reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

hej gie-oska wlasnie wczoraj przegladaj forum szukalam Ciebie a tu dzis niespodzianka :)z tego co widze u Ciebie wszystko ok?
U mnie jak na razie tez,plamienia minely,na szczescie,samopoczucie tez dobre z tym ze mdlosci miewam,brzusio rosnie szczegolnie wieczorkiem jest pokazny ;)jutro ide na kontrole wiec trzymajcie kciuki bo juz zaczynam miec stresa

Mam pytanko ogolne czy skoro dzis skonczylam 12tydz to jutrzejsze badanie bedzie przez brzusio?fajnie by bylo bo szczerze mowiac po dopochwowym mam zawsze lekkie swedzenie,chyba ten zel mnie uczula
dziekuje z gory i zycze wszyskim milego dnia

Jeszcze jedno mam pytanko jak u Was wyglada z waga?ja jestem troche przerazona bo mi przybylo juz jakies 4kilo jak tak dalej pojdzie to bede pod koniec sie kulala hahahaha ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Olica badanie przezierności trwa z minutkę (podczas USG) ;)
Sorki, że tak tu sie wpycham, ale przez przypadek zauważyłam że stara dobra koleżanka coś tu klika :D

No to ja już nic nie rozumiem.
Lekarz mi powiedział, że mi zrobi badanie usg , ale już takie dokładne-zrozumiałam, że to jest to badanie przezierności karkowej i byłam pewna, że jest ono dopochwowo, bo przecież przez brzuch to chyba mało co da się zmierzyć jak dzidzia ma tylko może z 7 cm.

Teraz mnie zastrzeliłyście i sama nie wiem jakie ja mam mieć to badanie.

Ja zaczynam jutro 11 tydzień i narazie w sensie kilogramów na wadze nic nie przytyłam.

hej dziewczyny!!

Olica a kto Ci powiedzial ze to badanie przeziernosci jest dopochwowo robione??dopochwowo sie bada z tego co wiem do 10tc:-)wiec przeziernosc powinnas miec przez brzuszek juz robione:-)ja ide na to badanie 5maja:-)i napewno nie bedzie trwalo 40min:-)Dziwne ze tak wszystko Cie boli po wizytach..mowilas o tym ginkowi??

Może masz rację z tym badaniem przez brzuch.
Sądziłam, że przez brzuch to się bada może od 4-5 miesiąca :-)

No to ja już nic nie rozumiem.
Lekarz mi powiedział, że mi zrobi badanie usg , ale już takie dokładne-zrozumiałam, że to jest to badanie przezierności karkowej i byłam pewna, że jest ono dopochwowo, bo przecież przez brzuch to chyba mało co da się zmierzyć jak dzidzia ma tylko może z 7 cm.

Teraz mnie zastrzeliłyście i sama nie wiem jakie ja mam mieć to badanie.

Ja zaczynam jutro 11 tydzień i narazie w sensie kilogramów na wadze nic nie przytyłam.

moja niunia miala 4.5cm i wszytsko mierzyl przez brzuszek lekarz se powieksza na ekranie i widzi wsyztsko
a bylam w 11 tc

jutro tez ide do lekarza nie wiem czy bedzie robil usg mam nadzieje ze tak i to bedzie 13 tc wiec zobacze jaka duza ta niunia moja :) na poczatku dzieci szybko rosna z tygodnia na tydzien a pozniej zapewne wolniej i bedzie nam sie dłużyło :)

U mnie minęło wszystko :-D Cieszę sie, że mogę w końcu coś normalnego zjeść :happy: słodyczy wcale mi się nie chce, tylko ciągle kwaśne albo pikantne. Ale i to niekoniecznie. Czasami jak zjem coś ostrego, to później przez jakiś czas nie mam ochoty już na takie jedzenie.

\Cześć Mamuśki!!
Ja już 3 dzień bez mdłości, oby tak dalej :))
Co do smarowania brzuszka to a od momentu jak dowiedziałam się o ciąży to smaruje codziennie brzuszek oliwką Johnsons@Johnsons. Podobno na razie wystarczy byle co byle tłustego. Większość kremów przeciw rozstępom jest od 4 miesiąca. Podobno nie ma sensu przepłacać, bo jesli ktoś ma skłonności do rozstępów to chociaż by smarował 3 razy dziennie to mogą się jakieś pojawić. Zastanawiałam się nad Mustellą ale jeśli żaden nie gwarantuje że nie powstaną to nie wiem czy warto za 200 ml zapłacić 99,00zł

reklama
Kobietki kochane, jak ja się za Wami stęskniłam! Te święta mogą człowieka wykończyc i tyle roboty było... po to, żeby przez 2 dni objeść się, pojeździć po rodzinie i pooglądać pijanych ludzi :sorry:

Najlepsze było to, że wczoraj pojechaliśmy zapraszać moją rodzinę na wesele... i mój wujek upił mojego Ł :errr: w życiu go tak pijanego nie widziałam!!! :shocked2: Na dodatek aż mi wstyd bylo, ale jak to powiedziała ciocia Ania: jak pił z Wieeśkiem to wszystko wiadomo... Zostało mu wybaczone na szczęście. ale myślałam, że wczoraj zrobię z niego miazgę... :ninja2: A dzisiaj nawet do pracy nie poszedł tak odchorowuje swoje wczorajsze "przyjęcie do rodziny",:oo:

Do góry