reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

:tak:

Mówię wam dziewczyny jak się wczoraj wystraszyłam. Siedzę sobie przy kompie, nagle się odwracam a mój M czerwony na buzi jak pomidorek. Twierdzi że dobrze się czuje ale czerwone placki miał też na szyi i na plecach. Dałam mu wapno bo pomyślałam, że ma uczulenie i poszliśmy spać. Rano dzwonię do mamy (jest pielęgniarką) opowiadam jej co i jak a ona mi na to że to nie uczulenie tylko ciśnienie mu skoczyło. Lecę w te pędy do babci po ciśnieniomierz, mierzę mu ciśnienie a tam wyskakuje 170/ ileś tam ale wysoko jak diabli. Potem mu spadło do 140 ale to i tak wysoko. Musi teraz mierzyć ciśnienie codziennie i jak coś to zamiatać do lekarza.:baffled:

Moj M. tez niestety ma problem z wysokim cisnieniem. Podobno cytrusy ladnie zbijaja. Bardzo dobre tez w czasie starek z reszta. Poza tym ograniczam bardzo sol. Polecam tez umiarkowany sport- zadna silownia, ale np plywanie, jazda na rowerze...

reklama
oj nie jest to proste - ale przy Waszych mężczyznach to ja swojego powinnam chwalić - zaczął łykać salfazin, nie wtrąca się do tempki, tylko czasami jak nie ma ochoty na przytulanko to się buntuje, ale bardzo rzadko:tak:
na mojego tez nie moge narzekac, bo wytlumaczylam mu z ta tempka,ze poznam swoj organizm,ze nie bede na marne robic testow i sobie nadziei,bo od owu do @ powinno byc max 18 dni,wiec powiedzial,ze ok,o salfazinie wspominalam,powiedzial,zebym mu kupila,tylko z tymi przytulankami buntuje sie,ze nie chce byc zmuszany,ze chce,zeby to wyszlo naturalnie.

Wiem, ze niektore kobiety tak maja, ale jednoczesnie sila babskiej psychiki jest niesamowita. Nie wiem czego przykladem jestem. :sorry2:
Zrobilam test owulacyjny- wynik pozytywny. Podobno takie w ciazy wychodza....ale przyczyn tez moze byc tysiace.Jakas sie zagubiona w tym wszystkim czuje :baffled:
Nie badz zagubiona,tylko testuj rano! (ja juz wynik znam :-p:-))

a ja sie zabralam za sernik,wlasnie wrzucilam do piekarnika,bedzie za godzinke,wiec ZAPRASZAM :-)
O matko! Skąd ty masz tyle energii o tej godzinie? :-)Serniczek chętnie bym zjadła. Jestem przed @, więc zjadłabym cokolwiek. Byleby dużo:tak::tak::tak:

Wiem, ze niektore kobiety tak maja, ale jednoczesnie sila babskiej psychiki jest niesamowita. Nie wiem czego przykladem jestem. :sorry2:
Zrobilam test owulacyjny- wynik pozytywny. Podobno takie w ciazy wychodza....ale przyczyn tez moze byc tysiace.Jakas sie zagubiona w tym wszystkim czuje :baffled:
Zagubiona? A co z twoja pewnością? Będzie dobrze!:tak:

Ja tylko na chwilę Laseczki bo jestem wymordowana!! Od 10-21 robiliśmy 4 Kąty. Tzn sufity wczoraj malowane były a dziś ściany. Ale jestem zmęczona! Bo duuuuuużo pomagałam. W dodatku męczy katar i łzawiące oczy:(( Mam od dziś płodne bo czuję idealnie po śluzie. Przy zażywaniu Tranu mam super śluzik:) Zresztą jak kiedyś brałam Wiesiołka to też było super:) Wg obliczeń owula ma być we wtorek, ale mam testy owu to się posługuję nimi, w dodatku zawsze czuję kiedy jajeczkuję, ciekawa jestem tylko czy to z testami się sprawdzi. Oby!
Fajnie urządzać sobie swój pierwszy (?) własny kącik!

No tak wszystkie kreski z tych dni były ledwo widoczne oprócz tej 3 dni temu ale niebyła tak wyrazna jak w ulotce ,no i przy tym tak mnie jajnik pobolewał więc byłam pewna ze następnego dnia będzie jeszcze wyrazniejsza a tu lipa...

Może ekspertem nie jestem, ale chyba owulację juz miałaś. Zaraz jakies znawczynie owu sie wypowiedzą. Tu ich nie brakuje:-D

Babo dziękuję za zaproszenie. Buźka

Moj M. tez niestety ma problem z wysokim cisnieniem. Podobno cytrusy ladnie zbijaja. Bardzo dobre tez w czasie starek z reszta. Poza tym ograniczam bardzo sol. Polecam tez umiarkowany sport- zadna silownia, ale np plywanie, jazda na rowerze...

Dzięki bardzo za radę. Muszę chyba troszkę się za niego wziąć. Zaraz mu nakupuję pomarańczek i wyślę na basen:tak:

Może ekspertem nie jestem, ale chyba owulację juz miałaś. Zaraz jakies znawczynie owu sie wypowiedzą. Tu ich nie brakuje:-D

No właśnie na to liczę:-)
Ale co niby owulacja w 9 dniu przy cyklu 30 dniowym ?
A da się na tym forum zdjęcie wrzucić to bym wrzuciła tych pasków :-D

na mojego tez nie moge narzekac, bo wytlumaczylam mu z ta tempka,ze poznam swoj organizm,ze nie bede na marne robic testow i sobie nadziei,bo od owu do @ powinno byc max 18 dni,wiec powiedzial,ze ok,o salfazinie wspominalam,powiedzial,zebym mu kupila,tylko z tymi przytulankami buntuje sie,ze nie chce byc zmuszany,ze chce,zeby to wyszlo naturalnie.

Szafirek ten twój M to romantyk jest po prostu! :tak: Dobrze, że lubi fajny klimacik a nie byle jakie bara bara! Kiedyś w "mieście kobiet" na tvn style rozmawiały baby o tym co je najbardziej zniechęca do sexu. Padały różne hasła i jedna powiedziała, że jej mąż jak ma ochotę to mówi do niej " bedzie robota? bo jak nie to idę spać!" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

O matko! Skąd ty masz tyle energii o tej godzinie? :-)Serniczek chętnie bym zjadła. Jestem przed @, więc zjadłabym cokolwiek. Byleby dużo:tak::tak::tak:
W sumie nie mam energii wcale,bo mialam bardzo ciezki tydzien. Mojego M nie ma od tygodnia i wroci w niedziele wieczorem.Mial w srode urodziny i nic mu nie kupilam,to obiecalam mu,ze chociaz mu serniczek upieke i pewnie zrobilabym to jutro lub w niedziele na spokojnie,ale...przez caly weekend robie jako niania dla 11 letniego chlopaka :baffled: bedzie ciezko...juz nie jest malym chlopcem,zeby latwo bylo mu jakies zajecie znalesc

Loree- zagubiona sie czuje bo niby mam jakas wewnetrze przeczucie, ale jak sobie nad tym tak racjonalnie pomysle, to wiem ze niczego takiego nie powinnam czuc. :tak:no bo niby skad? Poza tym nie od dzis sie staramy i dlaczego tym razem mialoby sie udac?

reklama
testuj jutro i pisz od razu co wyszło:tak:
No tak wszystkie kreski z tych dni były ledwo widoczne oprócz tej 3 dni temu ale niebyła tak wyrazna jak w ulotce ,no i przy tym tak mnie jajnik pobolewał więc byłam pewna ze następnego dnia będzie jeszcze wyrazniejsza a tu lipa...
Lilka - nie zawsze będzie jak na ulotce, może być np. u Ciebie niższy poziom hormonu niż sobie to producent wymyślił - jeżeli bledną kresi, a zastosowałaś się do instrukcji tzn. mocz nie był rozcieńczony (przed testem conajmniej 2 godziny nie wolno pić i sikać) to najprawdopodobniej już jesteś po owu:-(
Dobra zmykam zrobić M masażyk. Może sama się załapię!
taka gra wstępna:blink:;-)
DZiewczyny - ja zajrzę jeszcze potem ale jak będziecie coś wiedzieć o tej żółtaczce to piszcie:tak:
na razie mówię papa

Do góry