reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

alisa masz 2 dni po mnie hehe :) mi sie wydaje ze w srodku robi sie wiecej miejsca dla maluszka i rozpycha na boki :)
moj P. sie smieje ze jak ja tak wygladam w 3 miesiacu to jak bede wygaldala 6 lub w 9 :D

A na kiedy masz termin? Ja wg obliczeń lekarza na 3.11.09:happy: Ja też mam brzuszek, ale, niestety, wystartowałam z fałdkami na brzuchu, więc u mnie stąd jest wiekszy. No, ale dołem na bank się zaookrąglił!

Jednak jeszcze nie jestem za bardzo rozpoznawalna jako ciążówka. A już bym chciała:zawstydzona/y: Dziś w sklepie ustawiłam się cała dumna do kolejki uporzywilejowanych (szyld z brzuszkiem) i niestety musiałam przepuszczać bardziej uprzywilejowane koleżanki:-(

reklama
A na kiedy masz termin? Ja wg obliczeń lekarza na 3.11.09:happy: Ja też mam brzuszek, ale, niestety, wystartowałam z fałdkami na brzuchu, więc u mnie stąd jest wiekszy. No, ale dołem na bank się zaookrąglił!

Jednak jeszcze nie jestem za bardzo rozpoznawalna jako ciążówka. A już bym chciała:zawstydzona/y: Dziś w sklepie ustawiłam się cała dumna do kolejki uporzywilejowanych (szyld z brzuszkiem) i niestety musiałam przepuszczać bardziej uprzywilejowane koleżanki:-(

ja mam na 1.11.2009 :p hehe ja szczupla bylam a teraz juz jak naloze przylegajaca bluzke do ciala to widac i na buzce tez sie zaokraglilam :)

Ja mam kuleczkę z prawej strony i dzisiaj pod prysznicem zauważyłam, że jest dużo większa niż lewa strona brzucha! A mój Ł. robi ze mnie idiotkę i patrzy tym wzrokiem, który mówi: głupia babo masz tluszcz na brzuchu i tyle:baffled: A mnie szlag trafia, bo narpawdę mam niesymetryczny brzuch :wściekła/y: Wkurza mnie strasznie jak czasami robi ze mnie panikarę, która na dodatek przesadza ze wszystkim po kolei... Szczególnie teraz mu się to nasiliło. Nie mam co prosić o masaże pleców czy jakąś pomoc, bo jego "mądry kolega" który został ojcem pół roku temu, powiedział mu, że to bzdura, że nie mogę nosić ciężkich rzeczy!!! :angry: a mój latwowierny wierzy temu durniowi... :crazy:

A żeby było śmieszniej, robiłam sobie hennę brwi dzisiaj i za długo przytrzymałam i zamiast brązowych są... CZARNE!!! Matko kochana, wyglądam jak Madonna z blond fryzurą (naturalne) i czarnymi brwiami (w jakimś teledysku kiedyś widziałam jak wyglądała...)

hehe u mnie odwrotnie ja w 11 tyg zle zaczelam sie czuc poszlam na zwolnienei i od poczatki 12 to mdlosci sie zaczely wiec ja jestem odmiencem :D

Nie strasz mnie! A ja się cieszę, że u mnie jak dotąd zero wymiotów, mdłości prawie nic i że już tak zostanie do końca:eek: Niektórzy mnie straszą, że w szóstym miesiącu mogą nawiedzić......:szok:

Czesc
Natalunia ja tez robiłam henne, tylko że, u kosmetyczki a jakies plamy mi wyszły!!! Ale bardzo dobrym sposobem na za mocne jest położenie kremu lub pianki do golenia na 15 min. i potem lekko pomyc

Ja ostatnio martwiłam się o ludzika, i nie mogłam sobie przetłumaczyc, że nie mogę, na szczęście już mi przeszło. Też obserwowałam brzuszek bo wydawało mi się, że mało rośnie ale znajoma położna powiedziała że może zacząc rosnąc dopiero po 20 tyg. i nic w tym dziwnego. Zreszta na innym wątku jest dziewczyna, która była płaska do 20 tyg. Może to i lepiej ;-)

Już nie mogę się doczekac 28.04 i tego usg, wg waszych wskazówek przygotowywuję mojego M. do tego

o mamo, ale się uśmiałam z tyc bardziej uprzywilejowanych koleżanek :-):-):-):-):-):-)
Dziewczyny czy kontrolujecie swoje ciśnienie? ja mam zalecenie od ostatniej wizyty, czyli od dwóch dni mierzę sobie w domu i mam tak koło 130/80 tak się waha! nie wiem czy to nie za duże ? martwię się, bo wiem, że nadcisnienie w ciązy jest groźne, ale z drugiej strony wiem, że są leki na to bezpieczne dla malucha! dobrze, że wizytę mam już w następny poniedziałek to zapytam o to ginkę!

Cześć Mamuśki!!
Coraz gorzej znoszę tą ciąże... jeszcze pare dni temu mogłam jeść prawie wszystko, miałam mdłości ale lekkie... a od kilku dni mam straszne mdłości, nie wymiotuje ale ciężko jest mi zmusić się do jedzenia...

Niunians, ja jestem w osmym tyg. i tez mam mdlosci, rano nic, czuje sie dobrze, jem sniadanie przed wyjsciem do pracy, potem tez jest ok, przed 13 jem lunch, w przerwach zawsze jakis owoc albo drobna przekaska, potem od ok. 15 zaczynaja sie moje mdlosci, po 16 jak wychodze z pracy zawsze najgorzej sie czuje, w autobusie ledwo wytrzymuje, jak wracma do domu ok 17 jest mi tak niedobrze, ze nie chce mi sie nic jesc, wiec tez sie zmuszam zeby tknac cokolwiek, dzis mialam nawet lekkie odruchy wymiotne, ale nie zwracam poki co. Potem robie sobie drzemke a wieczorem, od ok. 19 czasem czuje sie nadal okropnie, czasem jest ok.
Mam nadzieje, ze te dolegliwosci mina z 3 m-cem i bede miala wiekszy apetyt. Teraz natomiast ciezko mi cokolwiek wybrac, zebym miala ochote zjesc, w nocy maz oglada sport w tv wiec czesto, ok. 2 w nocy jak sie przebudzam, maz robi mi kanapke z.... serkiem topionym, mam na niego jakos zawsze ochote:)

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze bedzie okej.

reklama
ja w dalszym ciągu jestem troche humorzasta, choć mam wrażenie, że może troche mniej.

no i zaczęły mnie na dobre boleć piersi...
i jem na potęge. wszystko co popadnie! koszmar! choć już wiem czego dzidziuś nie lubi, czyli co mi szkodzi...
no i nieustanne gazy :zawstydzona/y: muszę się przyznać, że nawet przez sen... :zawstydzona/y: czy wy też tak macie?

aaa... i zaczęłam płakać. średnio 5 razy dziennie. bez powodów. dzisiaj z rana, bo nie ma mojego ulubionego chleba, a wczoraj bo masła nie wyciągnęłam z lodówki... tragedia :p

Ja nie placze, ale mam czasem chwile, ze sie strasznie na cos zdoluje... ale nie jest to moj czesty objaw.
Natomiast gazy i wzdecia mam caly czas, malo sie zalatwiam i maz sie ze mnie smieje, ze w nocy tez mam gazy.
Apetytu nie mam, bo mnie mdli jak pomysle o jedzeniu.

Do góry