reklama
katarzyna1983
Fanka BB :)
i sie wazylam
i schudlam 1,5 kg od wagi poczatkowej sprzed ciazy
(( wczorajsza noc paskudna a feee wymioty a potem bol brzucha
coraz bardziej nie chce mi sie do pracy chodzic... czego moj maz nie rozumie bo on oddany pracodawcy pracocholik
(( i slysze ze ta a ta chodzila do Vi m-ca ciazy
dzis mam fatalny humor 
katarzyna1983
mam jesc kwas foliowy, zelazo i witaminy, wage wczoraj sprawdzilam wiec nie wie... ale chyba w przyszlym tygodniu do niej pojade... jak bylam w swieta u gin to bylo wszystko ok, pomimo wymiotow... mam nadzieje ze wczorajsza noc to po prostu to "przemieszczanie sie na srodek" hihi 
U mnie tez poprawa samopoczucia
Mdłości już tak nie męczą, choć jak nie zjem co 3 godziny to dają o sobie znać
Ale czuję, że mam dużo więcej energii niż w poprzednim miesiącu :-) Wczoraj wyczyściłam wszystkie szafki w kuchni bez większego zmęczenia
No i oczywiscie mam lekkie obawy - czuje sie o niebo lepiej wiec czy na pewno z dzidzia wszystko jest ok? Ale to chyba norma, takie myslenie :-) za niecale dwa tygodnie ide do ginekologa i wtedy znow zobaczymy nasza kruszynke :-) juz nie moge sie doczekac 
a dzis ciag dalszy generalnych porzadkow :-) wczesniej uwinelabym sie z nimi w ciagu 2-3 dni, a tak rozkladam je na 6-8 dni aby sie nie przemeczac
czeka mnie jeszcze przeglad ubran, bo coraz cieplej sie robi, a w spodenki z zeszlego lata to sie na pewno nie wcisne ;-) wiec trzeba pochowac to czego nie bede w tym roku nosic i zobaczyc co zostanie
mam nadzieje ze troche tego bedzie, bo nie mam jakos nastroju na zakupy ciazowe dla mnie.

a dzis ciag dalszy generalnych porzadkow :-) wczesniej uwinelabym sie z nimi w ciagu 2-3 dni, a tak rozkladam je na 6-8 dni aby sie nie przemeczac

Sylaba
Katarzyna1983 - jeżeli żle się czujesz to radzę Ci odpocznij trochę, szczególnie od pracy, mężem się nie przejmuj Mężczyźni zawsze dłużej dorasatają do sytuacji.
Ja w 1 ciązy pracowałam do 40 tygodnia bo czułam się świetnie i w 2 ciąży pomimo, że znosiłam ją fatalnie też chciałam być taki chojrak i pracować i niestety żle się to dla mnie skończyło, najpierw zaczęłam gwałtownie tracić na wadze a potem w 10 tygodniu okazało się, że maleństwo odeszło. Lekarze przekonują, że praca, stres i chudnięcie nie miałoa to wpływu ale ja pewna nigdy nie będę.
A teraz jestem w 3 ciąży, którą znoszę jako tako i nie pracuję od 8 tygodnia ciąży, odpoczywam jak poczuję się na tyle dobrze zeby wrócić do pracy to pewnie wrócę, ale jeszcze nie teraz.
Najważniejsza jesteś ty i maluszek :-)
Ja w 1 ciązy pracowałam do 40 tygodnia bo czułam się świetnie i w 2 ciąży pomimo, że znosiłam ją fatalnie też chciałam być taki chojrak i pracować i niestety żle się to dla mnie skończyło, najpierw zaczęłam gwałtownie tracić na wadze a potem w 10 tygodniu okazało się, że maleństwo odeszło. Lekarze przekonują, że praca, stres i chudnięcie nie miałoa to wpływu ale ja pewna nigdy nie będę.
A teraz jestem w 3 ciąży, którą znoszę jako tako i nie pracuję od 8 tygodnia ciąży, odpoczywam jak poczuję się na tyle dobrze zeby wrócić do pracy to pewnie wrócę, ale jeszcze nie teraz.
Najważniejsza jesteś ty i maluszek :-)
mam jesc kwas foliowy, zelazo i witaminy, wage wczoraj sprawdzilam wiec nie wie... ale chyba w przyszlym tygodniu do niej pojade... jak bylam w swieta u gin to bylo wszystko ok, pomimo wymiotow... mam nadzieje ze wczorajsza noc to po prostu to "przemieszczanie sie na srodek" hihi![]()
Ale pewnie wspominał tez o tym, że musisz teraz więcej odpoczywać ;-) Musisz poświęcić sobie więcej czasu, jeść tylko to, na co masz ochotę i będzie dobrze :-)
Olica, weź męża koniecznie!! Zobaczysz, jak mu oczy zabłysną..... Bezcenne....
Ja mojego M. wzięłam już na pierwszą wizytę i lekarz, zanim go wpuścił do gabinetu, spytał mnie, czy M. się nie zszokuje, czy jest przygotowany na taki widok (wiesz, usg przez pochwę, nie przez powłoki brzuszne) Ale to nie grało żadnej roli - liczył się tylko mały zarodek na ekranie
![]()
U mnie lekarz ma duzy ekran usg powieszony pod sufitem i moj maz siedzial sobie na fotelu i ogladal dzidzie na tym ekranie podczas gdy ja bylam badana dopochwowo za parawanem i ogladalam dzidzie na mniejszym monitorze

Mam pytanko ogolne czy skoro dzis skonczylam 12tydz to jutrzejsze badanie bedzie przez brzusio?fajnie by bylo bo szczerze mowiac po dopochwowym mam zawsze lekkie swedzenie,chyba ten zel mnie uczula
dziekuje z gory i zycze wszyskim milego dnia
Jeszcze jedno mam pytanko jak u Was wyglada z waga?ja jestem troche przerazona bo mi przybylo juz jakies 4kilo jak tak dalej pojdzie to bede pod koniec sie kulala hahahaha![]()
Oliwka1976 z tego co sie orientuje powinnas miec przez brzuszek :-) a jakby chcial badac dopochwowo to powiedz o tym swedzeniu!
Co do tycia to ja z kolei schudlam 2,5 kg i stoje w miejscu od tygodnia :-) ale ja i tak mam nadwage wiec ciesze sie ze nie poszlam w druga strone

katarzyna1983
dzieki dziewczyny 
odpoczywam - po pracy po obiadku niestety musze isc spac na dwie godzinki
bo bym nieprzytomna chodzila...
nie wiem jakos ten moj maz jeszcze nie potrafi sie wczuc w sytuacje.... za dzieckiem szalal i chcial bardziej ode mnie od kiedy sie znamy... a teraz jakby uwierzyc nie mogl
odpoczywam - po pracy po obiadku niestety musze isc spac na dwie godzinki
nie wiem jakos ten moj maz jeszcze nie potrafi sie wczuc w sytuacje.... za dzieckiem szalal i chcial bardziej ode mnie od kiedy sie znamy... a teraz jakby uwierzyc nie mogl
reklama
laparada
i sie wazylami schudlam 1,5 kg od wagi poczatkowej sprzed ciazy
(( wczorajsza noc paskudna a feee wymioty a potem bol brzucha
coraz bardziej nie chce mi sie do pracy chodzic... czego moj maz nie rozumie bo on oddany pracodawcy pracocholik
(( i slysze ze ta a ta chodzila do Vi m-ca ciazy
dzis mam fatalny humor
![]()
Kasia, zaproponuj swojemu mężowi, aby się z tobą zamienił. Ja tam mogłabym się zamienić choćby na tydzień z moim partnerem. Co prawda ja nie mam żadnych dolegliwości, ale w fantastycznej formie to ja nie jestem.
Bóle piersi, bóle brzucha, niestabilność emocjonalna, senność... Niech sobie weźmie to wszystko plus jeszcze innych kilka rzeczy które są w tym pakiecie, i niech idzie do pracy. Bohater! pfff