reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja wyszukalam na allegro taką koszulke i szlafroczek słodki Szlafrok damski+koszulka nocna r L MIŚ (605020335) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
U mnie w szpitalu jak ostatnio byłam ( kiedy rodzilam ) to cały czas byłam w koszuli szpitalnej, tylko wlasny szlafrok mialam.

A ja do szpitala zakupilam sobie jedna koszulke i jedna pizamke (obie rzeczy rozpinaja sie prawie do pepka ;-)) . Jezeli bedzie cieplo, to zamiast gory od pizamki zastosuje zwykla bezszwowa dobrze sie rozciagajaca koszulke na szeleczkach.

a ja kupiłam dziś 2 koszulki nocne ciążowe , coprawda nieprzepadam za koszulkami ale do szpitala trzeba mieć.

Dziewczyny fajne te piżamki i koszule :tak:.

reklama
Lenka - A ja po długich namysłach zrezygnowałam z trójkołowca. Przypatrzcie się jak jeżdżą w nim starsze dzieci ( w spacerówce) . Jak dosięgają do podnóżka, to nogi mają wygięte w pałąk, a jak są trochę większe, to nogi im się dyndają luźno, bo nie mieszczą się obie na tym małym trójkątnym podnóżku. I zaobserwowałam to już w kilku typach wózków trójkołowych. Może na początku ( dla niemowlaka) to nie ma znaczenia, ale potem wydaje się niepraktyczne i niewygodne dla dziecka. Ale może znalazłaś jakiś lepszy model.

Annya, dlatego też najbliższy memu sercu jest jednak trzeci pokazany przeze mnie model, czyli V-Cross 3. Bo oprócz tego, że ma obrotową spacerówkę i jest pomarańczowy :-D to podnóżek jest normalny, a nie trójkącik. Więc dla dziecka bez różnicy :happy:

Doszedł kocyk, który zamówiłam jakis czas temu (krainasnu KOCYKI BAWEŁNIANE 70x90 (587510098) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.). Któras prosiła mnie o opinię na jego temat.
Jest OK, ale dośc sztywny mi sie wydaje. Po wypraniu w plynie zmiekczajacym mam nadzieje, że troszeczkę sie "wyluzuje", ale w dotyku jest miły więc ogólnie zadowolona jestem. Kolorystycznie bardzo mi sie podoba, z jednej strony jest taki jak widac na fotce, a z drugiej strony mamy jakby "negatyw" wzoru.

Dostałam też tuniki (Strona przedmiotu - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego., a biala odsyłam bo zamiast czarnej wstawki pod biustem ma biala i juz nie wygląda tak dobrze.
Ogólnie materiał i kruj faktycznie super. Ładnie leży.

cześć Dziewczynki!

widzę, że biedronkowa wanienka robi karierę na BB :-D

Sylwia, moim zdaniem wyprofilowanie wanienki nie jest konieczne, bo to nie łóżeczko ;-) a taka miseczka jest dobrze wyprofilowana dla damskich drobnych łapek - taką wanienkę można samodzielnie gdzieś przenieść, nawet pełną wody, gdyby męża zabrakło w domku :-)

Tricolor
, śliczne ciuszki - widzę, że się naprawdę rozkręciłaś :tak:

Tricolor, ja miałam upatrzony jeden z kocyków z aukcji (takie kremowy), jednak już nakupowałam innych i nie chcę przedobrzyć :-)

a co do allegro, to chyba muszę sobie zablokować, bo w kółko coś kupuję, ale nie powiem, żebym była przy dokonywaniu wyborów specjalnie praktyczna. mój styl zakupów to raczej szalony spontan :-D:-D:-D

Tricolor, ze mnie się mężul śmieje, że zamawiam po 2 sukienki tygodniowo i po 2 pary butów. Biorąc pod uwagę ostatnich kilka tygodni, to ta statystyka ma sens :rofl2:

reklama
Do góry