reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

nie miałam zielonego pojęcia, że takie pralieczki istnieją :szok::szok::szok: druga jest bardzo ładna :-)

Musimy kupic komode mlodemu, bo ilez to jego ciuszki moga lezec w lozeczku ;-). Ostatnio bylismy w ikei i upatrzylismy jedna serie (Leksvik) mebli. Narazie mamy dwa typy, aczkolwiek sklaniamy sie ku drugiej:

1)
http://img26.imageshack.us/my.php?image=lozkoj.jpg

mnie się bardziej ta podoba :-) więcej rzeczy możesz mieć w górnych szufladkach "pod ręką" , a jeśli będzie służyć jako przewijak również to wysokość wydaje się bardziej odpowiednia :-)

ale kolor takiego "przetartego" drewna naprawdę super :-)

Musze sobie kupic dla mnie podklady poporodowe, wkladki laktacyjne i jakies ze 2 koszule nocne (tez ich nie lubie ale podczas i po porodzie jakos mi w nich wygodniej) no i nowe paputki. Staniczki juz mam wiec ten zakup odpada ;-) Nie duzo tego i mam czas, narazie zajmuje sie ciuszkowimy sprawami :-)

dla oli zostało mi jeszcze pare niewielkich rzeczy do zakupienia - kocyk i wanienka to chyba najdroższe z nich, do tego kosmetylki i chyba to będzie wszystko - zaleznie od funduszy zastanawiam się nad matą edukacyjną i leżaczkiem - czy wy planujecie takie zakupy już teraz czy lepiej się wstrzymać ???

ale ja również muszę sobie całą "szpitalną wyprawkę" zakupić - powiedzcie czy te majtki jednorazowe zdają egzamin? czy lepiej kupić takie zwykłe (tanie w dużym rozmiarze żeby wyrzucić po porodzie), słyszałam też, że w niektórych szpitalach nie pozwalają w ogóle nic zakładać - to prawda ???

reklama
Dziewczynki przepiękne te ciuszki :-D:-D:-D rampersik z misiem i brązowy sweterek to też moi faworyci :-)

też planuje zakup lektarora avent - tylko zastanawiam się ręczny czy elektryczny ? macie jakąs wiedzę na ten temat ???

Pokaże Wam jak teoretycznie będzie wygladał pokoik naszego synka :-)
tak wyglada w oryginale ( część pokoiku, całości nie dało sie objąć )

Zobacz załącznik 123493

A to nasz pomysl na upchanie mebelków na tej małej powierzchni :-)

Zobacz załącznik 123494

Zobacz załącznik 123495

Na tych dwóch fotkach usunęłam skos bo pokoju by nie było widać.

Zobacz załącznik 123496

Skos nas ogranicza niestety, ale jakoś meble musimy pomiścić. Na ścianie z łozeczkiem chce dać tapetę, ale w paski ( albo jakąś fototapetę ) no i nie chce za bardzo zagracać tej ściany przez to.
A tutaj mebelki w oryginale Pokój dla niemowlaka | pokoje, meble - ATB . Juz jez zamówiłam :-)

też planuje zakup lektarora avent - tylko zastanawiam się ręczny czy elektryczny ? macie jakąs wiedzę na ten temat ???

malenstwo ja mam avent ręczny i jak na moje potrzeby był wystarczający, ale zaznaczam, że używałam go tylko w pierwszych dniach po porodzie aby pobudzić laktację, przy nawale pokarmowym przed przystawieniem małej, aby było jej łatwiej chwycić pierś, oraz dosłownie kilka razy ściągałam pokarm do butelki, gdy musiałam na dłużej wyjść. Nie był więc zbyt często w użyciu a myślę, że kiedy z jakichś powodów trzeba odciągać pokarm często to na pewno lepszy będzie elektryczny, takie moje zdanie:-):tak:

annya zajefajne ciuszeczki, bardzo mi się podobają:-)

tricolor świetne mebelki, i powierzchnia wcale nie wydaje się taka mała:tak: Śliczny będzie miał maluszek pokoik:-)

Skos nas ogranicza niestety, ale jakoś meble musimy pomiścić. Na ścianie z łozeczkiem chce dać tapetę, ale w paski ( albo jakąś fototapetę ) no i nie chce za bardzo zagracać tej ściany przez to.
A tutaj mebelki w oryginale Pokój dla niemowlaka | pokoje, meble - ATB . Juz jez zamówiłam :-)

Bardzo ładny pokoik, naprawde sliczne te mebelki:-)

Tricolor fajowy pokoik!

Ja dzisiaj robilam kolejne przemeblowanie, przestawilam wersalke i przestawilam lozeczko, tak aby weszla komoda, ktora na poczatku miala stac pod oknem, ale niestety przez niski parapet musiala wyladowac "na scianie". Efekt jest taki, ze komoda owszem, zmiesci sie... ale 70-75% powierzchni pokoju mamy niestety zagracone :-(. Coz... poki co nic z tym nie zrobimy.

Tau - tak to niestety bywa jak w jednym pokoiku próbujemy zmieścic wszystko.Nasze maleństwo tez póki co bedzie z nami w pokoju wiec dziekuje Bogu ze mam gdzie łózeczko postawic.Syn ma swój pokój, dziewczynki tez maja swój wiec kiedys mała bedzie z dziewczynkami narazie musi byc z nami innego wyjscia nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No dokladnie, pokoj maly jak to w bloku, a zmiescilam wersalke, lozeczko, szafe, juz jedna nasza komode, regal na ksiazki i wygospodarowalam jeszcze miejsce na komode mlodego. Dostep do lozeczka jak i naszego lozka nienajgorszy, ale wygladu pokoj to za grosz nie ma - ot taka graciarnia :-(. Tak jak na to patrze, to jakos tak mi przykro i smutno... ale caly czas powtarzam sobie, ze to tylko na pewien okres, ze cos sie w koncu zmieni!

To raczej marne pocieszenie, ale jest nas tu więcej takich, które muszą zmieścić wszystko w jednym pokoju... Podobnie jak Ty tłumaczę sobie, że w przyszłości- póki co bliżej nieokreślonej- będzie lepiej. Jednocześnie wspominając stare dzieje (20 lat temu!), kiedy mieszkaliśmy w 5 osób- rodzice i trójka dzieci, w tym ja- w jednym średnio dużym pokoju ;)

Nie byloby dla mnie problemem mieszkac w jednym pokoju nawet z 2 dzieci, ale nie koniecznie w mieszkaniu mieszkac z tesciami :-D:-D i tu jest pies pogrzebany!

Wiem, wiem... czytuję forum od dłuższego czasu;-) Ja z mężem mieszkam osobno w małej tj. pokój z aneksem kuchennym, wynajmowanej kawalerce. Jednak to jest coś za coś... Luksusik, bo luksusem wynajmowanej kawalerki nie nazwę, kosztuje prawie równowartość mojej pensji (takie są niestety średnie ceny wynajmu tu gdzie mieszkam)

reklama
A ja ostatnio zakupilam takie tygrysiatko dla mojego Tymcia - w bezpieczpiecznym rozmiarze 3-6mcy ;-). Mowie w bezpiecznym, bo ciuszkow 0-3 nazbieralo sie tyle, ze az boje sie, ze pewnych rzeczy Tymcio nie zdazy na siebie wlozyc :-D:-D:-D.

Cudne, ja mam po Mayce takie i jeszcze Kubusiowe i Prosiaczkowe spioszki.

A oto
Mayka i spioszki :)

n633976840_349227_7420.jpg

n633976840_266263_2045.jpg

Załączniki

• DSC01776.jpg
    DSC01776.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 28
Do góry