reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

jestem juz jestem!!! wstawiam zdjecia torebki i poprosze o odpuszczenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D
tak sie nalatalam za nia na miescie dzis ze ledwo zipie a zaraz do szkółki uciekam wiec nie moge sie wyrrobic dzis no!:-D ale za to mam torebke!:laugh2: i jeszcze mezus moj kupil mi białą kurtałke skóro-podobną:-D
rozgrzeszona... rzeczywiście - świetna:-D Też chcę....ALe musze te pierdzielone buty kupić. Nie mam kiedy iść na zakupy:-( Chyba że się w niedzielę skuszę(zamiast się uczyć);-)

reklama
no laska no to moje najszczersze gratulacje.. spokojnych 9 miechów:-)
witam sie w pogodny dzionek!!:-)
kurcze ze mną to chyba jest cos nie tak bo ja to prawie wogóle nie mam śluzu, prawie człyczas sucho :-( nie mam pojęcia z jakiego powodu.
a u mnie wodospad.. taki biały śluz jk krem.. ale rzadki..
Pysiu-moja kolezanka brala luteine ale lekarz dal jej dopochwowo-w globulkach -wtedy podobno nie odczuwa sie skutkow ubocznych, przynajmniej ona czula sie nprmalnie jakby nic nie brala...moze tez taka powinnas brac????
też dziś dostałam luteine.. ale dowcipną.. zobaczymy czy będę miała jakies skutki uboczne

KOBIETKI GRATULUJE ZAFASOLKOWANYM I PRZYSZLYM MAMOM:)
mam problem sluchajcie:
6marca mialam okres ,mam reguralne cykle co 28dni
dni plodne mialam 13marca kochalismy sie bez zabezpieczenia
dzis jest 29dzien cyklu wczoraj robilam test ale niestety nie rano wyszedl negatywny
dzis dostalam jakiegos sluzu bialawego jak wloze palec wyjme to taki bialy sluz
co to moze byc?
ciaze wyklucam staramy sie tyle lat ze juz stracilam waire
nadmienie ze to moj 1cykl biorac clostibeht moze po tym ten sluz?
u mnie jest to samo tyle ze ja mam cykle 29-30 dniowe a ostatnie dwa 35 i 32 dni.. i mam straszne upławy.. pzepraszam za takie określenie.. w kazdym razie jak badam szyjke to palec mam cały biały..

poza tym w końcu byłam u gina.. nie powiedział za wiele tylko, że mam brać luteine 10 dni po 2 tabletki dopochwowo.. po tym czasie do pieciu dni powinna pojawić się @... albo w tym czasie.. robił mi usg po podbrzuszu.. nie wiem czemu zawsze robił dopochwowe..

Witam po 2 dniach nieobecności!:-)
Dziś o godz. 10 miałam IUI i nie było tak strasznie jak sobie wyobrażałam... teraz modlę się by się udało! :tak: Jestem optymistycznie nastawiona miałam 3 pęcherzyki więc jest duża szansa... teraz sobie odpoczywam M. każe mi leżeć, więc mam dziś dzień leniucha!
Co kochane u was? nie dam rady nadrobić więc proszę o skrót : jakieś nowe wiosenne fasolki się pojawiły?:-D
pozdrawiam

nie dość że zapieprz taki że nie ma kiedy taczki załadować

Nam się też marzy Grecja....

Skalpik pienkny:-) Ona sadystka jest, ale przynajmniej mam za darmoszkę...i nie krępuję się bardzo... Jeszcze trochę a braziliana wyjdzie nadole:-D:-DALe musze te pierdzielone buty kupić.
Nie mam kiedy iść na zakupy:-( Chyba że się w niedzielę skuszę(zamiast się uczyć);-)

Zajaczku-co to za nerwy:angry::crazy::angry:
po pierwsze co albo kogo na taczki ladowac beda??? chyba nie Ciebie na taczkach beda wywozic z firmy za to nierobstwo? co????:laugh2:
po drugie-Sycylia gdzie wybiera sie Eve na "barabara" -jest we Wloszech a nie w Grecji...no chyba ze sie w nocy cos poprzestawialo na naszym globie i jeszcze o tym nie slyszalam:-)
po trzecie-Skalpik wazna rzecz i trza sie poswiecic...nie ma zmiluj sie!
a brazylijski tez jest calkiem spoko...jak niewiniatko sie bedziesz czula albo swięta jakaś jak z goła pipą zostaniesz...wiem co mowię:rofl2::-D:rofl2::-p
po czwarte-buty to podstawa...pieprzyc nauke, zreszta -jak masz sie uczyc jak nie masz w czym do szkoly chodzic, prawda??? no wiec po kolei- w niedziele z ranca poswiecic palme (i nie tylko tą o której myślisz!), kupic piękne buty i...na nauke braknie czasu...ale stosujac zasady Eve...ze co masz zrobic dzis zrob jutro...nauka przelezie na poniedzialek:-) i git!

też dziś dostałam luteine.. ale dowcipną.. zobaczymy czy będę miała jakies skutki uboczne

poza tym w końcu byłam u gina.. nie powiedział za wiele tylko, że mam brać luteine 10 dni po 2 tabletki dopochwowo.. po tym czasie do pieciu dni powinna pojawić się @... albo w tym czasie.. robił mi usg po podbrzuszu.. nie wiem czemu zawsze robił dopochwowe..

nektarynko-brawo ze w koncu dotarlas do lekarza!!!! kochanie, moze on cosik tam podejrzewa stad nie chcial przeszkadzac lokatorowi by sie rozgoscil na dobre??? kochanie-mocno trzymam kciuki bys tej @ nie dostala i by luteina przyniosla inne efekty...bardzo fasolkowe!

Ostatnia edycja:
Witam po 2 dniach nieobecności!:-)
Dziś o godz. 10 miałam IUI i nie było tak strasznie jak sobie wyobrażałam... teraz modlę się by się udało! :tak: Jestem optymistycznie nastawiona miałam 3 pęcherzyki więc jest duża szansa... teraz sobie odpoczywam M. każe mi leżeć, więc mam dziś dzień leniucha!
Co kochane u was? nie dam rady nadrobić więc proszę o skrót : jakieś nowe wiosenne fasolki się pojawiły?:-D
pozdrawiam

Martynko-kochanie-lez i wogole sie nie ruszaj...nawet nie mysl, zebys sie nie wzdrygnęla!!!! zaciskam kciuki za Ciebie i fasolke, niech sie tworzy!!!!! A skoro mialas 3 pecherzyki to moze nawet blizniaki sie udadzą???? Napisz jak to dokladniej wygladalo...
A u nas...Ada-ma grube mocne II...tylko fluidkow jeszcze nam nie wyslala , a Nenius urodzila synka:-):-):-) No i jedziemy do Hanki mna 30ste urodziny koncem kwietnia...dlatego nasza kochana Hania poki co bedzie bardziej zajeta w kuchni-pierogi lepi na nasze natarcie i zbiera po lasach drwa na ognisko:laugh2::rofl2::laugh2: (Hania...juz sie boje co mi odpiszesz...prosze o łaske!)

Właśnie wróciłam ze spacerku.Pogoda boska. Spotkałam koleżankę spóźnia jej sie @ już 16 dni i najlepsze to że ona nie robi sobie testu.Tym bardziej ze miał ostatnio operacje wycinali jej torbiele miała ich chyba z 15.Dziwna ona jest.No cóż ale to jej sprawa.Ja bym sie bała że jest coś nie tak.A jak wam mija dzień dziewczynki??????????

Właśnie wróciłam ze spacerku.Pogoda boska. Spotkałam koleżankę spóźnia jej sie @ już 16 dni i najlepsze to że ona nie robi sobie testu.Tym bardziej ze miał ostatnio operacje wycinali jej torbiele miała ich chyba z 15.Dziwna ona jest.No cóż ale to jej sprawa.Ja bym sie bała że jest coś nie tak.A jak wam mija dzień dziewczynki??????????

No to faktycznie jakas nad podziw spokojna twoja kolezanka...ale moze to tak po tej operacji ma, ze sie cosik poprzestawialo i moze to normalne???:baffled:

A u nas...widzisz Beatko-sama chyba tu siedze i porzadku pilnuje na forum...taki etat...ciecia:laugh2: i juz mi odbija...za duzo promieniowania z monitorka...za duzo...jak na mala kropeczke:eek:

no to opisuję: wczoraj byłam i były 3 pęcherzyki 2 duże a trzeci trochę mniejszy. Lekarz spojrzał i stwierdził endoterium eleganckie i nawet pregnalu na pęknięcie nie trzeba. No i miał rację bo o godz 22 tak mnie zaczeło boleć w prawym jajniku że aż mi się ciemno w oczach robiło bo pękły 2- nigdy tak nie miałam. Wstałam dziś o 6 rano bo o 8 M. miał oddać nasienie, po 1,5 godz. przygotowałi nasienie.
Weszłam do gabinetu i tak był moj lekarz,położna i jeszcze jeden lekarz, otworzyło się okno takie małe a tam klientka z maską na twarzy daje strzykawkę z taką długą rurką i mówi nawisko powtarza 2 razy by nie pomylić nasienie. Potem lekarz ci to wszystko wprowadza i leżysz później ok 10-15 min. Nie bolało miałam takie dziwne uczucie gąrąca i szczypawki. Potem wróciłam do domu i poprwiłam naturalnie... jeszcze poprwię wieczorkiem.
No opisałam chyba szczegółowo- jak są jakieś pyt. to czekam!

no to opisuję: wczoraj byłam i były 3 pęcherzyki 2 duże a trzeci trochę mniejszy. Lekarz spojrzał i stwierdził endoterium eleganckie i nawet pregnalu na pęknięcie nie trzeba. No i miał rację bo o godz 22 tak mnie zaczeło boleć w prawym jajniku że aż mi się ciemno w oczach robiło bo pękły 2- nigdy tak nie miałam. Wstałam dziś o 6 rano bo o 8 M. miał oddać nasienie, po 1,5 godz. przygotowałi nasienie.
Weszłam do gabinetu i tak był moj lekarz,położna i jeszcze jeden lekarz, otworzyło się okno takie małe a tam klientka z maską na twarzy daje strzykawkę z taką długą rurką i mówi nawisko powtarza 2 razy by nie pomylić nasienie. Potem lekarz ci to wszystko wprowadza i leżysz później ok 10-15 min. Nie bolało miałam takie dziwne uczucie gąrąca i szczypawki. Potem wróciłam do domu i poprwiłam naturalnie... jeszcze poprwię wieczorkiem.
No opisałam chyba szczegółowo- jak są jakieś pyt. to czekam!

Martynko kochana-przeczytalam 3 razy...jak dla mnie Piekne Poczęcie! teraz zaciskam mocno kciuki i modle sie zeby Wam sie udalo...i masz racje-popraw jeszcze raz przed nocką...a co...jak szalec to szalec!
A ty mialas z NFZtu czy prywatnie? ile takie cosik kosztuje?...moge spytac?

I dlaczego musialas robic inseminacje...cos mi swita ze slabe nasienie, tak?, przypomnij nam kochanie.

reklama
Martynko kochana-przeczytalam 3 razy...jak dla mnie Piekne Poczęcie! teraz zaciskam mocno kciuki i modle sie zeby Wam sie udalo...i masz racje-popraw jeszcze raz przed nocką...a co...jak szalec to szalec!
A ty mialas z NFZtu czy prywatnie? ile takie cosik kosztuje?...moge spytac?

I dlaczego musialas robic inseminacje...cos mi swita ze slabe nasienie, tak?, przypomnij nam kochanie.
prywatnie w klinice Invimed. Sama IUI kosztuję 750 zł +150 zł za cykl monitoringu +120 za jedną dodtkową wizytę więc wyszło ok 1100 zł muszę doliczyć paliwo bo ja mieszkam pod W-wą. Nie liczę leków clo ale to nie jest takie drogie.
Kurdę modlę się żeby się udało... ale ja w to wierzę!

Do góry