reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
oj czarna mowie ci koszmar z jej pogladami . a wczorja wpieniła mnie okropnie . zazdrosna ze to moja mama a nie ona bedzie sie opiekowac Antonio. nie po to studiowałam tyle lat i walczyłam o to co mam zey to teraz stracic. Anonio i tak i tak pojdzie do przedszkola dwujezycznego a co ja bede wtedy robic nie wroce do ministerstwa bo juz nie bede pamietac zadnej ustawy.

mały ma raczki w plastrach i dalej szlocha. a ja dalej płacze .

a testu sie boje ijuz
ojjj tez mi sie wydaje ze zazdrosna. A ty masz racje nie po to walczyłaś o swoje sukcesy żeby teraz z tego rezygnować:tak: A malucha strasznie mi szkoda:-:)-:)-( mozesz sie spodziewac krzyków przez sen czy tez nagłego płaczu. Takie maluszki strasznie to przezywaja:tak:

Kaka tam tez wysłałam wniosek:-p

A ja wyskoczyłam na szybki spacerek i juz wróciłam zawsze lepszy rydz nic nic:-p

No to faktycznie ekspresem wyszłaś. Ja się zastanawiam czy dizś wychodzic:confused: Mioze bym posprzatała troche jak Hanka pospi...najwyzej później wyjdziemy;-)

Taaaaa spisując zwroty z netu:-D:-D:-D:-D
Kurde ale ta tawoja Karolinke złapało:crazy::crazy: moze to jakis wirus wtedy i antybiotyk nie pomoże:no: A pogody zazdroszcze BEZ CZAPKI!!!! kurde ale zajefajnie

teraz czuje sie wysmienicie:tak::tak::tak: choc pierwsze dwa dni to miałam skurcze jak przed porodem:szok: Tylko ze organizm musi sie uregulowac i przez 3-4 miesiace moga byc plamienia nieregularne @ itp. A tak to fajniutko:-p

Marma to co widze to chyba wszystkie sparerówki 3 kołowe mają wysokie rączki:tak:

Mi moje dzieci zrobiły pobudkę po 6:baffled::baffled::baffled: i jeszcze mam oczka na zapałkę i licze ze w południe razem zasną to i mamusia sie kimnie:-p.

Jakoś nie jestem przekonana do 3 kołowych, pozatym ja często jeżdże z małym i musi mi się łatwo składać i zajmować mało miejsca

MADZIU ja mam tak samo ten ochraniacz i nie martiwsz sie ze nozki sobie wlozy tam SEBCIO ?
Rozumiem ze Sebcio spi sam u siebie w pokoju Tez sie nad tym zastanawialam ale ja chyba nie bede umiala bez niej spac :-)

Oliwia dzis sie posikala tak ze zamiast pampers mokry to ubrani bylo cale mokre i lozeczko Nie wiem jak dlugo ona w tym lezala ale zla jestem bo ona ma kaszel i katar i w tym mokry lezala :-)

MOLI turystyczne to chyba dobre wyjscie :-)
Oli tez chyba zacznie w nocy sie przekrecac Juz dzis robila jakies podchody do obruccenia sie z pleckow na brzuszek Ale pewnie jak sie obruci to sie obudzi hehehehe

no właśnie ja też się trochę obawiam tych szczebelków

ulka zdrówka dla Karolinki, a co do opieki zdrowotnej to chyba nie ma gorszej niz nasza
kate dobrze ze udany wekendzik
marma a masz już jakieś typy co do wozka?
dorotko ja mam też ochraniacz do połowy

witam i ja u nas nocka z 2 pobudkami( nie wiem co się dzieje) najpierw o 23, potem o 2. naszczęście szybko usnął. Choć o 23 to chyba nasza sprawka, a o 2 chyba kupka, albo nie wiem bo jak go rano przebierałam to był mały kawałek.Przez tą pobudke i karmienie o 2 spał rano do 7. Obudził nas rano grzmot i gradobicie- strasznie słychać na elewacji bo mamy sypialnie od zachodu. Ja już cześć ogarnełam, jeszcze tylko prasowanie.

nie mam typu. najlepiej parasolka. Niezła jesteś z tym sprzątaniem. Za mnie to leniwiec jest.
Dorotko - barzo fajne zdjęciaa!!
Kate - to fajny weekend za Wami!
Marma - tyle karmień i nocka przespana?? Szukasz spacerówki-parasoli czy normalnej większej, masywniejszej??
Moli - haha.skąd ja to znam :-) też jestem driverem ciągle ostatnio
Ppatqa - dopiero 9-ta, a Ty już chałupkę ogarnełaś?? no nieźle!!
U nas niedziela fajna..basenik i obiadek u rodziców.. za to nocka fata;na!!!!!! od 2 do 6 nie spałam, bo Szymek od 2 do 5 nie spał, a później nie mogłam zasnąć...

Oj tak, przespana i to całkiem nieźle. Wcześniej pierwszy raz budził się od 23-24 do rana co godzinę albo urządzał imprezki nocne.

CZesc dziewczyny wrocilismy z badan i od lekarza. Tak wymeczyli Antosia ze na pobraniu płakałam razem zim dopiero 4 pielegnarka dałą rade mu pobrac 3 wczesniesze tylko go meczyłi i wierciły iglami. Maz sie zdenerwował i zaała kierownika przychodni i powiedział ze albo mam pobierac pielegnarka tora ptrafi anie zeby sie uczyc na 5 miesiecznym dziecku. Ja ryczłam mały ryczał teraz zasnał i przez se szlocha koszmar.

Co do meza to rano wstał i przepraszał ze nerwowy . Jutro wylatuje do Francji znowu na 4 dni koszmar.

A co okresu nie mam i boe sie zrobic test chyba wole myslec ze moze dostane. Poukładałam sobie wszystko . W NASTEPNY PONIEDZIAŁEK DO PRACY.

WCZORAJ JESZCZE POZARŁAM SIE Z TESCIOWA BO SKOCZYŁA NA MNIE ZE IDE DO PRACY ZE MYSLE TYLKO O SOBIE ZE DZIECKO POWINNO BYC Z MATKA A NIE Z BABCIA ITP................... ZE MAZ DUPA ZE MI POZWALA WRACAC DO PRACY.:wściekła/y:

oj czarna mowie ci koszmar z jej pogladami . a wczorja wpieniła mnie okropnie . zazdrosna ze to moja mama a nie ona bedzie sie opiekowac Antonio. nie po to studiowałam tyle lat i walczyłam o to co mam zey to teraz stracic. Anonio i tak i tak pojdzie do przedszkola dwujezycznego a co ja bede wtedy robic nie wroce do ministerstwa bo juz nie bede pamietac zadnej ustawy.

mały ma raczki w plastrach i dalej szlocha. a ja dalej płacze .

a testu sie boje ijuz

Biedne maleństwo :-( A teściowa to inna jakaś. A może zacznie łożyć na utrzymanie dziecka skoro ma takie poglądy :angry:

AGAMIR biedny ANTOS oj ja tez to strasznie przezywalam jak Oliwie kuli i tez pakalam razem z nia takze wcale ci sie nie dziwie
A test zrob i nie boj sie moze lepiej wiedziec :-) Tesciowka sie nie przejmuj to twoje dziecko i tWOJE AMBICJE wIEM JAK TAKIE GADANIE DENERWUJE ALE tY ZRO TAK JAK UWAZASZ :-)
CZARNA jejku Laura juz do przedszkola SZOK :-)
WESOLUTKA no napewno za duzo wrazen dla Jaguski
Pojdzcie na basen za jakis czas moze jak bedzie starsza to bedzie lepiej :-)Zycze powodzenia z K

wiecej nie nadrobie Bo lece do sklepu
G po 12 wychodzi w sparwei pracy wiec lece do tego sklepu
do pozniej

Marma kiedys na wózkowym wklejałam link to parasolki chicco widziałam na żywca naprawde fajniutki wózeczek ma duże kółka i porzadnie wyglądał. Ja za 3 kołowcami tez nie przepadam;-)

Dorotka miłych zakupów i szykowania;-)

Kaka byłam z 40 min na spacerku. A porzadki mam gdzieś:rofl2:

Moja Laura własnie zazyczyła sobie bajke Barbi (bo kupilismy gazetke) Ojjj jak dobrze ze jest Hotportal:-D:-D:-D:-D a mały sie złosci na brzuszku:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
dziękuję babeczki jeszcze raz za porady w sprawie mojego niesfornego potomka, zostawiłam sprawę na razie bez większej awantury, długa rozmowa za nami, do szkoły go jednak nie puściłam, żeby chociaż opuchlizna zeszła
ppatqa dzięki za radę z maścią z heparyną, smarujemy :tak:
minisia ale macie fajny ogród wokół domu, dzieciaczki mają gdzie hasać :tak:
czarna jakieś plany na harce pod nieobecność kota? :-) i powiem szczerze że współczuję bratowej, chyba że znajdzie jakiś sposób na teściówkę ;-)
Ula super że z budową się układa, nie zawsze można trafić na porządną ekipę budowlańców. A z lekami to tam bosko rozwiązane
Evelajna buciki baaardzo zgrabniutkie :-)
Kasia o kurcze trzymaj się u zębologa, ja niestety to samo mam, w sobotę drugi raz pobolewał mnie ząb też po kanałowym sprzed 2,5 roku
dorotka u nas też ochraniacz do połowy, ale chyba nic nie będę kombinować, Seba wogóle nie miał i wkładał kończyny między szczeble ale krzywdy nigdy sobie nie zrobił :tak:
agamir współczuję Waszych przeżyć przy pobieraniu krwi; a teściówka :wściekła/y:
wesolutka ja uwielbiam gry planszowe, chińczyk super :-)

dziś w DDtvn mówili o męskiej antykoncepcji i akurat z T. oglądaliśmy, ja mówię że: o problem rozwiązany i nie będę się faszerować hormonami a T. że ma miękko (zawsze ma miękko jak pokazują albo mówią o operacjach) i żebym sobie wybiła z głowy. Chodziło o podcięcie czy cośtam, muszę poczytać na stronie ddtvn, ponoć same plusy, tylko kosztu nie podali :-p

Do góry