reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

a jak masz E 301 stąd to powinni ci odrazu kuroniówkę przyznać..

Madzia zaciekawil mnie ten temat, tj. te formularze E301 i troche poszperalam i znalazlam na stronie DWP cos takiego (pewnie to juz czytalas):
The HM Revenue and Customs will send form E301 to them. They will usually need to get in touch with the employer you used to work for in the UK before they can send form E301. When the authorities in the other country get form E301, they will look at your UK insurance record and decide if they can use it for your claim. But note that form E301 does not give you any automatic right to receive unemployment benefit in another EEA country.
When deciding your claim, the foreign authorities will use their own rules.

Czyli trzeba jeszcze przebrnac przez polska biurokracje bo formularz E301 nie daje automatycznego prawa do zasilku, buuu.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie pisałam Wam jaka dziś zakręcona byłam. Siedzę spokojnie w pracy, piszę na BB, pracuję ;-) i kapnęłam się, że od 9 rano powinnam siedzieć na szkoleniu w drugiej części miasta:szok: "Troszkę" się spóźniłam:eek:
Kasia ale numer wykrecilas:-):-):-);-)

Survi zdrowka dla Florki:tak:
Andula, Kaja wspolczuje boli.
Fajnie ze wszystkie milo spedzilysmy weekend:tak:My wczoraj bylismy na ognisku.Ale dobre byly kielbaski i piwko:-DTroche sie opalilam. A wieczorem bylam padnieta.Ale przytulanki z G jeszcze byly:laugh2::laugh2::laugh2:

Ja robiłam testy z krwi małemu i one tak wiarygodnie nie wychodzą:no:niestetty:sorry:tzn wyszła podwyższona pszenica i orzechy ale mleko krowie nie wyszło a jestem pewna na 99%że mały ma skazę zresztą to zalęzy od IGN czy jakos tak ,mam całą ksiązeczke o tym ale jej nie przeczytałam całej:sorry:;-)

Kasia no nieźle :-D:-D:-D
Kuba ma katar od jakiegoś miesiąca:sorry:
Kurcze widze że wczoraj dzień przytulanek był:-D:-D:-D

Kurcze widze że wczoraj dzień przytulanek był:-D:-D:-D
taaa....a za 9 miesięcy będziemy gratulacje rozsyłać:-D:-D

Kasia, no nieźle zakręcona jesteś:-) Tak to jest, jak się w pracy BB czyta:-p

Młoda po zaaplikowaniu leków odzyskała humor, ćwiczy z zapałem od popołudnia przerywając tylko na szamanko....oby jej to żarcie gargantuiczne w mięśnie poszło:-p M, po wyjaśnieniu przez panią doktor, że to nie świńska grypa, tylko zwykła hipochondria z niewielkim katarem też wigoru nabrał, więc może tym razem zamkniemy szpital na peryferiach raz dwa:tak:

ach i nabrałam ochoty na grila z piwkiem....może za tydzień na wsi, jakby mloda się dała łaskawie odstawić od cycka na parę dni?:-p

Kasia no nieźle:-D:-D:-D
Beaa i tu sie pewnie ujawni polska biurokracja:baffled:,ale czytałam na kilku forach i ludzie podostawali ten zasiłek,więc chyba warto.

Znowu mi skasował się post:wściekła/y:
Wiało dziś strasznie, ale przy tym było bardzo ciepło. Byłyśmy cały dzień na działce, mała zjadła trochę trawy, liści i ziemi i chyba jej to bardziej smakowało niż mamusine obiadki;-) Co chwile coś jej zabierałam z ręki, albo wyciągałam z buzi.
Dzięki za wsparcie - sytuacja cieżka... Rozmów było wiele, ale mam wrażenie, że to ze strony M. zimna kalkulacja - pójdę z kumplami, K. się wk...wi, 2 dni będzie niefajnie, potem jej przejdzie i będzie ok. Zawsze mnie przeprasza i przyznaje rację i za jakiś miesiąc znowu:wściekła/y: Tym razem chcę być konsekwentna, bo kosztuje mnie to zbyt wiele nerwów:no: Dziś spałam tylko 3 godziny:wściekła/y: Ale boję sie, że Zosia może mieć kiedyś do mnie żal.
KasiaDe - nic to, ważne, że końcówkę zaliczyłaś;-) Kto by pamiętał o jakimś szkoleniu, gdy czyta BB:-D
Surv - życzymy zdrówka! Mojaj mama przy każdym przeziębieniu ma olbrzymi katar, ale odkad przepisują jej zyrtec, bardzo szybko jej mija!

reklama
witajcie Kochane
u nas znow sniegiem sypnelo:baffled:jakas masakra wogole:baffled:Maly czadu dawal cala noc, chyba sie przyzwyczail do spania w naszym lozku bo co go do lozeczka to on w ryk...ten cholerny katar wszytsko zepsul:wściekła/y:no nic juz sobie odbiecalam ze od dzis zaczynam walke z cyckiem nocnym, bedzie ciezko ale teraz tez jest wiec trudno:baffled:
wczoraj wybralismy sie na zakupy, ale M zlapal bol w krzyzach i musielismy do domu wracac. ale juz mam upatrzonych kilka ladnych ciuszkow. ale mi sie teraz ta letnia moda poodba...ja uwielbiam taki tuniki w kwiatki i taka troche hipisowska mode:tak:
surv zdrowka dla Was
andula wspolczuje kochana i zycze owocnej walki z migrena
kaja musisz koniecznie z M porozmawiac, to nie daleka droga do nalogu a pozniej moze byc za pozno.
kasia agentka z Ciebie:tak:

Do góry