reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Miskowi w szpitalu raz dali Zyrtec ale on caly byl wysypany i atak ostry po szczepionce wiec sie bali.Na drugi dzien zmienili na fenistil bo powiedzieli ze Zyrtek za silny dla dzieci:tak:

reklama
dzięki dziewczyny, macie racje, wezmę folię i myknę jak mała wstanie:tak:
Pabla tak sobie pomyślałam, ze jak ja będę u swojej alergolog (na poczatku maja mam wizytę) to też z ciekawości podpytam co można, a czego nie takim maleństwom:tak:

jejku, ale jestem przymulona:-( głowę mam ciężką jak diabli, idę kawkę wypić.
jeszcze poczytałam trochę o tej świńskiej grypie i jestem lekko przerażona.....a nasz znajomy leci w czerwcu do Meksyku, chyba mu to z głowy wybiję!!

Andula wspólczuję bólu.Ja ostatnio od lekarza dostałam co-codamol na migrenę.Podobno jest mocny,ale jeszcze nie próbowałam,bo mnie nie bolał łeb.Już się wczoraj śmiałam,że mi wystarczy,że kupię jakiś lek,nawet nie muszę brać,a choroba sama przechodzi,często tak mam:-D W każdym bądź razie idż do GP dotaniesz za darmo.
Kaja ja bym nie popuściła,bądź twarda.
Zdrówka dla Florci!

u nas leje jak z cebra:wściekła/y:Małemu się chyba udziela,bo jęczy nieziemsko:angry:
Poza tym zębiska idą,to też go męczą . Ech już nie mam siły słuchać tej marudy.

My po spacerku:tak:
U nas ładna pogoda, zarz daje małemu obiadek i kłade go spać a sama zabieram sie za pisanie:sorry:
Mój Kuba bierze Zyrtec przepisany przez alergolog i nic mu nie ma po tym, daje mu 10 kropel, ostatnio pytałam czy nadal ta sama dawka odpowiedziała że tak:tak:

Wlasnie wrocilismy z zakupow spozywczych na kolejny tydzien. Na zewnatrz (na polu:-D) leje jak z cebra, wiec spacerkow dzisiaj nie bedzie. Mala wlasnie zasypia i marudzi.
Surv- jak dugo Florka ma ten katar? Moja mala ma katarzysko od swiat czyli juz 2 tygodnie i zastanawiam sie czy moze to byc alergia. Wczoraj caly dzien nosek byl suchy, a dzisiaj od nowa leci. Ostatnio lekarka powiedziala, ze katar trzeba przeczekac, no ale ilez mozna czekac.

Kaja - wspolczuje tego problemu, koniecznie musisz cos z tym zrobic i nie pozwolic, aby takie sytuacje mialy miejsce. Moj maz nie pieje wiec nie mam takiego problemu, a i mojej mamie zawsze kolezanki zazdroscily, ze ma meza abstynenta.

Pabla, zyrtec owszem na alergie i takie podejrzenie ma właśnie mała. Testów w tym wieku się nie robi, tzn. lekarka powiedziała, że jak się uprę to mogę jakieś zrobić odpłatnie ale ich wyniki są mało miarodajne. A Florka katar ma już 3 tygodnie bez przerwy i znowu schodzi na oskrzela, więc chcę spróbować, czy zyrtec pomoże...inna alternatywa to kolejny antybiotyk, i tak źle i tak niedobrze. A widzę, że dawkę ma dużo mniejszą niż Kuubuś, bo tylko 3 krople, więc tym bardziej sprawdzimy:tak:

my wróciłyśmy z nowego domu handlowego - Młoda mimo generalnego maruda, pozwoliła łaskawie mamie wszystko obejrzeć:tak: Mothercare świetny, jestem zakochana, bedę tam lokować wszystkie potencjalne nadwyżki gotówkowe:-D Porzadne ciuszki, typu kiecki, buty kapelusze, rzeczywiście drogie, ale bluzeczki czy bodziaki, albo skarpetki tańsze niż w smyku, więc nie jest tak źle. Na inaugurację sklepu zakupiłyśmy niekapek...niestetyż okazał się kolejnym kapkiem:wściekła/y: No nic, albo opchniemy całą kolekcję kubków na allegro, albo zaopatrzymy się w pancerne śliniaki:-p

Idę coś w końcu w domu zrobić, bo syf nieziemski:baffled:

Surv - no własnie wiem to samo o testach, te z krwi są bardzo ogólne i dlatego właśnie dopiero po ukończeniu 3 lat można zrobić skórne które są naprawdę konkretne. Jasne, lepiej chyba spróbować trochę z zyrtekiem niż znów antybiotyk....
oby pomogło!!!

reklama
Do góry