reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

helol
a u mnie ciag dalszy walki z kompem:wściekła/y:ale po kolei.w piatek przyjechal moj brat z narzeczona ze szwecji no i W wiec trzeba bylo pogadac..pozniej dojechali wujkowie z niemiec i to samo.pojechali w niedziele wieczorem a wtedy zaczelismy z W walczyc z dyskiem ktory mial byc zamontowany juz w grudniu....no ale ciagle czegos brakowalo...a to kabelka, wczoraj windowsa itp.w koncu pozyczylismy program od znajomego ale to jakis stary okrutnie no ale wgralismy.no i ch.....jakas masakra....wczoraj chcialam sprawdzic jak to chodzi i wlazlam na nk...akurat Minisia napisala(dzieki za przekazanie info:))i normalnie ledwo cos odpisalam...nic widac nie bylo.litery na pol strony!!!wiec dysk znowu jest odlaczony a ja teraz jestem na starym i czekam na nowego Windowsa bo sie wsciekne....moze kiedys sie uda...
wogole mam humor do d.....maly sie drze non stop.w nocy tez.i juz tak ponad 3 tygodnie.nie wiemy co mu jest.ostatnio mialam ochote jechac z nim do lekarza czy na pewno jest zdrowy bo to jest nienormalne...wiec Rafalek to juz nie niunius jak do tej pory tylko terrorysta z Sierra Leone...smiejemy sie ze tylko karabinu mu brakuje...po prosu dziecko mi oszalalo i ja tez wczoraj pierwszy raz na niego krzyknelam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ze do jasnej ciasnej ma isc spac bo mnie to nie obchodzi juz ze sie drze....no i zasnal skubany.
zlozylam papiery do zlobka tydzien temu i za tydzien maja byc juz listy przyjetych wiec kciuki trzymajcie.mam nadzije ze sie zalapiemy bo spelniamy 3 wymogi z 5.tzn mieszkamy na terenie miasta Gorzowa, rodzice pracujacy(tzn ja na papierku), samotni rodzice.nie jestem tylko rodzicem niepelnosprawnym(chociaz jak tak dalej maly sie bedzie darl to pewnie nim tez bede....) i cos tam jeszcze bylo.
dzisiaj byla kupa smiechu jak maly sie darl a nam sie przypoomnialo ze niemowle powinno kwilic:-D:rofl2:to ten tak kwili ze normalnie na dworze go slychac...ch... wie o co mu chodzi...sorki za wyrazenia ale juz normalnie nie moge z nim...

reklama
Dziewczyny - chwalę się!!! Od 8 czerwca zaczynam nową pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko po mojej myśli, kasa dużo większa, opieka medyczna, bez okresu próbnego od razu na czas nieokreślony + laptop i komórka. Jestem cała w skowronkach i jutro jadę złożyc wypowiedzenie!!!

To chyba dzięki Wam :) :) :)

GRATULACJE!!! Strasznie sie ciesze. Wiedziałam że będzie dobrze. Powodzenia zycze:tak:
czesc
byłam dzis na pobraniu krwi w lab do badań okresowych i mi cała ręka spuchła:szok:, ledwo wróciłam tak boli, do tego byłam u kolezanek w pracy i ....jestem wq...a na maxa, szkoda ze nie mieszkam w wawie, to bym rzuciła robote w pizdu i szukała jak Kate, a tak na dzień dobry mnie zdemotywowali i ryczec mi sie chce.:-(
Ide, bo nastrój tu psuje.
No cóz bardzo mi przykro. Mam nadzieje ze będzie dobrze

My już po spacerku, to znaczy wizyta w piaskownicy pod blokiem, ale zawsze na świeżym powietrzu. Po obiadku też pójdziemy. Dalej wieje, lae juz ten wiatr taki ciepły, że teraz to już zupełnie nie wiem jak dzieciaki ubrać.
A u nas wreszcie odskocznia od dołka finansowego. Zmieniło się oprecentowanie kredytu i rata spadnie o jakieś 200zł :rofl2: A jeszcze jak frank wróci do swojej "normalnej" ceny, to już wogóle będzie fajnie. Cieszę się, bo czekają nas letnie zakupy, buty spodnie itp, a skąd to brać. Fakt, że prawie 600 zł pójdzie na szczepionkę dla Bartka, ale zdecydowałam, że go zaszczepie na pneumokoki.
O i 12.05 mamy wyniki rekrutacji do przedszkola. Złożyliśmy papiery do dwóch. Nikt nie chciał oglądać aktu urodzenia, bo wierzą na słowo :wściekła/y:, a u nas tyle zmieszania z tym było :baffled:. Jak bym chciała żeby się gdzieś dostała, bo ostatecznie mamy tu jeszcze punkt przedszkolny, ale tam czesne z wyżywieniem około 500zł. Zobaczymy. Pozostaje grzecznie czekać.
Do wieczorka!
To super zawsze to troszke kasy w kieszenie zostanie, tzn zostanie wydane ale na bardziej interesujące rzeczy:tak:
witam serdecznie od rana się zbieram żeby napisać ale coś mi to nie wychodzi.
U nas weekend superowo grille się udały, mnóstwo pyszności, mała cały dzień prawie na powietrzu więc narzekać nie mogę. za to od wczoraj maruda. Idą jej dwa zębole na raz i jest "strasznie". Jeść nie, spać nie, na spacerze też źle, masakra. Biedna ta moja laleczka, dobrze że chociaż cycuś pomaga odrobinę i taka przytulaśna się zrobiła. też nie lubię jak mnie coś boli, ale jak widzę że ona się tak męczy to mi jej żal i najchętniej bym to wzięła na siebie żeby ją to nie bolało. smarujemy dziąsełka żelem, schłodzone gryzaczki idą w ruch, pieluszka. Co jeszcze?? Macie jeszcze jakieś sposoby co by jej ulżyć??
z resztą wogóle jak czytam że cos się dzieje takim maluchom, są chore, w szpitalu itp to mi źle, to jest niesprawiedliwe i wszystko takie powinno je omijać z daleka. Dużo zdrówka dla wszystkich pociech
Tak chyba kazda z nas ma że wolałaby sama cierpieć niż zeby dziecko sie męczyło:tak:
dziewczyny juz wyjasnione:)) program sie rabnal w picie a wlasciwie ja nie dopatrzylam bledu mam juz rozliczone i zaniesione do US takze ufff beda pieniazki ale trzeba zas poczekac:tak::tak:

Podpowiedzcie jak zmniejaszcie format zdjec??? i ktoras mamusia tu czasem sie chwali zdjeciami z picassy ja chcialam wam Wiktorie pokazac jak jest mala a nie wiem jak sie wkleja ten link
Uff to dobrze ze sie wyjaśniło.
Kochana nie bardzo wiem o co pytasz jeśli o zmniejszanie zdjęć to nie wiem ale jeśli o to jak je wkleić to jak piszesz posta to masz na górze taki znaczek spinacz klikasz tam dokładasz zdjęcie i naciskasz wyślij i wtedy jak skończysz pisac i zatwierdzisz posta to zdjęcie sie pojawi. Ale nie będziesz go widziała w trakcie pisania dopiero jak zatwierdzisz odpowiedź. Mam nadzieje że o to ci chodziło.
helol
a u mnie ciag dalszy walki z kompem:wściekła/y:ale po kolei.w piatek przyjechal moj brat z narzeczona ze szwecji no i W wiec trzeba bylo pogadac..pozniej dojechali wujkowie z niemiec i to samo.pojechali w niedziele wieczorem a wtedy zaczelismy z W walczyc z dyskiem ktory mial byc zamontowany juz w grudniu....no ale ciagle czegos brakowalo...a to kabelka, wczoraj windowsa itp.w koncu pozyczylismy program od znajomego ale to jakis stary okrutnie no ale wgralismy.no i ch.....jakas masakra....wczoraj chcialam sprawdzic jak to chodzi i wlazlam na nk...akurat Minisia napisala(dzieki za przekazanie info:))i normalnie ledwo cos odpisalam...nic widac nie bylo.litery na pol strony!!!wiec dysk znowu jest odlaczony a ja teraz jestem na starym i czekam na nowego Windowsa bo sie wsciekne....moze kiedys sie uda...
wogole mam humor do d.....maly sie drze non stop.w nocy tez.i juz tak ponad 3 tygodnie.nie wiemy co mu jest.ostatnio mialam ochote jechac z nim do lekarza czy na pewno jest zdrowy bo to jest nienormalne...wiec Rafalek to juz nie niunius jak do tej pory tylko terrorysta z Sierra Leone...smiejemy sie ze tylko karabinu mu brakuje...po prosu dziecko mi oszalalo i ja tez wczoraj pierwszy raz na niego krzyknelam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ze do jasnej ciasnej ma isc spac bo mnie to nie obchodzi juz ze sie drze....no i zasnal skubany.
zlozylam papiery do zlobka tydzien temu i za tydzien maja byc juz listy przyjetych wiec kciuki trzymajcie.mam nadzije ze sie zalapiemy bo spelniamy 3 wymogi z 5.tzn mieszkamy na terenie miasta Gorzowa, rodzice pracujacy(tzn ja na papierku), samotni rodzice.nie jestem tylko rodzicem niepelnosprawnym(chociaz jak tak dalej maly sie bedzie darl to pewnie nim tez bede....) i cos tam jeszcze bylo.
dzisiaj byla kupa smiechu jak maly sie darl a nam sie przypoomnialo ze niemowle powinno kwilic:-D:rofl2:to ten tak kwili ze normalnie na dworze go slychac...ch... wie o co mu chodzi...sorki za wyrazenia ale juz normalnie nie moge z nim...
No wreszcie jestes. szkoda tylko ze z takimi wiadomościami. Powiem ci ze aż mi sie nie chce wierzyć że Rafałek taki łobuziak. Jak tak patrze na jego zdjęcie w twojej sygnaturze to dla mnie jest super słodkim grzeczniutkim aniołeczkiem.:tak:
No ale cóż mam nadzieje ze będzie lepiej. Może to zęby?

MALENA Izunia jest prześliczna. Ma przepiękne duże oczka. Ale z niej będzie łamaczka męskich serc. Już mi żal tych facetów:-p

Z grubsz nadrobiłam. U nas wszystko ok. Oprócz tego że czuje sie okropnie. Choram jak nie wiem co. Tu taka piękna pogoda na dworze a ja przez katar umieram. Poza tym to nie wiem co wam na pisać jakoś tak leci powoli. Nuda straszna. Chce do ludzi. Jakies te dni wszystkie takie same. Prawie wszystko pod zegarek. Wstaje daje małemu jeść, sprzątam, jedzonko, spacerek, obiad, drzemka znów spacerek, jedzonko, drzemka, kąpanie,spanie i tak co dzień. Czasem mam juz dość tej rutyny. :no: No ale chociaż w weekend wyjazd nam sie szykuje. A dużo ludzi będzie to chociaz trochę sie odchamie:-p

Mama Maksa Niestety nie o to :-(

Mama Mariki zawsze wkleja fotki zeby nam mala pokazac wlasnie linkiem z picassa a ja nie umiem moze mi ktos kto jeszcze wie jak to zrobic podpowiedziec???

Mam tez ten program PhotoFiltre ktoras mamusia pisala ze w nim zmniejsza format a jak to sie robi bo nie kumam:zawstydzona/y: a zawsze mam problem z wklejaniem fotek na NK:-(

Malena u nas z wyżywieniem i jakimiś zajeciami dodatkowymi, to wyjdzie jakies 300-350 zł.
Aj@k tulaski dla córeczki. U nas zębow nadal brak :eek:
Wanilia my Martynkę na pneumokoki zaszczepiliśmy po 2 urodzinach, bo wtedy jedna szczepionka wystarczy. Jak dziecko nie idzie do żłobka, to można się wstrzymać do drugich urodzin właśnie. A że Martyna idzie do przedszkola, to żeby chronić Bartka przed tałatajstwem zdecydowaliśmy, że zaszczepimy go teraz mimo, że to dwie dawki i trzecia po roku. Wolę ponieśc takie koszty niż poźniej mieć do siebie pretensje. Może na wyrost. Może presja mediów. Jednak go zaszczepimy.
A Szymek taki rozrywkowy chłopak, może do cyrku pójdzie ;-)
Minisia dobrze, że z pitem się wyjaśniło. Najgorsze, to te wezwania do urzędu. Nas wezwali jak pierwszy raz ulgę odsetkową odliczyliśmy, bo policzyliśmy garaż. Dobrze, że tak szybko siędopatrzyli, bo po 5 latach niezłe odsetki by narosły, a tak tylko 40zl musieliśmy oddać.
Blond witaj po przerwie. Powodzenia z kompem i ze żłobkiem. My też czekamy na listę. Nie wiem co poradzić z Rafałkiem :baffled: Może rzeczywiście zęby :eek:
Mama Maksa zdrówka, zdrówka, zdrówka!
Magdziunia odpoczywaj

My po drugim spacerku, tzn wizycie w piaskownicy. Bartek już chyba śpi, a Martynka zasypia z tatusiem. Jutro zakupy na wyjazd - grillowe. Już sobie wymyśliłam szaszłyczki. Mniam. Uwielbiam! No i oczywiście za dużo wolnego czasu mam i podjęłam decyzję, że na działkę pojedziemy w czwartek jak M wróci z pracy. Zajedziemy, dzieci spać i od rana będziemy czekać na teściów. Bo w piątek zanim się wybierzemy, to będziemy na miejscu o 12, rozpakować się i pół dnia w plecy, a tak będzie lepiej :-). M zaaprobował pomysł więc ok.
Oj oczka mi się kleją. chyba się za bardzo dotleniłam po 1,5 tygodnia siedzenia w domu 3 godziny na podwórku robią swoje :-)
Do jutra!

Mama Maksa Niestety nie o to :-(

Mama Mariki zawsze wkleja fotki zeby nam mala pokazac wlasnie linkiem z picassa a ja nie umiem moze mi ktos kto jeszcze wie jak to zrobic podpowiedziec???

Mam tez ten program PhotoFiltre ktoras mamusia pisala ze w nim zmniejsza format a jak to sie robi bo nie kumam:zawstydzona/y: a zawsze mam problem z wklejaniem fotek na NK:-(

Kochana tam w picassie masz po prawej strony link do galerii. W PhotoFiltre (to ja pisałam) najpierw wrzucasz zdjęcie (masz w lewym rogu folder i nim otwierasz skąd chcesz wkleić, potem jak już załaduje Ci sie zdjęcie to klikasz na nim prawym przyciskiem myszki i pokazuje się zmniejsz rozmiar i tam sobie obrabiasz. Inaczej nie umiem wytłumaczyć. Napisz mi na priv maila to zrobię Ci print screeny i wyślę :) :)

Dorotka napisała przed 19, że się rozłożyła i umiera - leży w łóżku i nie zajrzy. Życzymy zdrówka!!!

Dzięki dziewczyny! Fajnie, że cieszycie się razem ze mną, bardzo mi miło! Ja to chodzę cały dzień z takim powerem :) że mogę góry przenosić.<b>
Marika wykąpana i w łóżeczku. M. na piłce, a ja zaraz ogarnę trochę i siadam do TV :). Kurde, mogłam szmapana kupić, sierota ze mnie...

Ostatnia edycja:
Evelajna - ten komputer jest OK, ale niestety często zostawiam go w pracy (służbowy:-(), a ten co mamy w domu to co mu się stało dziwnego....normalnie nie da się pisac...
Ppatqa - jedna pobudka? jejuu..tak to bym chciała...
Malena - brewerie wózkowe?? w spacerówce?? oo..u nas na razie spokójw wózku ...
Kate - super, że rozmowa udana!! no gratulacje nowej pracy na lepszych warunkach !!
Marma, Lilunia - to chyba jakaś zła nocka była, bo Szymcio też sie strasznie budził dzisiaj...grrrr
Kaka - ekstra filmik !!!!
Minisia - masz może program IrfanView?? (taki czerwony kleks), tam wchodzi sie w Batch conversion. Ale najprosciej (jezeli masz Outlooka): zaznaczasz w folderze zdjęcia które chcesz zmniejszyć, dajesz "wyślij mailem", pojawia sie komunikat, czy zmniejszyc czy wyslac oryginalne, zaznaczasz zmniejszyć, poczym pojawia sie mail a w zalaczniku pomniejszone zdjecia...można je stamtąd skopiować do folderu.
Wstyd się przyznac, ale jeszcze się nie rozliczaliśmy...dzisiaj może zrobimy...

Wiola - lepszego nastrojku Ci życzę!! czemu się tak wkurzyłaś?? No fakt, w Wawie jest więcej możliwości niż w innym mieście, ale jak dla mnie za daleko od gór..no i od Krakowa :-)
Kasia - oj nas też czekają zakupy .... Szymcio zaczyna wyrastać z ciuchów.. chyba jak Kate po ciuszkach połazimy bo fajne rzeczy można znaleźć ...
Magdziunia - ja też wróciłam dzisiaj strasznie padnięta...
Minisia - jak masz Picasassę to najlepiej utwórz sobie album ONLINE. Pod zdjęciem masz taką strzałkę "Przekaż online". wpisujesz nazwę albumu i wrzucasz tak wszystkie zdjęcia które chcesz. Jak masz jakies pytania to pisz!!
Asia - hehehe..znam takie kwilenie... myślę, że nic mu nie jest, Szymek też miał taki okres, syn koleżanki (3tyg starszy od Szymka) teraz tak ma...w nocy budzi się co półtorej godziny i szaleje...
MamoMaksa - w weekend odpoczniesz!! jak będzie więcej ludzi to też więcej więcej rączek do noszenia ;-)

A u mnie leci..... zmęczona jestem streaszliwie, bo Szymek dał nam popalić... od północy jak się obudził to nie chciał spac.. jak dostawał cyca to w momencioe odlot, ale jak zabierałam to się budził..grrrrrr...
W pracy sajgon.... pracy dużo...ale tak pozytywnie..widać jak towar znika, a wkrótce pojawi się na balkonach :-) Telefonów cała masa, jeszcze pewnie 2 tygodnie i wszystko będzie sprzedane..ufff... ale trochę wysiłku to kosztuje/....powinnam o 14 wychodzic, a dzisiaj prawie do 16 siedziałam..ale za niedługo znowu zacznę o 14 wychodzić... M w delegacji :-:)-:)-( ale jutro wraca :-):-):-)
Chyba pójdę zaraz spać .....

reklama
Do góry