Betka85
Fanka BB :)
DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM

brałam wtedy nie pamietam ale chyba DEXAK i deprim po to mi się zaczęło po śmierci ojca te migreny
:-(
a kawa to nie zawsze mi pomaga na ból głowy nie wiem od czego to zależy ale zarzyło sie kilka razy że mi nasiliła nie wiem dlaczego ale to b rzadko sie zdarza
:-)
:-)
i kolejna która daje nadzieję ze w ciązy kiedys jak się uda oczywiscie głowa moze nie będzioe mnie boleć
:-(
jeszcze nie przesądzaj może jednak nie przyjdzie @
nie dziękuję jutro albo w sobotę się wszystko okaże bo chyba jak do soboty nie przyjdzie @ to w sobotę testuje ale czuję ze przyjdzie bo mnie boś podbrzusze od wczoraj pobolewa dziwnie nie wiem czemu tak inaczej jak na @ bo mnie brzuch boli dopiero jak sie zacznię a nie wcześniej a to mnie kłuje od wczoraj
kochana ty do nas po Polsku pisz a nie po włosku bo ja przynajmniej nic nie wiem zz tego

kochana jakoś nie doczytałam pewnie ze ty masz takie migreny jak ja ci współczuję ja w wieku 16 czy 17 lat też miałam takie zaczątki migreny ale trafiłam do dobrego neurologa i mi pomogła bo nie mam aż taki napadów mocnych i nie nazywam ich migreną ale czasem to umieram z bólunie pobolewa??!! to stanowczo zle okreslone,mnie napier... pare razy z tego powodu znalazlam sie na pogotowiu!
mam migreny od ponad 5 lat i to nie nalezace do lekkich,pomagaja mi jedynie leki na recepte,2 ketonale nie przynosza nawet minimalnej ulgi.Ja to dopiero pekam,co bedzie ze mna w ciazy,jak nie bede mogla brac przeciwbolowych!!
a wiedze dodatkowo zdobylam piszac prace magisterska na temat migren.
mocniejsze leki to dla mnie typowo przeciwmigrenowe albo tramal.ja to dopiero cykam co bedzie ze mna w ciazy...bo jak mam migrene,to nie jestem w stanie sama dojsc do toalety...wymioty,biegunka,drgawki,sztywnienie karku,zwolnienie tetna,nadwrazliwosc na swiatlo,smaki,zapachy i dzwiek,rozmazywanie sie obrazu,bol oka i pewnie bedzie jeszcze kilka o ktorych zapomnialam...
jesli to byla migrena,to nie leczy sie jej w ciazy!! te leki,ktorymi zapobiega sie atakom to m.in.leki przeciwdepresyjne,leki przeciwpadaczkowe lub wplywajace na sprzezenie zwrotne serotoniny,a leki przerywajace w danym momencie atak,to glownie leki z grupy tryptanow,dzialajace silnie na uklad nerwowy i wszystkie te leki sa absolutnie zabronione w ciazy!!!
jesli to migrena,to mozesz pic kawe rownie mocna albo nawet mocniejsza niz zwykle,bo przy migrenach zalecane jest nawet popijanie lekow przeciwmigrenowych kawa.powoduje ona rozszerzenie naczyn krwionosnych,przez co wspomaga leki.

brałam wtedy nie pamietam ale chyba DEXAK i deprim po to mi się zaczęło po śmierci ojca te migreny
:-(a kawa to nie zawsze mi pomaga na ból głowy nie wiem od czego to zależy ale zarzyło sie kilka razy że mi nasiliła nie wiem dlaczego ale to b rzadko sie zdarza

kobieto dajesz nam cierpiącym na bóle głowy nadziejęJa mam dość często silne bóle głowy natomiast podczas ciąży i karmienia może raz czy dwa razy mnie bolała, jest więc pewna nadzieja![]()
3mam mocno kciuki za USG napewno maleństwo zdrowo rosnie i czekam na zdjęcia i wiadomościDziś mamy usg o 19:15 ;-);-)
:-)witaj mnie tez trochę pobolewa ale to chyba przez to ze pogoda taka trochę nie wyraźna zjadam kanapkę z rzodkiewka i idę kawke sobie zrobićWitam się z wami kochane
Głowa mi pęka , chyba ciśnienie niskie. Piję kawkę, oby pomogło!
Dokładnie tak jak ja! Całą ciążę miałam spokój. A jak raz czy dwa bolała mnie głowa to pomógł mi APAP, a normalnie musiałabym chyba ich z 10 łyknąć,żeby poczuć ulgę.
:-)i kolejna która daje nadzieję ze w ciązy kiedys jak się uda oczywiscie głowa moze nie będzioe mnie boleć
kochana te bóle głowy to nas tak wszystkie nawiedzaja jak zły sen tlko to nie senczesc dziewuszki
A propos migren ja wczoraj zdychalam (bol oka, swiatlowstret, mdlosci - tak jak opisuje szfairek) i zapodalam sobie nurofenale..ale wczoraj mialam spore plamienia , brunatnoczerwone wiec na 90_% nadchodzi @ tylkod ziwnie tak szybko a owulka niby potwierdzona prawie co do dnia (12,13.04) przez sluz, bole owu. i tempke. Znaczy sie za faza lute. sie skroci w tym m-cu a progesteron wysoki. No ale cuda nie widy. Mysle ze to lekcja pokory. W kazdym razie chowam termometr, nie kupuje testow owu, bede sie kierowac sluzem i bolami jajniczkow i starac sie nie myslec. Zwalniam tempo;-) bo za bardzo sie stresowalam
Ale 3mam kciuki za zaniepokojona !!! Buzka. Spadam do tej mojej wloskiej chemii.
Buona giornata bellissime e carissime ragazze ;-) Non vi stresate troppo, mi raccomando :-) Baci
:-(jeszcze nie przesądzaj może jednak nie przyjdzie @
nie dziękuję jutro albo w sobotę się wszystko okaże bo chyba jak do soboty nie przyjdzie @ to w sobotę testuje ale czuję ze przyjdzie bo mnie boś podbrzusze od wczoraj pobolewa dziwnie nie wiem czemu tak inaczej jak na @ bo mnie brzuch boli dopiero jak sie zacznię a nie wcześniej a to mnie kłuje od wczoraj

kochana ty do nas po Polsku pisz a nie po włosku bo ja przynajmniej nic nie wiem zz tego

ale..ale wczoraj mialam spore plamienia , brunatnoczerwone wiec na 90_% nadchodzi @ tylkod ziwnie tak szybko a owulka niby potwierdzona prawie co do dnia (12,13.04) przez sluz, bole owu. i tempke. Znaczy sie za faza lute. sie skroci w tym m-cu a progesteron wysoki. No ale cuda nie widy. Mysle ze to lekcja pokory. W kazdym razie chowam termometr, nie kupuje testow owu, bede sie kierowac sluzem i bolami jajniczkow i starac sie nie myslec. Zwalniam tempo;-) bo za bardzo sie stresowalam