• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
jejku dziewczyny ale mi narobilyscie ochoty na kwaskowe zelki az musze poszukac czy tutaj takie sa. :-) ja tez mam ochote na lody ale moj maz mi nie daje jesc bo mowi ze chora bede. :-(
a dzisiaj strasznie mnie wzielo na smazonego baklazana a teraz mnie po nim brzuch boli :sorry:

Hej dziewczyny!

No z moim samopoczuciem bywa różnie. raz jest lepiej, raz gorzej. do tej pory miałam lekkie mdłości, a od dwóch dni się nasiliły. poza tym boli mnie kręgosłup, czasem podbrzusze, ale bardzo delikatnie, no i piersi coraz bardziej.
Na wszelkiego rodzaju wędliny, mięsa nie mogę patrzeć, chociaż dziś kupiłam sobie kabanosa drobiowego ;-)
Też wszystko co kwaśne bardzo mi smakuje! uwielbiam kwaśne jabłka, pomarańcze, mandarynki mogłabym jeść kg! cytryny samej nie próbowałam, ale dodaję ją do herbaty i smakuje mi wtedy bardzo! jeszcze lubię podjadać grejfruty , a wcześniej za nimi nie przepadałam. Za to za słodkim nie bardzo mnie ciągnie :-) a no i musujące cukierki to moje ulubione!:-)

źle się czuję. Nie wiem od czego... jadłam to co zwykle, a jak piłam herbatkę to jakoś niedobrze mi się zrobiło. Zjadłam lody (po których zazwyczaj poprawia mi się samopoczucie), ale i to nie pomogło. Jakoś mnie mdli, tylko nie wiem od czego...

Ja dużo spaceruje... a poza tym to nic innego :))) Jedynie z M wieczorem ćwiczymy ale w łóżku :)))
Ja biore kwas foliowy, biofer, magneB6 i elewit prenatal. Trochę tego jest a wyniki miałam wszystkie prawidłowe. Lekarz i tak uważa że jest zwiększone zapotrzebowanie na witaminy i mam je jeść
Ja dziś zakupiłam femintal N i zastanawiam się czy do tego brać jeszcze folik?
W elewicie też jest kwas foliowy?
A moja waga ani drgnie, chociaż jem, jem i jeszcze raz jem!
Ja juz przytyłam dwa kg:szok:

Można stwierdzić wcześniej. Juz około 9, 10 tygodnia. U mnie też pojawiły się fałdki ;-) nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży. No, przesadziłam, mieszczę się w te, co chciałam oddać mamie, bo były na mnie za luźne i denerwowały mnie. Przynajmniej wygodnie mi w nich teraz. a mój ulubiony ciuch to dresik :tak: Jak tylko przyjadę do domu, pierwsze co robię to nakładam dresik, zdejmuję stanik i śmigam na luzaka. Bo już i staniki musze troszkę większe kupić...
Ja też pierwsze co robię po powrocie z pracy - to zmiana stroju na dresik:-D
Mój T. zobaczył to zdjęcie i stwierdził, że nic nie ma haha...teraz się śmieję, ale wtedy byłam zła na niego "kochanie nie widzisz tej kropki?" Ja też chcę zdjęcie w końcu, żeby każdy mógł sobie zobaczyć! Nie wiem tylko jak to będzie wyglądało w 9 tygodniu...
Chyba już zobaczysz rączki i nóżki....
Nie płaci się :) Bynajmniej w moim mieście, ale chyba i w innych miastach też...
nie strasz mnie..By sie chyba załamał jakby miał wyjść
U mnie niestety płaci się 300 zł.
Cześć Dziewczyny:-)
Byłam dziś u gina, mam kartę ciąży- w końcu! Według ostatniej @ to 10 tydzień, a według wielkości zarodka 9 tydzień i dwa dni. Termin tez mam inny niż sobie sama wyliczyłam, bo mam na 09-11-2009r.
Serduszko fasolki bije 116/minutę, czyli prawidłowo, bo powinno bić powyżej 90/minutę.
Gratuluję!

Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry