malenstwo82
Zadomowiona(y)
nie miałam zielonego pojęcia, że takie pralieczki istnieją

Musimy kupic komode mlodemu, bo ilez to jego ciuszki moga lezec w lozeczku ;-). Ostatnio bylismy w ikei i upatrzylismy jedna serie (Leksvik) mebli. Narazie mamy dwa typy, aczkolwiek sklaniamy sie ku drugiej:
1)
http://img26.imageshack.us/my.php?image=lozkoj.jpg
mnie się bardziej ta podoba :-) więcej rzeczy możesz mieć w górnych szufladkach "pod ręką" , a jeśli będzie służyć jako przewijak również to wysokość wydaje się bardziej odpowiednia :-)
ale kolor takiego "przetartego" drewna naprawdę super :-)
Musze sobie kupic dla mnie podklady poporodowe, wkladki laktacyjne i jakies ze 2 koszule nocne (tez ich nie lubie ale podczas i po porodzie jakos mi w nich wygodniej) no i nowe paputki. Staniczki juz mam wiec ten zakup odpada ;-) Nie duzo tego i mam czas, narazie zajmuje sie ciuszkowimy sprawami :-)
dla oli zostało mi jeszcze pare niewielkich rzeczy do zakupienia - kocyk i wanienka to chyba najdroższe z nich, do tego kosmetylki i chyba to będzie wszystko - zaleznie od funduszy zastanawiam się nad matą edukacyjną i leżaczkiem - czy wy planujecie takie zakupy już teraz czy lepiej się wstrzymać ???
ale ja również muszę sobie całą "szpitalną wyprawkę" zakupić - powiedzcie czy te majtki jednorazowe zdają egzamin? czy lepiej kupić takie zwykłe (tanie w dużym rozmiarze żeby wyrzucić po porodzie), słyszałam też, że w niektórych szpitalach nie pozwalają w ogóle nic zakładać - to prawda ???