reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

niunians i olica gratuluje calego serduszka :) wspaniale wiesci!!!
A co do pryszczy to witajcie w klubie,mnie wysypalo na dekoldzie i lekko plecach,naszczescie oszczedzilo twarz ale ogolnie masakra nawet koszulki na ramiaczkach ubrac nie moge mimo ze jest cieplo :( mam nadzieje ze to sie unormuje

Jutro ide na badanie przyziernosci karkowej i wiem ze wynik bedzie w nastepna srode a wy tez tak dlugo czekalyscie?lekarz mi mowil ze do tego beda potrzebne 3dokladne zdjecia dzidzi moj wiek i krew i wtedy to wysylaja do labolatorium i oni tam obliczaja na specjalnym programie ta przyziernosc?takze pewnie bedzie do tego czasu nerwowka :(

reklama
oliwka - ja mialam wynik odrazu, lekarz poprostu zmierzyl to cos karkowe i wyszlo 1,2mm czyli ok. Mierzyl tez kosci nosowe. Pierwsze slysze zeby sie na to czekalo.

Gosia - a Ty masz wynik pierwszej bHCG. Ja nigdy tego nie robilam ale juz na podstawie jednego badania mozna co nieco stwierdzic, np ktory tydzien ciazy. Ile z Twojej wychodzi.

Cześć dziewczyny!
Oglądam właśnie komedię na Polsacie, sikam ze śmiechu , ale w między czasie zaglądam do Was :-)

oliwka1976 ja miałam w poniedziałek badaną przezierność i wyszła mi 1,4 mm czyli dobrze! a to o czym Ty piszesz to się nazywa test podwójny zintegrowany i jest to uzupełnieni tego ważnego usg! bo badanie krwi i usg mogą powiedzieć znacznie więcej niż samo usg! tak mi to ginka tłumaczyła!

madziek 4 maja już bliziutko! wytrzymasz i przyjdziesz do nas z dobrymi wieściami!

Olcia super wieści! gratuluję!

buterffly hmmm poczekaj cierpliwie do wizyty! pewnie dostaniesz jakieś leki, ale będzie dobrze!

jojka, GosiaLew no moja cera to masakra! miałam nadzieję, że w ciąży się poprawi, a tu dupa blada! wyskakują mi pryszcze i niestety głównie na twarzy! wcześniej wyskakiwały mi tylko dzień - dwa przed @, a teraz normalnie patrzeć na siebie w lustrze nie mogę! i nic nie pomaga :-(

Kasiiula
no mnie boli kręgosłup, ale na dole :-( dzisiaj wszedł mi taki ból, że nie mogłam chodzić! ponoć to rwa kulszowa :-( nikomu tego nie zyczę, bo ból niesamowity! aż mi łzy w oczach stawały!

niunians i Ty masz dobre wieści! bardzo się cieszę!

enka1 najważniejsze, że maluszek jest, ma bijące serduszko! mogę się domyślać coś tam przeżyła, ale teraz już jesteś spokojniejsza ?

kaśka k też bym chętnie gdzieś wyjechała! ale ciągnie mnie dalej niż nad polski Bałtyk :D w tamtym roku bylismy na Fuertaventurze i w tym roku mieliśmy lecieć, ale zaszłam w ciąże i niby ginka pozwala, ale ja jednak nie chcę ryzykować! lot samolotem, zmiana klimatu, obce państwo! jednak pewnie skończy się na wczasach w Łebie ;-), która dla mnie jest bardzo ładnym miasteczkiem wypoczynkowym :-)

Pozdrawiam babeczki serdecznie

Niunians a u ciebie była różnica między pęcherzykiem a zarodkiem w wieku? Bo mi np. pęcherzyk wychodzi wiekiem wg miesiączki a zarodek jest 2 tyg młodszy.
A tak w ogóle to moja ciąża na początku była mnoga ale jedno ciałko żółte się nie rozwinęło. A teraz się zastanawiam czy drugi się rozwija. Jutro drugie badanie bHCG, ciekawe czy będę musiała czekać do poniedziałku na wynik, bo w piątek przecież święto.
u mnie jest różnica między wiekiem dzidzi jak chodzi o wiek wg OM to 11 tydzień a wg usg to 9 tydzień. Między pęcherzykiem a zarodkiem nie wiem bo nic mi lekarz nie mówił na ten temat :))) Powiedział że taka różnica może być ze względu na długie cykle miesiączkowe, a później się wyrówna

Ja niestety mam straszne problemy z cerą i skórą głowy, pleców i dekoltu. Mam straszne tłuste te partie ciała. Na pryszcze miejscowo używam la roche posay effaclar A.I. i jeszcze smaruję się na noc Effaclarem K. Liczyłam, że w ciąży cera mi się poprawi a tu nic.

ccieszyłam się dobrą cerą przez tydzień, a pózniej zaczęły wyskakiwać kaszaczki, takie białe podskórne pryszczyki (nie ropne). A jak pojawia się coś oprócz kaszaków, to mam na brodzie i to na dodatek takie wielkie czerwone bulwy. Stosowałam ziołową Boro plus, a teraz zmieniłam na la roche posay. I trochę jakby wygasa.

Gosia - a Ty masz wynik pierwszej bHCG. Ja nigdy tego nie robilam ale juz na podstawie jednego badania mozna co nieco stwierdzic, np ktory tydzien ciazy. Ile z Twojej wychodzi.

Muszę zrobić 2 badania bHCG w odstępie tych 48h żeby było widać czy wzrasta hormon. Jak nie wzrasta albo spada to jest źle. A nie mogę porównać z tym co wcześniej robiłam bo to było w 5 tc. Jutro idę się kłóć znowu i odbieram pierwszy wynik.

gosialew trzymam mocno kciuki

gawit dziekuje bardzo za objasnienie :)

milego dnia kobitki u mnie pada :) zimno i szaro a poza tym w Niemczech odnotowano juz 3 przypadki swinskiej grypy ale naszczescie pacjenci dochodza juz do zdrowia papa

Dzięki, wyspałam się i mi przeszło, kawę piłam, ale nie pomogło. Dzisiaj idę do lekarza to się spytam co ewentualnie mogłabym łyknąć przy takim bólu, no i jeszcze zaczynam odczuwać pierwsze objawy alergii, normalnie zaczyna mnie męczyć dopiero w lipcu, ale ten rok jest bardzo suchy i myślę, ze za dużo pyłków lata w powietrzu. Myślała, że dopadnie mnie jak zwylke dopiero w lipcu, a to byłoby już pod koniec ciąży. Nie chcę brać jeszcze leków.

witajcie mieszkam w wielkiej brytanii jestem w 12 tygodniu wczoraj krwawilam na pogotowiu powiedziano mi ze to moze byc ciaza pozamaciczna albo pierwsza oznaka poronienia wylecialy mi z 2 lyzeczki krwi a od tej pory cien krwi widoczny jest tylko na papierze toaletowym. zbadano mi cisnienie temperature i pomacano brzuch usg mam w sobote rano i okaze sie czy malenstwu bije serduszko czy maluszek odszedl wobec tego mam pytanie czy ktoras z was tez krwawila a mimo to dalej jest w ciazy? bardzo zalezy mi na dziecku

reklama
Do góry