko do serca i poczuje sie do zapladniania Ciebie takze w tym cyklu :tak: A Ty zalatw sobie monitoring i jak juz bedziesz PO owu idz zobaczyc czy masz cialko zolte.

Weź mi napisz co ja mam zrobić. Z tego co zrozumiałam to 7 dni po przypuszczalnym owu mam zrobić progesteron i co jeszcze???

Dziewczyny przykro mi z powodu @. Kciuki za następny raz!

A ja dzisiaj zmierzyłam rano temperaturę, nawet jeśli nie ma sensu zaczynanie w połowie (dziś 15 dc), ale zaczynam się uczyć. Temp. 36,8 - rtęciowy w ... - a elektroniczny w buzi pokazał 36,6 :>

Weź mi napisz co ja mam zrobić. Z tego co zrozumiałam to 7 dni po przypuszczalnym owu mam zrobić progesteron i co jeszcze???

Jesli masz mozliwosc to zrob sobie monitoring cyklu. Czy bedziesz brala w tym cyklu CLO? Jesli tak, to gin sam z siebie powinien Cie skierowac na usg co drugi dzien. Pewnie powtorzysz kuracje z ostatniego cyklu, wiec bedziesz dostawac clo, a potem pregnyl w dupsko. Tuz po owu (najlepiej nastepnego dnia) dobrze by bylo zrobic usg - wtedy gin stwierdzi czy byla owu i czy jest ciałko żółte - jesli nie ma cialka zoltego, to qpa, bo to wlasnie ono jest odpowiedzialne za wydzielanie progesteronu. Jesli nie bedzie cialka zoltego to mozesz sobie darowac badanie poziomu progesteronu po 7 dniach... Wtedy lepiej zastosowac inna forme stymulacji owu. Jesli natomiast bedzie, to dobrze byloby zbadac ten poziom i zobaczyc, czy cialko pracuje.

Bralas luteine albo duphaston?

Dziewczyny przykro mi z powodu @. Kciuki za następny raz!

A ja dzisiaj zmierzyłam rano temperaturę, nawet jeśli nie ma sensu zaczynanie w połowie (dziś 15 dc), ale zaczynam się uczyć. Temp. 36,8 - rtęciowy w ... - a elektroniczny w buzi pokazał 36,6 :>

Trzeba mierzyc w pochwie, w ustach wychodzi roznie... Slyszalam, ze jak sie mierzy w ustach, to trzeba go wlozyc z jednej strony, potrzymac tam troche, a potem przelozyc na druga strone, bo termometr przed wlozeniem jest zimny i najpierw bedzie sie szklo ogrzewalo i przez to ochlodzi sie troche buzia w tym miejscu.

Mierz, mierz, nie przejmuj sie, ze to polowa cyklu, jestes przed czy po owu?

Właśnie założyłam tam sobie konto i wpisuję tyle co mogę na dzień dzisiejszy... i gdybym się miała już starać o dzidzię, to właśnie dziś, o kurcze :rofl2: dziwne uczucie mieć taką świadomość, bo jeszcze mnie coś podkusi... ;-)

Wcale nie wiadomo czy dzis ;-) Moze juz jestes po owu...

reklama

Jesli masz mozliwosc to zrob sobie monitoring cyklu. Czy bedziesz brala w tym cyklu CLO? Jesli tak, to gin sam z siebie powinien Cie skierowac na usg co drugi dzien. Pewnie powtorzysz kuracje z ostatniego cyklu, wiec bedziesz dostawac clo, a potem pregnyl w dupsko. Tuz po owu (najlepiej nastepnego dnia) dobrze by bylo zrobic usg - wtedy gin stwierdzi czy byla owu i czy jest ciałko żółte - jesli nie ma cialka zoltego, to qpa, bo to wlasnie ono jest odpowiedzialne za wydzielanie progesteronu. Jesli nie bedzie cialka zoltego to mozesz sobie darowac badanie poziomu progesteronu po 7 dniach... Wtedy lepiej zastosowac inna forme stymulacji owu. Jesli natomiast bedzie, to dobrze byloby zbadac ten poziom i zobaczyc, czy cialko pracuje.

Bralas luteine albo duphaston?

Powiedział, że jeżeli sie nie uda to od tego cyklu mam zmniejszyć clo i brać 2 tabletki.
Co do usg każe mi przyjść tylko przed owu żeby zobaczyć pęcherzyki (no w zeszłym dostałam pregnyl). Koszt jednego usg to 100 zł, qurwa z torbami pujdę.
Nigdy nie brałam tych leków.

Do góry