reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

No ja jak nakarmiłam Natalkę o 21.30 tak obudziła się o 3.00:no: a tak wydłużała ten nocny sen...Dziś jej dam 3 łyżeczki kleiku do mleczka to może dłużej pośpi-tak ją załatwie:-p

reklama
Moja od początku przesypia całe noce, było może z 5-6 takich, kiedy musiałam ją w nocy nakarmić, tak to mam luzik, ale dziś na 'śniadanie' wypiła 300 ml :baffled:

Ja karmiłam swojego na śpiąco na początku, nawet się nie obudził.
Teraz to on je 150ml kleiku o 6 i śpi tak do 5-6 rano. W ciągu dnia je różnie, czasem 120ml czasem 150ml mleka.

to te wasze dzieci spia baaaaardzo dlugo...zasypia o 6tej i spi do 6tej rano?....jeju...moja spi po 5-6 godzin w nocy i tyle...w dzien tylko drzemie:-) a jak w dzien sie wyspi to w nocy spi maksymalnie 4 godziny...

Moja własnie padła przy cycu. Ciekawe czy pospi do rana. Mam nadzieje ze jej sie nic nie poprzestawia bo ja jak nie pospie tych min 5 godzin podrząd to umieram cały dzien:zawstydzona/y:

no ja nie wiem ile moja zjada ;-) jak idzie spać to sporo, bo przed kąpaniem jeden cyc i po drugi - ale ile to ml to zielonego pojęcia nie mam :sorry:

to tak jak ja - nie mam pojęcia :-D
między 18-18/30 wstępna kolacja. potem o 19/30 pluskanie w wannie i po kąpaniu druga kolacja. około 20-ej Skrzat śpi.
budzi się różnie - to zależy jak bardzo był zmęczony po kąpaniu. jak jest padnięty to szybciej zasypia przy cycu i siłą rzeczy zjada mniej.
czasem budzi się między 21-21/30 - znak, że mało zjadł.
czasem śpi do północy.
czasem obudzi go to, że ja idę spać i wtedy on się przysysa, a ja zasypiam.
nie wiem ile razy je w nocy i jak długo je.
zwykle jak go w nocy karmię to zasypiam pierwsza. a on jeśli się obudzi i cycusia namierzy sam to się przypina ;-)
jak mnie obudzi płaczem to wtedy się zamieniamy miejscami i podaję drugiego cyca. ale ilość karmień i ich czas pozostają tajemnicą dla podsypiającej matki.
zbyt cenię sobie wygodę i własny sen żebym spoglądała na zegarek w środku nocy :-D

reklama
ja ostatnio nie kontroluje co ile daje Młodemu jeść w nocy..robie to jak robot...wyciagam go z lozeczka daje cyca wkladam do lozeczka ide dalej spac..niekiedy mi sie przysnie wiec jak sie obudze to go do lozeczka odkladam i tak mija nocka..

Do góry