reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
i sie wazylam :( i schudlam 1,5 kg od wagi poczatkowej sprzed ciazy :((( wczorajsza noc paskudna a feee wymioty a potem bol brzucha :( coraz bardziej nie chce mi sie do pracy chodzic... czego moj maz nie rozumie bo on oddany pracodawcy pracocholik :((( i slysze ze ta a ta chodzila do Vi m-ca ciazy :( dzis mam fatalny humor :(

mam jesc kwas foliowy, zelazo i witaminy, wage wczoraj sprawdzilam wiec nie wie... ale chyba w przyszlym tygodniu do niej pojade... jak bylam w swieta u gin to bylo wszystko ok, pomimo wymiotow... mam nadzieje ze wczorajsza noc to po prostu to "przemieszczanie sie na srodek" hihi :)

U mnie tez poprawa samopoczucia :) Mdłości już tak nie męczą, choć jak nie zjem co 3 godziny to dają o sobie znać :-D Ale czuję, że mam dużo więcej energii niż w poprzednim miesiącu :-) Wczoraj wyczyściłam wszystkie szafki w kuchni bez większego zmęczenia :tak: No i oczywiscie mam lekkie obawy - czuje sie o niebo lepiej wiec czy na pewno z dzidzia wszystko jest ok? Ale to chyba norma, takie myslenie :-) za niecale dwa tygodnie ide do ginekologa i wtedy znow zobaczymy nasza kruszynke :-) juz nie moge sie doczekac :-D
a dzis ciag dalszy generalnych porzadkow :-) wczesniej uwinelabym sie z nimi w ciagu 2-3 dni, a tak rozkladam je na 6-8 dni aby sie nie przemeczac :-D czeka mnie jeszcze przeglad ubran, bo coraz cieplej sie robi, a w spodenki z zeszlego lata to sie na pewno nie wcisne ;-) wiec trzeba pochowac to czego nie bede w tym roku nosic i zobaczyc co zostanie :-D mam nadzieje ze troche tego bedzie, bo nie mam jakos nastroju na zakupy ciazowe dla mnie.

Katarzyna1983 - jeżeli żle się czujesz to radzę Ci odpocznij trochę, szczególnie od pracy, mężem się nie przejmuj Mężczyźni zawsze dłużej dorasatają do sytuacji.

Ja w 1 ciązy pracowałam do 40 tygodnia bo czułam się świetnie i w 2 ciąży pomimo, że znosiłam ją fatalnie też chciałam być taki chojrak i pracować i niestety żle się to dla mnie skończyło, najpierw zaczęłam gwałtownie tracić na wadze a potem w 10 tygodniu okazało się, że maleństwo odeszło. Lekarze przekonują, że praca, stres i chudnięcie nie miałoa to wpływu ale ja pewna nigdy nie będę.
A teraz jestem w 3 ciąży, którą znoszę jako tako i nie pracuję od 8 tygodnia ciąży, odpoczywam jak poczuję się na tyle dobrze zeby wrócić do pracy to pewnie wrócę, ale jeszcze nie teraz.

Najważniejsza jesteś ty i maluszek :-)

mam jesc kwas foliowy, zelazo i witaminy, wage wczoraj sprawdzilam wiec nie wie... ale chyba w przyszlym tygodniu do niej pojade... jak bylam w swieta u gin to bylo wszystko ok, pomimo wymiotow... mam nadzieje ze wczorajsza noc to po prostu to "przemieszczanie sie na srodek" hihi :)

Ale pewnie wspominał tez o tym, że musisz teraz więcej odpoczywać ;-) Musisz poświęcić sobie więcej czasu, jeść tylko to, na co masz ochotę i będzie dobrze :-)

Olica, weź męża koniecznie!! Zobaczysz, jak mu oczy zabłysną..... Bezcenne....
Ja mojego M. wzięłam już na pierwszą wizytę i lekarz, zanim go wpuścił do gabinetu, spytał mnie, czy M. się nie zszokuje, czy jest przygotowany na taki widok (wiesz, usg przez pochwę, nie przez powłoki brzuszne:zawstydzona/y:) Ale to nie grało żadnej roli - liczył się tylko mały zarodek na ekranie:happy:

U mnie lekarz ma duzy ekran usg powieszony pod sufitem i moj maz siedzial sobie na fotelu i ogladal dzidzie na tym ekranie podczas gdy ja bylam badana dopochwowo za parawanem i ogladalam dzidzie na mniejszym monitorze :) Moj M. mowil ze nie czul by sie dobrze gdyby widzial jak ginekolog wklada mi usg do srodka;-)Wiec przed pojsciem z tatusiem najlepiej sie go zapytac jak sie bedzie z takim widokiem czul :-D

Mam pytanko ogolne czy skoro dzis skonczylam 12tydz to jutrzejsze badanie bedzie przez brzusio?fajnie by bylo bo szczerze mowiac po dopochwowym mam zawsze lekkie swedzenie,chyba ten zel mnie uczula
dziekuje z gory i zycze wszyskim milego dnia

Jeszcze jedno mam pytanko jak u Was wyglada z waga?ja jestem troche przerazona bo mi przybylo juz jakies 4kilo jak tak dalej pojdzie to bede pod koniec sie kulala hahahaha ;)

Oliwka1976 z tego co sie orientuje powinnas miec przez brzuszek :-) a jakby chcial badac dopochwowo to powiedz o tym swedzeniu!
Co do tycia to ja z kolei schudlam 2,5 kg i stoje w miejscu od tygodnia :-) ale ja i tak mam nadwage wiec ciesze sie ze nie poszlam w druga strone :-D Nie martw sie ze przytylas 4kg, jesli jesz nie opychajac sie to wszystko w porzadku :) potem waga moze Ci stanac na pewnien czas :) Niektore z nas nie tyja przez wiekszosc ciazy a pod koniec 7 miesiaca nagle pojawia sie 5-8kg wiecej wiec to zalezy tak naprawde o organizmu kobiety :-D

dzieki dziewczyny :)
odpoczywam - po pracy po obiadku niestety musze isc spac na dwie godzinki :) bo bym nieprzytomna chodzila...
nie wiem jakos ten moj maz jeszcze nie potrafi sie wczuc w sytuacje.... za dzieckiem szalal i chcial bardziej ode mnie od kiedy sie znamy... a teraz jakby uwierzyc nie mogl :(

reklama
i sie wazylam :( i schudlam 1,5 kg od wagi poczatkowej sprzed ciazy :((( wczorajsza noc paskudna a feee wymioty a potem bol brzucha :( coraz bardziej nie chce mi sie do pracy chodzic... czego moj maz nie rozumie bo on oddany pracodawcy pracocholik :((( i slysze ze ta a ta chodzila do Vi m-ca ciazy :( dzis mam fatalny humor :(

Kasia, zaproponuj swojemu mężowi, aby się z tobą zamienił. Ja tam mogłabym się zamienić choćby na tydzień z moim partnerem. Co prawda ja nie mam żadnych dolegliwości, ale w fantastycznej formie to ja nie jestem.
Bóle piersi, bóle brzucha, niestabilność emocjonalna, senność... Niech sobie weźmie to wszystko plus jeszcze innych kilka rzeczy które są w tym pakiecie, i niech idzie do pracy. Bohater! pfff :wściekła/y:

Do góry