reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Czesc laseczki,
Zniklam na pare dni (jakos tak wyzlo) a teraz nie moge nadrobic zaleglosci, ale postaram sie.
Potrzebuje waszej opinni, jestem strasznie skolowana i nie wiem co z tem zrobic????? Otoz od paru dni miewam straszne skoki tentna, cisnienie jak na mnie w normie (niskie 95/62). dzis naprzyklad wrocilam z pracy z oczuciem strasznego zmeczenia-oslabienia zmiezylam a tam 45 tentno, po kolacji polozylam sie spac, obudzilam sie po 3godz. z telepiacym serduchem zmirzylam 80, pare dni temu lezac w lozku mialam 90 :szok:. I tak na przemian, az czasem serducho mnie boli, szybko sie mecze, schody doprowadzaja mnie do palpitacji.Wszystkie poniary w spoczynku. Czy powinnam sie martwic???

to moze byc wiele rzeczy. Tak na 1szym miejscu przychodzi mi do glowy dolegliwosc z ktora boryka sie przynajmniej 50% ludzi, tyle ze u wielu bezobjawowo - mianowice zespol wypadania platka zastawki dwudzielnej, moze sie zaczac ujawniac w niespodziewanym momencie (np.zwiekszonego stresu) typowym zmeczeniem, tachykardia z arytmia, czasem klocia w kl.piersiowej, zcasem klucia przy glebokim oddechu. Ale nie jest to nic groznego, w zasadzie nie poddaje sie nawet leczeniu. sama to mam. Sproboj brac magnez z wit.B6 2 razy dziennie przez tydzien a potem 1raz dziennie i wszystko powinno sie unormowac. nawet jesli to jest zupelnie inna kwestia - Mg reguluje prace ukladu krwionosnego i serducha wiec smialo sobie zapodaj i nie sresuj sie :tak:

To jest naprawde dziwne uczucie prwie zasypiam na stojaco a tu srducho wali jak oszalale.

Olesia-witaj Londonerko!
kochanie-takie palpitacje serca to bardzo czesto po prostu przyczyna braku potasu we krwi. jak np malo go masz lub wiecej pijesz i czesto sikasz to sie wyplukuje, czesto tez przy odchudzaniu szybko sie go traci.
Mozesz kupic suplement diety i zaczac lykac jak po 3 dniach nie pomoze znaczy ze przyczyna jest inna i powinnas isc do GP...jak dla mnie moglabys najpierw ten potas sprawdzic, czesto na wiosne ma sie braki tego czy tamtego w organizmie.

Dziekuje Marzenka, jestes kochana. Suwaczek usunela by mnie nie nakrecal.
rozumiem tez mialam taki zamiar ale na zamiarze sie skonczylo:-D

moja siostra teraz dosyc wczesnie miala objawy jeszcze przed @, własnie tak dziwnie sie czula i miala jakies dziwne mdlosci, a w pierwszej ciąży miala takie skoki cisnienia i zawroty glowy :tak:
takze wszystko mozliwe, trzymam kciuki zeby to fasolka byla!!:-D

Ale oczywiscie ja ci zycze by to byl fasolek...z tym, ze z fasolka najpierw moze czulabys wlasnie jakies oslabienie, nudnosci itp... a nie palpitacje...sama nie wiem....

ja ogolnie jakies doła dzisiaj mialam, mężuś moj teraz po nocach pracuje, ja sama siedze ciagle.... ale obejrzalam po raz setny Bridget Jones i wypilam pifko i odrazu mi lepiej :laugh2: do tego placki sobie usmazylam, rece mi do tej pory cebula walą hehe:-) i ide spac zaraz, sama oczywiscie bo przemus dopiero kolo 2 w nocy bedzie:zawstydzona/y:

to moze byc wiele rzeczy. Tak na 1szym miejscu przychodzi mi do glowy dolegliwosc z ktora boryka sie przynajmniej 50% ludzi, tyle ze u wielu bezobjawowo - mianowice zespol wypadania platka zastawki dwudzielnej, moze sie zaczac ujawniac w niespodziewanym momencie (np.zwiekszonego stresu) typowym zmeczeniem, tachykardia z arytmia, czasem klocia w kl.piersiowej, zcasem klucia przy glebokim oddechu. Ale nie jest to nic groznego, w zasadzie nie poddaje sie nawet leczeniu. sama to mam. Sproboj brac magnez z wit.B6 2 razy dziennie przez tydzien a potem 1raz dziennie i wszystko powinno sie unormowac. nawet jesli to jest zupelnie inna kwestia - Mg reguluje prace ukladu krwionosnego i serducha wiec smialo sobie zapodaj i nie sresuj sie :tak:

Olesia-witaj Londonerko!
kochanie-takie palpitacje serca to bardzo czesto po prostu przyczyna braku potasu we krwi. jak np malo go masz lub wiecej pijesz i czesto sikasz to sie wyplukuje, czesto tez przy odchudzaniu szybko sie go traci.
Mozesz kupic suplement diety i zaczac lykac jak po 3 dniach nie pomoze znaczy ze przyczyna jest inna i powinnas isc do GP...jak dla mnie moglabys najpierw ten potas sprawdzic, czesto na wiosne ma sie braki tego czy tamtego w organizmie.

rozumiem tez mialam taki zamiar ale na zamiarze sie skonczylo:-D

moja siostra teraz dosyc wczesnie miala objawy jeszcze przed @, własnie tak dziwnie sie czula i miala jakies dziwne mdlosci, a w pierwszej ciąży miala takie skoki cisnienia i zawroty glowy :tak:
takze wszystko mozliwe, trzymam kciuki zeby to fasolka byla!!:-D
wiedzialam ze moge na was polegac, WIELKIE BUZIAKI. Od paru miesiecy biore suplement witamin i mineralow + kwas foliowy. Co do picia wody to wlasnie moj problem nie pije wystarczajaco wiec chyba nie ma czym wyplukiwac :eek:.

reklama
ja ogolnie jakies doła dzisiaj mialam, mężuś moj teraz po nocach pracuje, ja sama siedze ciagle.... ale obejrzalam po raz setny Bridget Jones i wypilam pifko i odrazu mi lepiej :laugh2: do tego placki sobie usmazylam, rece mi do tej pory cebula walą hehe:-) i ide spac zaraz, sama oczywiscie bo przemus dopiero kolo 2 w nocy bedzie:zawstydzona/y:
Zebym miala blizej to bym wpadla....
Nie boj nic Marzenixx-dasz rade!!! jakby co pisz do nas....chocby monologi...bedzie milo poczytac z samego rana:-)...a skad u Ciebie dól??? no wiem...przez tą indygo-torbe pewnie...no masz, a mowilam kup obie!!!!!!

Do góry