reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

tylko pozazdrościć... u mojego niestety kończy się na zapewnieniach, że chce ale z tych chęci nic nie wychodzi...
ale to historia na priw raczej niż na forum...
nie chce abyście się tu popłakały moje kochane mamuśki

reklama
w teorii to właśnie jest teramin na okres... chyba sobie odpuszczę tego lekarza. pójdę jutro. co ma być to będzie (jak mnei to zawsze wkurza jak ktoś tak mówi... ale nic innego tutaj chyba powiedzieć nie można):wściekła/y:
mnie też to wkurza.Najgorsza jest niepewność. Strasznie mnie męczy, że muszę leżeć, ale najgorzej mnie męczy, że nie wiem co będzie. Chciałabym już teraz wiedzieć, że będzie dobrze, albo, że nie będzie. Trudno!! To przykre, ale ciagle myślę o tym, że dziś, a może jutro, pojutrze....

Jest optymistyczna wiadomość - suwaczek przeskoczył mi na 4 miesiąc!!! :-)

Ja z mięsem mam podobnie. Chociaż ostatnio posmakowały mi niektóre wędliny, ale pod warunkiem, że nie są krojone tylko sama je kroję z "kawałka". w moim umyśle zakodowało się, że takie są bardziej świeże.

Ja wczoraj zjadłam ogórka i popiłam wodą... :dry: Masakrę przeżywam dzisiaj, ale dam radę... Mam nadzieje, że do 12.30 wydobrzeje mi mój żołądek i w spokoju pooglądam moją dzidzię :tak:

:tak: no to od jutra jesteś już zupełnie bezpieczna. najgroźniejszy czas przeminą spokojnie i oboje jesteście bezpieczni :tak: jeszcze tylko poród, ale to jak puszczenie przysłowiowego bąka, jak mawiała moja śp. prababcia, która miała 8 dzieci :cool2:

ale zgadzam się z Tobą. Mimo, że niczego bardziej nie pragnę niż aby wszystko było w jak należytym porządku, to jednak już bym chciała być w tym czasie, co to wiadomo, ze ryzyko jest minimalne...

gie-oska kochana jestem z Toba,trzymaj sie bedzie dobrze i nic sie nie boj :)
jak przyjde z pracy to pewnie bede juz dobre wiesci od Ciebie -nie moge sie doczekac :)

laparada wspolczuje Ci seredcznie kochana.jestes teraz w takim stanie gdzie milosc zrozumienie i pomoc bliskiej osoby jest bardzo wazna a nie stres i lzy :( ja wierze jednak ze jeszcze sie wszystko ulozy,przyjdzie dzidzius na swiat a facet zmieknie i odrazu pokocha i bedzie dobrze.bardzo Ci wspolczuje bo starm sie zrozumiec co czujesz!a napisz czy masz wsparcie w rodzinie i jakas bliska osobe np,przyjaciolke ktorej mozesz sie wyzalic
trzymam rybko kciuki aby szybko sie wszystko ulozylo i abys byla szczesliwa :)
pozdrawiam

natalunia wrzucaj od razu foty. My jesteśmy mnej więcej na tym samym etapie ciąży, więc będę wiedziała jak wygląda moja dzidzia...

oczywiście, że moja jest ładniejsza :-p

natalunia wrzucaj od razu foty. My jesteśmy mnej więcej na tym samym etapie ciąży, więc będę wiedziała jak wygląda moja dzidzia...

oczywiście, że moja jest ładniejsza :-p

Hehe moja może byc brzydsza, ale za to jaka kochana :-D Wrzucę od razu :tak: A jak mi się czas dłuży.... Normalnie jakby stanął w miejscu...

Dzięki Oliwka aż się popłakałam...
jutro mam i usg, i ostateczną rozmowę... zobaczymy jak to się wszystko potoczy. z jednej strony bardzo go kocham i chce z nim być, z drugej jednak strony nie mam siły już walczyć, bo mam trochę wrażenie, że walczę sama. a jak to mówi znany cytat"bo w tym cały jest ambaras, aby dwoje chcialo na raz".

z jednej strony nie wyobrażam sobie życia bez niego, z drugiej strony nie chcę aby nasze życie wyglądało tak jak przez ostatni miesiąc...

i chyba tak na prawdę nie wiem: czy bardzo chcę z nim być; czy po prostu bardziej boję się zostać sama...
:oo2:

mam znajomego lekarza i wczoraj zabrał mnie na patologię ciąży. aby pokazać co może oznaczać stres dla takiego małego dzidziusia które noszę w sobię. później zabrał mnie na oddział noworodków... istna tragedia. jakie są skutki stresu w ciąży- nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy!

dlatego zamierzam postawić sprawę jasno.

Jest optymistyczna wiadomość - suwaczek przeskoczył mi na 4 miesiąc!!! :-)

gratulacje :)

Ja z mięsem mam podobnie. Chociaż ostatnio posmakowały mi niektóre wędliny, ale pod warunkiem, że nie są krojone tylko sama je kroję z "kawałka". w moim umyśle zakodowało się, że takie są bardziej świeże.

ja to zauwazylam ze teraz moje sobie tez zjesc kanapke z wedlinka jakas ale pod warunkiem ze sama kupie :p i kupujac tak sie przygladam im ze wypatruje ktora świeższa ;) hehehe (zboczenie zawodowe)

ja to dzis wsstalam z bólem gardła :/ pewnie przewiało mnei wczoraj jak wracalismy w pełnym slońcu a ja na upartego okno otwieralam eh

no teraz mam troche spraw zalawic jade do pracy zwolneinie zawiesc zobacze co slychac u dziewczyn no i w czwartek juz na wiztyte do Gina :] zobacze swoja kruszynke :)

dziewczyny zauwazylyscie ze macie teraz zwiekszono intuicje ? ja slyszalam ze kobiety w ciazy maja wlasnie tak i chyba to zauwazylam u siebie :) hehe :)
pozdrawiam cieplutko :)

reklama
mary mary i natalunia ja tez mam termin na 15 listopada!!!! To sie zgadalysmy co?;-) Chociaz nie wiem czy to sie niedlugo nie zmieni ostatnio na usg lekarz mi powiedzial ze moze jestem w ciazy dluzej niz 12 tygodni ale nie byl pewny bo nie mogl dziecka zlapac tak sie wiercilo :happy2: ale w srode mam wazny skan i juz dokladnie to sprawdza. Licze na to ze bedzie wiecej tygodni jak bylam ostatnio w Polsce na poczatku lutego lekarz stwierdzil ze moge byc w ciazy bo widzi pecherzyk ale potem powiedzial ze jednak raczej bedzie okres i dostalam okres ale mam nadzieje ze juz wtedy bylam w ciazy.:tak: Przeciez mozna miec pare okresow bedac w ciazy co nie?

Do góry