reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Oliwka odezwij sie koniecznie!!

Dziewczyny a ja sie umowilam do gina dopiero na 7maja czy to nie bedzie za pozno na zrobienie tej przeziernosci karkowej??doradzcie...zawsze moge zmienic date na wczesniejsza!!

reklama
no w sumie moze byc pozno ale moze lekarz mierzyl juz dzidziusia bo np moj mi nie powiedzial ze bedzie mierzyl itp nawet tej nazwy nie uzyl tylko kazal sie polozyc no i se badał mierzyl sam itp wiec moze twoj rowniez wlasnie sam se pobadal a ty myslalas ze to zwykle usg :)

Kasiula mi nie mierzyla nic lekarka przy ostatniej wizycie bo powiedziala ze przy najstepnej zrobi ta przeziernosc...czyli co przelozyc wizyte na wczesniej co??

Kasiula to Ty pepsi pijesz w ciazy hehe...chyba nie bardzo mozna chodz ja tez bym sie chetnie napila:p

nic nie mozna w ciazy ale jak se szklanke wypije to nic sie nie stanie :)
a co do lodow z automatu fakt faktem swieze jajka no ale co niebedac w ciazy jak dzieci male je jedza to nie moga sarmonella sie zarazic? a baba w ciazy odrazu sie zaraza ... tez glupie....

prawidlowo te badanei robic 11tc-13tc6d o tak o a w ktorym tc bedziesz podczas badania?

wiem skarbie, ze zachowuje sie nieodpowiedzialnie :( ta swiadomosc jest najgorsza :( problem jest w tym, ze mamy z mezem maly biznes, ktory sprawia, ze jestem wycisnieta jak cytrynka, nie ma chwili, bym nie myslala o pracy, wiekszosc spraw jest na mojej glowie... a moj maz :( on najchetniej zaprzaglby mnie zamiast konia i kazal pracowac 24 godziny na dobe. bardzo skutecznie szantarzuje mnie emocjonalnie, przykladem moze byc ostatnia feralna sobota. zawsze to ja pracuje w soboty (jakby inaczej) w zeszlym tygodniu mial wolny wtorek bo rano stwierdzil, ze sobie nie poradzi w pracy, wiec szybko sie ubralam i polecialam, bo ja sobie dam rade przeciez, zastrzegl, ze on bedzie pracowal w sobote, gdy przyszedl piatek wieczor mowie mu plan co ma robic, a on na to: to co ja mam jutro jechac do pracy??? mowie, ze przeciez obiecal, ze jestem juz zmeczona, potrzebuje odpoczynku, a ona zaczal te swoje wykrety, ze ma byc ladna pogoda, ze jeszcze w tym sezonie nie jezdzil na motorze, ze nie bedzie mial okazji, bo potem bedzie brzydko itd itd ze ja mu to odbiore....wiec nie chcac go tak strasznie unieszczesliwiac, slyszac rozne zarzuty nie mialam sily sie bronic... no a rano juz niestety nie doszlam z lazienki do sypialni... :( smutno mi jak o tym pisze. moglabym pisac godzinami, dzis dowiedzialam sie, ze po miesiacu po porodzie bede mogla pracowac, przeciez na boga polog trwa dluzej, przeciez mozna to inaczej zorganizowac, ja chce karmic piersia, ja chce przytulac swoje malenstwo, ja nie chce zeby robil to ktos inny, koncze bo znowu sie rozkleje, a nie moge :(
dziewczyno nie daj się , to Ty jesteś teraz najważniejsza i twój facet powinien to zrozumieć , nie chce powtarzać tego co już wcześniej dziewczyny napisały ale mają rację , zbuntuj się i pokaż mu że ty też nie masz ochoty iść do pracy i do niej nie idź ,może wtedy do niego coś dotrze ,przecież chcesz żeby twoja dzidzia była zdrowa ,dlatego nie możesz w ten sposób postępować

Agusisko Natalunia ma racje z nim musi ktos porzadnie porozmawiac. Wydaje mi sie ze najlepszy wplyw na meza ma jego mama (nasza tesciowa). naprawde musi sie to zmienic.

Natalunia ze mna to wszysto na odwrot po imbirze mnie mdli juz na sam zapach. Herbate moglabym pic ale tylko czarna a przed ciaza uwielbialam herbatki owocowe a teraz mnie od nich odciaglo.
Pojawily sie u mnie dziwe sny niektore to jak filmy grozy albo dramaty :eek: skad to takie dziwne rzeczy mi sie snia. :confused:
A tak to na razie samopoczucie mi sie poprawilo i mam nudnosci tylko rano przed sniadaniem. oby bylo dobrze. :-)

Tak czytam i wam zazdroszcze ja mieszkam w Wilekiej Brytanii i w 11 tygodniu widzialam sie tylko raz z polozna (wypelnialysmy papiery) pobrala mi krew czy mam wystarczajaco duzo zelaza:-p nic nie wiem czy dzidzia zdrowa i czy bije jej serduszko bo pierwszy skan(usg ale po brzuchu) mam w 12 tygodniu na 6 maja a ginekologa nawet nie zobacze przez cala ciaze ani potem:no: Ale szczesciary z was najgorsza ta niewiedza...ale jak usg bedzie w porzadku to chyba wsiade w samolot i polece do swojego ginekologa do Polski:laugh2: milego dnia :happy:

reklama
Cześć Dziewczyny!!!!!
No to nieźle mnie dziś nastraszyłyście, że będzie juz za późno na te badania przyzierności karkowej...:szok::-( Do na prawde dobrego lekarza chodzę, szczególnie jeśli chodzi o ciąże. Sama już nie wiem co zrobić...

Do góry