reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

o tej godzinie jeszcze z psem.....zaczełam czytac ale zasypiam...skończę rano...w każdym razie daje to do myślenia...

reklama
Jestem załamana.Sama pozwoliłam by moje dziecko przeszło piekło.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I jeszcze raz Wam zawrócę głowę.
Na tej stronce na samym dole jest taki tekst:
wczora w tvn faktach podali wiarygodną informację otyczącą FAKTU szczepień i powikłań np. autyzmu. grone są i zywe szczepy, ale groźniejsze są związki którymi się konserwuje szczepienia, udowodniono naukowo, że rtęć zawarta w szczepionkach wywołuje - zwłaszcza u chłopców autyzm oraz inne zaburzenia neurologiczne. Moje dziecko niestety dostało bardzo powaznych powikłań po szczepieniu w 8 tygodniu zycia, krztusiec, tężec, błonnica. Od roku rehebilitujemy dziecko, po szczepieniu wystapiło całkwicie cofnięcie się w rozoju, niedowład prawostronny i podejrzenie autyzmu. Wszystkie mamy zachęcam do rozwaznego podejścia do tematu, całe szczęście, jest coraz więcej prasy, która niezależnie od wielkich koncernów farmaceutycznych mówi prawdę o szczepieniach.

Kafeteria - Szczepienia 13-14mc zycia MMRII...

U mojego Kubusia wystąpiły te same objawy po tej samej szczepionce.
Tyle,że Kubuś miał paraliż 4 kończynowy.
Nigdy w życiu nie skajarzyłabym tego faktu ,gdybym nie przeczytała teraz tej opinii.

Nam lekarze mówili,ze to wynik wylewów ,które Kuba miał tuż przed i zaraz po urodzeniu.
Tak na zdrowy rozum .
Dziecko zdrowe rusza się przez 8 tygodni a rano wstaję do Niego a on sztywnieje.Ma problemy z oddychaniem.Do tego po 2 dniach dostał sapki,źle leczona przeszła w zap.oskrzeli.A może to też było wynikiem szczepienia?:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
On nam prawie schodził z tego świata.Lekarz nie wiedziała czym go leczyć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzień wcześniej był szczepiony.
kur** mać ,że tak powiem.
To ta pier ..a szczepionka spowodowała paraliż u mojego dziecka i cofnięcie w rozwoju.!!!! 3 lata rehabilitacji po głupiej szczepionce i nadal to trwa .!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorry dziewczyny,ale jestem zbulwersowana.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego nadal nie wykluczyliśmy autyzmu w 100%,bo ja raczej na autyzm jakiś stawiam a nie padaczkę powylewową.:-:)-(
Dziewczyny jestem załamana.:-:)-:)no::no::no:

Sorki dziewczyny,ale piszę specjalnie w osobnych postach,by było bardziej przejrzyscie.
Słuchajcie siedzę i ryczę i dalej szukam.Znów sobie coś skojarzyłam.
Klaudia moja też miała posocznicę i zapalenie opon w tydzień po szczepieniu.
Lekarz prowadzący wyraźnie zasugerował,że to może być przyczyną.
Znalazłam w Dz ustaw taką notatkę.

KATEGORIE NIEPOŻĄDANYCH ODCZYNÓW POSZCZEPIENNYCH1

Kategorie niepożądanych odczynów poszczepiennych:
1) odczyny miejscowe, w tym:
a) odczyny miejscowe po szczepieniu BCG,
b) obrzęk,
c) powiększenie węzłów chłonnych,
d) ropień w miejscu wstrzyknięcia;
2) niepożądane odczyny poszczepienne ze strony ośrodkowego układu nerwowego (OUN):
a) encefalopatia,
b) drgawki gorączkowe,
c) drgawki niegorączkowe,
d) porażenne poliomyelitis wywołane wirusem szczepionkowym,
e) zapalenie mózgu,
f) zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych,
g) zespół Guillain-Barre;
3) inne niepożądane odczyny poszczepienne:
a) bóle stawowe,
b) epizod hipotensyjno-hiporeaktywny,
c) gorączka powyżej 39°C,
d) małopłytkowość,
e) nieutulony ciągły płacz,
f) posocznica, w tym wstrząs septyczny,
g) reakcja anafilaktyczna,
h) reakcje alergiczne,
i) uogólnione zakażenie BCG,
j) wstrząs anafilaktyczny,
k) zapalenie jąder,
l) zapalenie ślinianek,
m) inne poważne odczyny występujące do 4 tygodni po szczepieniu.

Z tego wynika,że moje dzieci mają tendencję do powikłań.
Klaudii choroba to też moja wina,bo zaszczepiłam.
Musi więc mieć to coś wspólnego z ich alergią.
Tylko to mają wspólne jako choroba.
Zastanawiam się nad Laktozą i alergią krzyżową.

Na dziś koniec.Mam dość.
Mówicie,że jestem Encyklopedią chodzącą.Może i jestem,ale tyle lat szukałam przyczyny i nic.
Dziś dzięki mojemu uporowi już nie muszę szukać.Jest to wypisane dosłownie WIELKIMI LITERAMI.
SZCZEPIONKI
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/2097.htm
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
widzę ,że poruszy~łyście dobry temat jak mnie nie by~ło :-):-):-)
ca~łe życie waży~łam 51-55 kg po drugiej ci~ązy wskoczy~ło mi na uwaga 75 :szok:
10 przed ciaza bo mialam probelmy z zajesciem i dostalam jakies cud hormony a 20 w ciazy troche juz zrzucilam ale nadal zalamka straszna i wcale duzo nie jem jesli macie jakies sprawdzone metody diety to chetnie skorzystam bo jestem zalamana tym jak wygladam
Hejka :-);-) ja przed zajściem w ciążę ważyłam 56/58 kilo a teraz ważę 78 kilo i też mam strasznego doła że wisi mi taka fałdka i ciężko mi się np przychylić:-):-)

słodkie:-):-)

naprawdę słuchajcie spróbujcie diety Protal.
Dziewczyny sobie chwalą .
Jak chcecie podam namiary do innego forum na odpowiedni wątek.Tam jest grupa wsparcia.:tak:
As76 ja napisałam do Ciebie na gg i oczywiśćie również proszę o namiary:-):-)
Dowikla u mnie jest to samo. Dlatego nie mogę pisać z wami na bierząco. Jak siedzę przy kompie, to bliźniaki dostają wścieku. Jakby były zazdrosne :baffled:
dziewczyny zauważyłam, ze mam ten sam problemik, bo jak wchodzę do pokoju w którym jest komputer to Igorek pyta mnie czy nie będę pisała albo mówi tak i znowu będziesz pisała??? wyczułam, że jest zazdrosny jak siadam przy kompie, a jak widzi, że oglądam zdjecia dzieciaczków to zaraz każe mi wyłączyć:-):-) czyli coś jest w tym prawda???? dlatego jak jest mój mąż popołudniami w domu to ja juz na kompa nie siadam, bo sie złości, że mały sie skarzy że mama ciagle pisze.....

Jestem załamana.Sama pozwoliłam by moje dziecko przeszło piekło.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I jeszcze raz Wam zawrócę głowę.
Na tej stronce na samym dole jest taki tekst:
wczora w tvn faktach podali wiarygodną informację otyczącą FAKTU szczepień i powikłań np. autyzmu. grone są i zywe szczepy, ale groźniejsze są związki którymi się konserwuje szczepienia, udowodniono naukowo, że rtęć zawarta w szczepionkach wywołuje - zwłaszcza u chłopców autyzm oraz inne zaburzenia neurologiczne. Moje dziecko niestety dostało bardzo powaznych powikłań po szczepieniu w 8 tygodniu zycia, krztusiec, tężec, błonnica. Od roku rehebilitujemy dziecko, po szczepieniu wystapiło całkwicie cofnięcie się w rozoju, niedowład prawostronny i podejrzenie autyzmu. Wszystkie mamy zachęcam do rozwaznego podejścia do tematu, całe szczęście, jest coraz więcej prasy, która niezależnie od wielkich koncernów farmaceutycznych mówi prawdę o szczepieniach.

Kafeteria - Szczepienia 13-14mc zycia MMRII...

U mojego Kubusia wystąpiły te same objawy po tej samej szczepionce.
Tyle,że Kubuś miał paraliż 4 kończynowy.
Nigdy w życiu nie skajarzyłabym tego faktu ,gdybym nie przeczytała teraz tej opinii.

Nam lekarze mówili,ze to wynik wylewów ,które Kuba miał tuż przed i zaraz po urodzeniu.
Tak na zdrowy rozum .
Dziecko zdrowe rusza się przez 8 tygodni a rano wstaję do Niego a on sztywnieje.Ma problemy z oddychaniem.Do tego po 2 dniach dostał sapki,źle leczona przeszła w zap.oskrzeli.A może to też było wynikiem szczepienia?:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
On nam prawie schodził z tego świata.Lekarz nie wiedziała czym go leczyć.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzień wcześniej był szczepiony.
kur** mać ,że tak powiem.
To ta pier ..a szczepionka spowodowała paraliż u mojego dziecka i cofnięcie w rozwoju.!!!! 3 lata rehabilitacji po głupiej szczepionce i nadal to trwa .!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorry dziewczyny,ale jestem zbulwersowana.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego nadal nie wykluczyliśmy autyzmu w 100%,bo ja raczej na autyzm jakiś stawiam a nie padaczkę powylewową.:-:)-(
Dziewczyny jestem załamana.:-:)-:)no::no::no:
As76 ja Cię doskonale rozumiem i wiem co przechodzicie i jak to przeżywacie i tym bardziej rozumiem Twoją bulwersację, bo u mojej kuzynki która miała bliźniaki, po szczepionce podobno przedawkowanej jeden z chłopców dostał paraliżu i i niedowład lewej strony ma do dzisiaj:crazy::crazy::crazy: pomimo, iż chłopak ma 20 lat i cały czas był rehabilitowany i do tej pory ciągle jest gdzieś wysyłany ale nio ma żadnej poprawy :no::no::no: to jest poprostu szok :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzisiaj laseczki byłam pierwsza :-):-):-) hurrrraaaa:-):-) ale właśnie spostrzegłam się, ze piszę sama do siebie:-):-) Wy nocne mareczki w nocy piszecie jak ja śpię, a teraz śpicie sobie tak:-);-):tak::tak: jak mój stary wyjedzie do Mińska już niebawem na dniach to i ja będę z Wami po nockach siedziała:-):-) a teraz mykam pod prysznic bo na 9 muszę być u babci, zrobić jej zakupy, leki powtórzyć itd....:-):-) miłego dnia dziewczyny i do poklikania:-):-)
ps. od kilku dni mam straszne dziwne mdłości z rana:-);-);-) czuję sie tak jakbym zeszła z karuzeli po godzinnym kręceniu sie na niej i do tego jeszcze miesiączka mi się opuźnia już 3 tydzień:happy::happy::happy::no::no::no:, ,,,, a może ja poprostu jestem w ciąży????:happy::happy::happy::confused::confused::confused::confused::confused::confused: muszę kupić dzisiaj test :szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D ale fajnie by było:-D:tak::tak:

Witam Drogie Panie:-)
Ja też siedzę z moim synkiem w domciu, no 4,5 roku już będzie, i na razie zmiany się nie zapowiadają, czasami mi z tym dobrze czasami źle, ale daję rade:blink:

Witam wszyskich...To może jeszcze ja się dołączę do przysłowiowych kurek domowych...Ja już tak od 5 lat.....Mam juz parkę Kacperek 5 lat i Emilka 3 latka....Mąż za granicą a ja w domu na dodatek z teściową....brrrrrr

pozdrawiam wszystkich cieplutko...

Witam dwie nowe mamusie.Zaglądajcie często i dużo piszcie :-):-):-):-)

A siedzi już 3 rok w Nowegii...wpada 4 razy w roku na dwa tygodnie...poprostu koszmar...
nie zazdroszczę,musi Ci być ciężko

Znalazłam to czego szukałam wcześniej.
Tak dziecko wygląda z zaawansowanym AZS.
https://www.babyboom.pl/forum/3309337-post8.html
Mój Kubuś miał troszkę mniej.:-:)-:)-(

strasznie to wygląda,a te rany na rączkach,okropnie.Ten chłopczyk musiał się nacierpieć :tak:

ps. od kilku dni mam straszne dziwne mdłości z rana:-);-);-) czuję sie tak jakbym zeszła z karuzeli po godzinnym kręceniu sie na niej i do tego jeszcze miesiączka mi się opuźnia już 3 tydzień:happy::happy::happy::no::no::no:, ,,,, a może ja poprostu jestem w ciąży????:happy::happy::happy::confused::confused::confused::confused::confused::confused: muszę kupić dzisiaj test :szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D ale fajnie by było:-D:tak::tak:

Aleksia 3 tyg spóźnienia???????? :-):-):-):-) no to kupuj czym prędzej test i mów nam jaki wynik.Ja obstawiam że zafasolkowałaś :tak::tak::tak::tak::tak::tak: więc czym prędzej do apteki :-):-):-):-):-):-)

reklama
Wkurzyłam się dzis na M bo jak kładł się spać to nie spuścił rolety no i Oliwka wstała o 6.00 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a na pewno spała by dłużej.dziś nocka przespana cała bez budzenia się.O tyle dobrze.

Do góry