reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

reklama
czesc
byłam dzis na pobraniu krwi w lab do badań okresowych i mi cała ręka spuchła:szok:, ledwo wróciłam tak boli, do tego byłam u kolezanek w pracy i ....jestem wq...a na maxa, szkoda ze nie mieszkam w wawie, to bym rzuciła robote w pizdu i szukała jak Kate, a tak na dzień dobry mnie zdemotywowali i ryczec mi sie chce.:-(
Ide, bo nastrój tu psuje.

W strasznym pędzie Was czytam - Tuśka mnie zaraz zje z nudów.

Kaka, Marma jak oglądałam Hankę, moja młoda robiła tak samo jak Kacper - skakanie i kwiki z radości.
Patrycja nie wiem jak się nazywa takie lusterko, ale wkleję Ci linka później, bo widziałam na necie (tylko niech młoda zje obiada i pójdzie spać)
Malena wyślij zdjęcie młodej do agencji modelek- dzieci. Nie, żeby od razu ją w świat showbiznessu pchać, ale taka ładna buźka...:tak::-)
Lilunia ja bym bardzo chciała weekend z rodzicami spędzić. Może na wakacjach przyjadą.
Minisia to faktycznie problem z tymi pitami. Nie mam pojęcia o tych w Polsce, sorki, ale nie umiem poradzić.

Aaaaa, wrzaski! Do później!

Kaka zapomniałam wczoraj dopisać gratulacje za zębolka
Moli zdrówka dla Mikiego i powodzenia ze zwolnieniem - (niech lekarz alimenty płaci ;-))
Minisia i ja nie pomogę z pitem. My się rozliczamy w programie komuterowym i tam wszystko samo liczy. U nas też zwrot.
Ppatqa rzeczywiście wystrzałowa okolica. Dobrze, że nic nie wybuchło.
Malena to Izunia charakterna :sorry:
Kate jupi jupi :rofl2: Super, że się udało!!!
Marma mniam mniam, smaczny obiadek :-p
Wanilia nie smuć się, nie piszesz szczegółów, ale mam nadzieję, że nie będzie źle.

My już po spacerku, to znaczy wizyta w piaskownicy pod blokiem, ale zawsze na świeżym powietrzu. Po obiadku też pójdziemy. Dalej wieje, lae juz ten wiatr taki ciepły, że teraz to już zupełnie nie wiem jak dzieciaki ubrać.
A u nas wreszcie odskocznia od dołka finansowego. Zmieniło się oprecentowanie kredytu i rata spadnie o jakieś 200zł :rofl2: A jeszcze jak frank wróci do swojej "normalnej" ceny, to już wogóle będzie fajnie. Cieszę się, bo czekają nas letnie zakupy, buty spodnie itp, a skąd to brać. Fakt, że prawie 600 zł pójdzie na szczepionkę dla Bartka, ale zdecydowałam, że go zaszczepie na pneumokoki.
O i 12.05 mamy wyniki rekrutacji do przedszkola. Złożyliśmy papiery do dwóch. Nikt nie chciał oglądać aktu urodzenia, bo wierzą na słowo :wściekła/y:, a u nas tyle zmieszania z tym było :baffled:. Jak bym chciała żeby się gdzieś dostała, bo ostatecznie mamy tu jeszcze punkt przedszkolny, ale tam czesne z wyżywieniem około 500zł. Zobaczymy. Pozostaje grzecznie czekać.
Do wieczorka!

Dziewczyny - chwalę się!!! Od 8 czerwca zaczynam nową pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko po mojej myśli, kasa dużo większa, opieka medyczna, bez okresu próbnego od razu na czas nieokreślony + laptop i komórka. Jestem cała w skowronkach i jutro jadę złożyc wypowiedzenie!!!

To chyba dzięki Wam :) :) :)

GRATULACJE!!!

Witam mamuski!!
ale sie wkurwilam :angry:kto sie zna na pitach????i ich rozliczeniu???
Moj odliczyl sobie Weronike i wiecie ze nawet tego 1000zl nie dostanie!!!ma jeszcze 20zl doplacic!!!bo tak im wychodzi. To z tego wynika ze gdyby nie Werka to by musial zaplacic 1000zl do urzedu??!!!!ale z jakiej racji??przeciez pracowalismy w tej smej firmie i mielismy tyle samo wyplaty!!mi wrocili 2000 a jemu 1000nie moga bo musi zaplacic???kto mi to wytlumaczy bo zaraz bialej goraczki z nerwow dostane no!!!!!!!!!!

Drugie pytanko jak robie cyfrowka zdjecia to one maja za duzy format by dodac je np. na NK kto wie jak zmniejszyc format np w programie picassa3???

Może jakaś pomyłka?
Sprawdźcie to z kimś kto się zna.
Ja dostanę 1600 zwrotu :-)

czesc
byłam dzis na pobraniu krwi w lab do badań okresowych i mi cała ręka spuchła:szok:, ledwo wróciłam tak boli, do tego byłam u kolezanek w pracy i ....jestem wq...a na maxa, szkoda ze nie mieszkam w wawie, to bym rzuciła robote w pizdu i szukała jak Kate, a tak na dzień dobry mnie zdemotywowali i ryczec mi sie chce.:-(

Też tak sobie myślę.
I dlatego Wrocławia przeboleć nie mogę.
Mieszkam teraz na takim zadupiu, że się płakać chce.

Malena wyślij zdjęcie młodej do agencji modelek- dzieci. Nie, żeby od razu ją w świat showbiznessu pchać, ale taka ładna buźka...:tak::-)
!

Tak tak. Już o tym myślałam ;-)
Jak już nie będzie co do gara włożyć to uderzymy do szołbiznesu ;-)

Kaka zapomniałam wczoraj dopisać gratulacje za zębolka
Moli zdrówka dla Mikiego i powodzenia ze zwolnieniem - (niech lekarz alimenty płaci ;-))
Minisia i ja nie pomogę z pitem. My się rozliczamy w programie komuterowym i tam wszystko samo liczy. U nas też zwrot.
Ppatqa rzeczywiście wystrzałowa okolica. Dobrze, że nic nie wybuchło.
Malena to Izunia charakterna :sorry:
Kate jupi jupi :rofl2: Super, że się udało!!!
Marma mniam mniam, smaczny obiadek :-p
Wanilia nie smuć się, nie piszesz szczegółów, ale mam nadzieję, że nie będzie źle.

My już po spacerku, to znaczy wizyta w piaskownicy pod blokiem, ale zawsze na świeżym powietrzu. Po obiadku też pójdziemy. Dalej wieje, lae juz ten wiatr taki ciepły, że teraz to już zupełnie nie wiem jak dzieciaki ubrać.
A u nas wreszcie odskocznia od dołka finansowego. Zmieniło się oprecentowanie kredytu i rata spadnie o jakieś 200zł :rofl2: A jeszcze jak frank wróci do swojej "normalnej" ceny, to już wogóle będzie fajnie. Cieszę się, bo czekają nas letnie zakupy, buty spodnie itp, a skąd to brać. Fakt, że prawie 600 zł pójdzie na szczepionkę dla Bartka, ale zdecydowałam, że go zaszczepie na pneumokoki.
O i 12.05 mamy wyniki rekrutacji do przedszkola. Złożyliśmy papiery do dwóch. Nikt nie chciał oglądać aktu urodzenia, bo wierzą na słowo :wściekła/y:, a u nas tyle zmieszania z tym było :baffled:. Jak bym chciała żeby się gdzieś dostała, bo ostatecznie mamy tu jeszcze punkt przedszkolny, ale tam czesne z wyżywieniem około 500zł. Zobaczymy. Pozostaje grzecznie czekać.
Do wieczorka!

A ile wogóle kosztuje państwowe przedszkole? żłobek?

witam serdecznie od rana się zbieram żeby napisać ale coś mi to nie wychodzi.
U nas weekend superowo grille się udały, mnóstwo pyszności, mała cały dzień prawie na powietrzu więc narzekać nie mogę. za to od wczoraj maruda. Idą jej dwa zębole na raz i jest "strasznie". Jeść nie, spać nie, na spacerze też źle, masakra. Biedna ta moja laleczka, dobrze że chociaż cycuś pomaga odrobinę i taka przytulaśna się zrobiła. też nie lubię jak mnie coś boli, ale jak widzę że ona się tak męczy to mi jej żal i najchętniej bym to wzięła na siebie żeby ją to nie bolało. smarujemy dziąsełka żelem, schłodzone gryzaczki idą w ruch, pieluszka. Co jeszcze?? Macie jeszcze jakieś sposoby co by jej ulżyć??
z resztą wogóle jak czytam że cos się dzieje takim maluchom, są chore, w szpitalu itp to mi źle, to jest niesprawiedliwe i wszystko takie powinno je omijać z daleka. Dużo zdrówka dla wszystkich pociech

Marma ja też mojego przechwaliłam bo dzis w nocy też mi sie czesto budzil.
A dzis w planach sprzątanie i spacer i pewnie małe pranie przed czwartkowym wyjazdem. W czwartek do teściów jedziemy na 30-lecie ich ślubu. Poza tym weekend spędzimy u moich rodziców. Niestety nigdzie nie jedziemy poza tym bo mój K w piatek i sobote gra imprezy. a my z Maciem w domku, ale dzięki temu mogę siedzieć na wychowawczym z Małym i nie muszę jeszcze wracac do pracy. Dobra zmykam cos zrobic póki Maciejewski śpi. pozdrawiam.
Lili ja swojego wczoraj przed koleżankami obchwaliłam że ok 20 kąpiel, butla i sam zasypia a wczoraj do 21.40 walczyliśmy i były śmichy chichy, mleko, woda, czkawka ściągnięte skarpetki i fikołki w łóżku, a dziś od 4 od nowa figle:wściekła/y:

Dziewczyny - chwalę się!!! Od 8 czerwca zaczynam nową pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko po mojej myśli, kasa dużo większa, opieka medyczna, bez okresu próbnego od razu na czas nieokreślony + laptop i komórka. Jestem cała w skowronkach i jutro jadę złożyc wypowiedzenie!!!

Gratuluję Kasiu!!!!!! i jak już wcześniej pisałam żałuję że nie mieszkam w wawie

Witam mamuski!!
ale sie wkurwilam :angry:kto sie zna na pitach????i ich rozliczeniu???
Moj odliczyl sobie Weronike i wiecie ze nawet tego 1000zl nie dostanie!!!ma jeszcze 20zl doplacic!!!bo tak im wychodzi. To z tego wynika ze gdyby nie Werka to by musial zaplacic 1000zl do urzedu??!!!!ale z jakiej racji??przeciez pracowalismy w tej smej firmie i mielismy tyle samo wyplaty!!mi wrocili 2000 a jemu 1000nie moga bo musi zaplacic???kto mi to wytlumaczy bo zaraz bialej goraczki z nerwow dostane no!!!!!!!!!!

Drugie pytanko jak robie cyfrowka zdjecia to one maja za duzy format by dodac je np. na NK kto wie jak zmniejszyc format np w programie picassa3???

Musiał się ktoś machnąć w picie, nie masz kogoś znajomego kto by jeszcze raz przeliczył???? albo ściągnij pit 2008 z internetu i sama wrzuć dane.

Do wieczorka!
Kasia a ja jakoś nawet nie brałam pod uwagę tych pneumokoków, nie wiem dlaczego. Kto jeszcze szczepił????????

A ile wogóle kosztuje państwowe przedszkole? żłobek?

Królewny nie płacą ;-);-);-);-):laugh2::laugh2::laugh2:
Odnosnie szołbiznesu, dziewczyna mojego brata ( też ma ładniutką buzię) wysłała swoje foty gdzieś tam do tv i zaprosili ją do udziału w programie anna maria wesołowska, co prawda kasa śmieszna coś koło 100 zł dostała, ale przygoda z telewizją fajna.
Malutki śpi a ja choć mam kupę roboty siedze przed kompem, kompletnie nie mam nastroju do roboty. Kupiłm sobie nowe buty, ale nawet one mi nastroju nie poprawiły.

Gratulacje.

czesc
Niezawesoło Wiolu.

Aja wróciłam z pracy - padnięta i z lekka zmieszana.
Jakieś zastępstwa, klasy nie wiedzą i musiałam być w dwóch miejscach ... szok.

Chyba zaraz pójdę na spacer się odstresować.

reklama
dziewczyny juz wyjasnione:)) program sie rabnal w picie a wlasciwie ja nie dopatrzylam bledu mam juz rozliczone i zaniesione do US takze ufff beda pieniazki ale trzeba zas poczekac:tak::tak:

Podpowiedzcie jak zmniejaszcie format zdjec??? i ktoras mamusia tu czasem sie chwali zdjeciami z picassy ja chcialam wam Wiktorie pokazac jak jest mala a nie wiem jak sie wkleja ten link

Do góry