reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

wiedzialam ze moge na was polegac, WIELKIE BUZIAKI. Od paru miesiecy biore suplement witamin i mineralow + kwas foliowy. Co do picia wody to wlasnie moj problem nie pije wystarczajaco wiec chyba nie ma czym wyplukiwac :eek:.

ale moze pijesz kawe, herbate czarna, cole...one tez silnie wyplukuja potasik:-(
Olesia-jedną z podstawowych przyczyn kołatania serca jest wlasnie brak potasu...sprawdz ile masz potasu w tym suplemencie diety co lykasz, moze faktycznie za malo go masz...no nie wiem...

reklama
wlasnie Alline-moja kolezanka przed chwilka poszla do domku ...wiec ja oczywiscie do moich e-kolezanek wpadlam na chwilke:-)a u mnie jest skarbenku dopiero 22.40...wiec jeszcze nie tak pozno:-)
ah no tak zapomnialam, hihih siostra moja tez czesto siedzi tak pozno albo dzwoni a to przeciez u was 1 H do tylu hihi
Zebym miala blizej to bym wpadla....
Nie boj nic Marzenixx-dasz rade!!! jakby co pisz do nas....chocby monologi...bedzie milo poczytac z samego rana:-)...a skad u Ciebie dól??? no wiem...przez tą indygo-torbe pewnie...no masz, a mowilam kup obie!!!!!!
oj no widzisz, ze tez musisz byc tak daleko...:zawstydzona/y:
a dół sama nie wiem skąd się wziął , może dlatego że jakoś taka samotna się dziś pocułam juz nie chodzi o to ze moj przemek pracuje teraz tyle bo wiem ze musi , ma zlecenie i termin imusi sie wyrobic, ale jakos mnie tak naszlo.....i o dziwo , że chyba pierwszy raz od nie wiem kiedy smutno mi nie zpowodu braku fasolki tylko chyba bardziej bratniej duszy ktorej nie mam a kiedys mialam a raczej wydawalo mi sie ze mialam, i tak jakos mi sie zrobilo strasznie samotnie......:-(

ale moze pijesz kawe, herbate czarna, cole...one tez silnie wyplukuja potasik:-(
Olesia-jedną z podstawowych przyczyn kołatania serca jest wlasnie brak potasu...sprawdz ile masz potasu w tym suplemencie diety co lykasz, moze faktycznie za malo go masz...no nie wiem...

kawe tylko bezkofeinowa 1 max. 2 razy dziennie, herbate z mlekiem , zero coli itp., a ile powinno byc potasu w dziennej dawce? w suplemencie mam 40mg.
dziekuje za wskazowki, oki juz nie marudze :sorry:

a to przeciez u was 1 H do tylu hihi

a dół sama nie wiem skąd się wziął , może dlatego że jakoś taka samotna się dziś pocułam juz nie chodzi o to ze moj przemek pracuje teraz tyle bo wiem ze musi , ma zlecenie i termin imusi sie wyrobic, ale jakos mnie tak naszlo.....i o dziwo , że chyba pierwszy raz od nie wiem kiedy smutno mi nie zpowodu braku fasolki tylko chyba bardziej bratniej duszy ktorej nie mam a kiedys mialam a raczej wydawalo mi sie ze mialam, i tak jakos mi sie zrobilo strasznie samotnie......:-(
*to nie jest tak super jak ci sie wydaje, zazwyczaj jak ja siadam do komp. to juz przewaznie nikogo nie ma na BB :-( spia lub sie bzykaja
;-)
*Kochana kazda z nas ma takie dni, ja wiem ze to zadne pocieszenie, ale naprawde nie jestes sama.

Nigdy niemialam problemow sercowych :baffled: chyba ze z facetami. .

Olesia...jakie z facetami?? ja wyczytalam ze ty z Jarkiem to juz 17 czy 16 lat razem jestescie...to gdzie byl czas na innych :laugh2::-p:laugh2:

Dziewczynki - ja bardzo proszę o powściągliwość jutro na forum - tak jak dzisiaj - było koło 10 stron do nadrobienia i to jest w sam raz. Jak jutro wrócę z uczelni to zdążę nadrobić przed poniedziałkiem:tak:

Się zrobi AndziuS.:tak: Tak jest!:tak:
BAW SIE DOBRZE W GRODZIE KRAKA:rofl2:

juz znalazlam :) dobra lece bo nawalona jestem i bede glupoty pisac.
Buziole kochane moje!!!

Prrrrrr szalona!!!!:rofl2::laugh2::rofl2:

Kropeczko - Jestem jestem:tak:. Czytam was prawie codziennie, niestety odpisuje jak mam czas i humorek, bo z tym drugim to ostatnio bylo kiepsko:-(Ale juz jest lepiej:tak:

Kochane kobietki u mnie wszystko OK :tak:. Po ostatniej @ troche sie zaczelam zalamywac, ale w lipcu wracam do kraju:-):tak::happy2:;-) i mam zamiar dorwac dobrego ginka, moze zapisac sie na monitoring, ktorego nigdy nie mialam a coraz bardziej sie tym interesuje:tak: .
Ostatnio bylam tutaj u GP, ktory skierowal mnie na badanka krwi (hormony itd), bo powiedzialam mu ze prolaktyne mialam wysoka i ze bralam Bromergon przez 2 m-ce. Co sie okazalo jest nadal bardzo wysoka (tytaj sa inne normy: powinno byc do 650 czegos tam a ja mam 1000:-(). Kazal mi powtorzyc badania krwi jeszcze raz, wyniki mam w poniedz lub wtorek. Jesli sie nie zmieni to chce mnie skierowac na scan glowy:-(Mam nadzieje, ze nie mam tam nic w srodku - bo naczytalam sie juz o gruczolakach:-(Ale staram sie byc dobrej mysli:tak:.

Najgorsze bylo w tym m-cu to, ze testy nie wykazaly mi owulki (no nie moge tego dokladnie stwierdzic, ale kreska testowa zawsze byla jasniejsza niz kontrolna - zaczelam od 8dc), mimo ze uzywalam ich juz kiedys i zawsze wykazylaly i pokrywaly sie z moim plodnym sluzem, ktorego ostatnio tez nie widzialam. Wszystko sie troszke pomieszalo:-(, ale nie przekreslam szans i staram sie dalej:tak::tak::tak:

Mezatko-jak fajnie ze napisalas!!!!
kochana co to gorsze dni u Ciebie??? pamietaj my staraczki nigdy sie nie poddajemy!!!
Kochanie-prolaktyna jak bedzie znowu wysoka to szybko zbijesz ja lekami (Hanka to jak sie zawzieła to zbila nawet ponizej normy:laugh2:no ale ona to diobeł dopolony jest wiec sama wiesz...):laugh2: wiec prolaktyna sie tak bardzo nie przejmuj...wiadomo, zle jak jest wysoka ale sa na to leki i wiadomo co robic by ja unormowac. A jej przyczyny-tzn. wysokiej prolaktyny czasem sa tak blahe jak zwykly stres itd... nie martw sie wiec na zapas ze to nie wiadomo co...bo na pewno to nic groznego nie jest!!!!
Na monitoring jak pojdziesz to sie okaze co z owulacja...a to wazne by sprawdzic dokladnie...testy owul. nie zawsze maja dwie jednakowe kreski...pamietam testy Pixelki-ta testowa to miala naprawde jasna a owulke miala i w ciaze zaszla...zalezy od barwnika, czulosci, producenta...tym sie nie martw dopoki nie ma monitoringu to traktuj cykle jakby owulacja byla! ja robilam, uznalam ze nie mam owulki, bo mialam ta jedna taka rozowa tylko a druga bordowa...a monitoring pokazal jasno, ze owulacja jest! :-)

Wiec glowa do gory kochanie!!!!!!! Bedzie dobrze, zobaczysz!!! I zazdroszcze lipcowej przeprowadzki!:-);-):-)

ma ktoś ochotę na mojego placuszka świeżo pieczonego??

JA CHCE!!!!! a jaki zrobilas...ze tez nie moge skosztowac:crazy:

......bratniej duszy ktorej nie mam a kiedys mialam a raczej wydawalo mi sie ze mialam, i tak jakos mi sie zrobilo strasznie samotnie......:-(

ad 1- wirtualnie jestem obok i glaszcze cie po glowie...juz dobrze marzenixx kochana:tak:
ad 2- no a ja???
No a teraz:
:-):-):-):-):-):-):-):-):-)...no tak z usmiechem Ci duzo ladniej!

kawe tylko bezkofeinowa 1 max. 2 razy dziennie, herbate z mlekiem , zero coli itp., a ile powinno byc potasu w dziennej dawce? w suplemencie mam 40mg.
dziekuje za wskazowki, oki juz nie marudze :sorry:

Olesia nie marudzisz głuptasie jeden!!!!
Sluchaj...ja nie chce sie wymądrzac ale na moje oko to moze byc brak wlasnie potasu, ewent.potasu i magnezu.
Ja mam tu pudeleczko potasu-bo tez tak mi sie czasem robi-kołatanie serca-i jak chcesz wyslij mi adres na priva i wysle ci w pon a we wtorek bedziesz miala w domu polski potasik:-)
A teraz uwazaj:
333 mg (tak 333mg) tyle ma 1 tabletka potasu jako suplementu , a na pudelku pisze ze w razie kołatania i niedobpru nalezy brac 1-2 tabletki 2 razy na dzien...(czyli min 2 do max 4 x 333)a 1 raz dziennie profilaktycznie, wiec Ty masz na codzien jakies 8 razy mniej w jednym suplemencie niz zalecana minimum.
Pisze tez...cytuje z pudeleczka
".......potas odgrywa wazna role w przewodnictwie nerwowym, wplywa na aktywnosc miesni-zwlaszcza sercowego, ..."

reklama
Do góry