reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

dziewczyny idzie lato słonko ślicznie świeci a my mamy zakaz opalania sie :( teraz to jeszcze nie rzucamy sie w oczy ale bedzie czerwiec i lipiec bedziemy świecic biała karnacja :p moze ktoraś z was wie cos o balsamach brązujących ? czy sa jakies przeciwskazania w ciazy ? eh

reklama
Cześć dziewuszki !!
Natalunia szybko ci zleci ten czas do usg a później będziesz czekała na następne :)) Ja byłam niedawno bo w środę a następne mam 20 maja i już nie mog się doczekać :)) i tak będzie aż do 9 miesiąca. Chociaż późniaj jak dzidzi będzie kopało to zawsze będzie lepiej bo się przynajmniej je poczuje od czasu do czasu :))
kilolek gratulacje
Kasiulla ja żeby zjeść szyneczkę to muszę ją przemycić w kanapce z dużą ilością sałaty, pomidora, ogórka, serka, rzodkiewki... wtedy jej prawie nie czuje :))

Ja dzisiaj od rana codziam i robiłam badania :)) njapierw w przychodni z jednej reki morfologia i przeciwciała TSH, a później okazało się że u mnie w mieście oznaczenie grupy krwi robią tylko w szpitalu i musiałąm lecieć do szpitala i tam mi skłuli drugą rękę. W szpitalu obyło się bez kolejek, bo na szczęście grupę krwi wyznacza się na serologi a nie w analityce :)) A w przychodni było chyba 30 osób. Na szczęście na drzwiach była kartka że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością, więc żeby nikt się nie przyczepił że się wpycham, wyciągnęłam kartę ciąży i trzymałam w ręce :)), bo raczej po brzuszku to jeszcze nie widać :))) taka ze mnie spryciula :)))

Cześć dziewczyny!!!
Laparada mam nadzieję, że Ci się jakoś ułoży czy z nim czy bez ważne żebyś z dzieckiem była szczęśliwa. Nie znam szczegółów ale może do niego jeszcze pewne sprawy nie docierają i szczera rozmowa mu uświadomi fakt co może stracić. Trzymam kciuki za Ciebie i jak Cię mocno brzuch boli i nospa by nie pomogła to idź już dziś do lekarza.

Kasiiula fakt, że opalać się nie powinnyśmy. Polecam nawet używanie dość wysokich filtrów na twarz i odsłonięte partie ciała, żeby uniknąć przebarwień. A jeśli chodzi o kremy i balsamy brązujące to nie ma przeciwskazań jeśli nie mają witaminy A, bo już kiedyś słyszałąm, że należy uważać z witaminą A w kremach.
Ja to i tak całe życie byłam blada, prawie albinos, nawet opalenizna długo się nie trzyma. Więc się już przyzwycziłam, że blada jestem z natury.

A za nie długo jade po mój drugi wynik bHCG, jestem optymistycznie nastawiona. Jutro idę do lekarza.

Kasiiula ja się opalałam i powiem, że miałam lepsze samopoczucie. Lekarz mi powiedział, że nie mogę wychodzić na słońce jeżeli będzie swędziała mi skóra i będą zaczerwienienia albo białe plamki. A najlepiej opalać się w cieniu. W gorącym nie wolno przebywać, bo to może grozić poronieniem. Więc ja sobie wczoraj na słoneczku posiedziałam, ale za gorąco to wcale nie było... :no:

Weri super :-) u mnie dzisiaj może się wszystko zmienić. zaraz jadę podejrzeć mojego brzdąca :-p

a mi sie zaczyna chciec slodkosci. wczesniej nic slodkiego bym nie tknela a teraz od czasu do czasu chce mi sie cos slodziutkiego :tak:
ja na wedliny nie mam ochoty tylko kurczak z grila mi podchodzi a tak nic.
ja tez mam wizyte i usg ok 20 maja. i tez oczywiscie doczekac sie nie moge. :tak::-D

Dziewczyny mam dwa pytania:)
1. czy macie czasem uczucie "ciężkiego" brzucha.. tzn...czuję, że jest trochę napięty tak jak bym miała tam kamienie...
2. czy macie zatwardzenia... bo ja mam i jak z tym sobie radzić?:confused:

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania:)
1. czy macie czasem uczucie "ciężkiego" brzucha.. tzn...czuję, że jest trochę napięty tak jak bym miała tam kamienie...
2. czy macie zatwardzenia... bo ja mam i jak z tym sobie radzić?:confused:

1-> tak
2-> tak... a przy odp na 2 pytanie to odpowiedź brzmi: CHRONICZNIE TAK!!

na zatwardzenia polecam jak tylko wstaniesz wypić szklankę przegotowanej letniej wody. to troche napełni jelita. mi to pomaga. jest trochę lepiej :tak:

Do góry